Egyre nagyobb divat lett a II. kerületben, hogy a telektulajdonosok elfoglalnak a járdából, úttestből egy-egy részt, terméskővel kirakják, növényekkel beültetik, mintha hozzájuk tartozna. Az önkormányzat most módosította rendeletét, aki illegálisan elfoglal közterületet, sokat fog fizetni. - írja a Helyi Téma.

További linkek vasárnap estére meg alább:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szemle kerítés ii. ker

naked: raday37 06

Amikor megakadt a szemünk a „comon”, hogy két szobát kínálnak 365 négyzetméteren, elsőre egy teniszklubot vizionáltunk a Ráday utcai ház tetőterébe. Kaptuk magunkat és elmentünk megnézni az ingatlant. A helyszínen kiderült, hogy nem egészen ilyen egyszerű a helyzet, viszont egy nagyon izgalmas projekt első fázisába csöppentünk.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan hirdetés ráday utca felújítás átépítés ix. ker tetőtér belső-ferencváros

Zaragoza: Gellért H.Csak két igazán jó épület van a XI. kerületben, a Gellért szálló és a ciszterci templom - mondja Makovecz a Heti Válasznak. Végül is igaza van, bár... Én a magam részéről a Műegyetem egy-két épületét azért szeretem, pl. a Pecz Samu-féle könyvtárat a Sóhajok hídjával nagyon - de lehet, hogy csak elfogult vagyok. Vagy tud valaki még valamit?

További friss linkek Budapestről alább:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szemle városkép xi. ker szentimreváros

Miután a Napi Gazdaság cikke alapján minden sajtótermék (beleértve az Urbanistát is) szétkürtölte a WestEnd 2. építésének lefújását, a napi.hu még tegnap pontosított, hogy valójában "kiemelkedően magas a WestEnd II-re az érdeklődés."

Tersyxus szerint ez nagy valoszinuseggel egy pesszimista gazdasagelemzo omlengese volt, amit atvett az egesz valsaghirekre ehes media.

Lehet, bár az is elképzelhető, hogy egy baromi jó reklámfogás áldozatai lettünk, hiszen két napig mindenki a WE2-ről beszélt, miközben egy csomóan korábban nem is hallottak a projektről. Szóval, ha legközelebb azt olvassák az Urbanistán, hogy lefújták az Országház 2. építését, akkor ne ijedjenek meg, lehet, hogy csak Steindl Imréék gerillamerketingeznek, és mégis elkészül a Parlament bővítése.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építés westend bevásárlóközpont látványterv terézváros vi. ker

A tétényi kerékpárút Mária Terézia úti végénél fényképezte ezt a remek érzékkel elhelyezett óriásplakátot dori a bringaut.hu bloggere, aki épp a banki és a telefonos hirdetés felhasználásával képzeli el a megoldást a problémára: Felvesszük a hitelt, abból veszünk egy mobilt és két flexet. A hitelre vásárolt mobilról felhívjuk két izmosabb aktivistánkat, hogy ugyan jöjjenek már el egy álmos csütörtök délután, és a szintén hitelből vett szerszámokkal vágjuk ki onnan azt a gyászt az út közepéről és vigyük el, ahova való: a szeméttelepre.

Kiváncsian várjuk az eredményt! És ha valaki hasonlóba botlik (akár szó szerint is) írja meg!

Ja és mindenkit vigasztaljon, hogy van rosszabb, például vasúti sinek fölé épített erkély...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest kerékpár kerékpárút budafok xxii. ker mária terézia utca

Budapesten
Tízmillió forintot kaphat jövőre a Feneketlen-tó (index)
Nem tiltják be a Szigetet (index)
Bokrétaünnep a Mandarin Kertben (lakásportál)

Máshol
Origami ihlette ház (inhabitat)
Gyönyörű, levélalakú épület Brazíliában (inhabitat)
Jópofa gyermekközpont Indiában (wan) /kép/
Közösségi tér a Tel Aviv kikötőjéből (wan)

Bárhol
16 dizájnos ideiglenes menedékhely (weburbanist)
Mire figyeljünk a társasházban?  (lakásmustra)
Vízesésszobrászat (mindennapi betevő)
Egy nagyon kreatív óriásplakát (via drb)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

Addig halogattuk, hogy a tíz új bevásárlóközpont mellett bemutassuk a tervezett bővítéseket is, hogy mire összekaptuk volna magunkat, már le is fújták a Westend 2. építését - legalábbis a Napi Gazdaság cikke szerint. Mint írják: A Váci 1., a Palazzo Dorottya, a Klotild Palota és az Andrássy úti új üzlethelyiségek iránt nem csökken a kereslet, a válság errefelé inkább a bérleti díjak racionalizálásában mutatkozik meg, a földtől elrugaszkodott tarifákat 20-25 százalékkal lejjebb, a két évvel ezelőtti szintre fogja visszanyomni a piac. Aztán közlik, hogy stabilnak tűnik a Corvin Atrium és a Skála helyén épülő Allee jövője is, viszont a Mundo, a NeoCity és a WestEnd kettő felejtős. Aki kíváncsi miről marad le az nézegesse alább a WE2 látványterveit (amelyeket a Vision Grafics honlapjáról nyúltunk - kösz) és döntse el, hogy sajnálja-e vagy sem...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építés westend bevásárlóközpont látványterv mundo terézváros vi. ker allee corvin atrium neocity

A tegnapi Google Mapsos postunkhoz kommentelte oda Bölcs Ész szűkszavúan, hogy

Ehhez a témához még tegnap délután indult egy fórum az Indexen, hogy most akkor ez mi is. Először mások is arra gondoltak, amire én is, hogy a "helyezzen el saját vállalkozásáról információt a Google Térképen" funkcióval került oda. Ám a hely a G Maps-ról is elérhető. Meg az máshogy is nézne ki mondják (bár az utcanév is máshogy néz ki). A legvalószínűbb megfejtést szerintem Tomanger írta:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: google budapest celeb térkép xxi. ker

Budapesten
Bevásárlóközpont lehet a Stadionok fölött (index)
Problémás kezdet - Pláza a Stadionoknál? (resource)
Graffitioktatást az általános iskolákba (index)
1963: A Rákóczi út alá vezetnék a Nagykörutat Budapesten (tegnapi újság)
150 millióba kerülhet a BKV-nak a Köki (index)
Tüskecsarnok-fejlemények (bp jövője)
A Lipótvárosi zsinagóga (városképp)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

Szerintem 2010-ben a Google Maps-nak is indulnia kellene az önkormányzati választásokon, mert annyi új út építését tudná megígérni mint senki más. A legutóbbi ezzel foglalkozó összeállításunkhoz tersyxus ezt fűzte hozzá:

A legdurvabb szerintem ez (Rippl Ronai utca):
maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&q=budapest&ie=UTF8&om=1&ll=47.513549,19.077909&spn=0.003116,0.006888&t=h&z=17
Ugy latszik a nagykovetsegek es villak alatt menekulo alagutak epultek a hideghaboru alatt es a Google meg ezt is tudja.

Talán a Hősök tere furcsa mintázata zavarhatja meg a Google embereit, de a környéken nem ez az egyetlen eltévedt utca.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: google budapest térkép xiv. ker vii. ker

Divatcsarnok - akár New Yorkban is lehetne

El tudják képzelni, milyen visszhangja lett volna, ha a WestEnd bejáratát Demján Sándor, TriGránit-vezér félmeztelen szobra díszíti kezében egy pénzeszsákkal. Márpedig a Párisi Nagy Áruház homlokzatán a megrendelő Goldberger Sámuel épp így van ábrázolva. Persze a szocialista időkben Divatcsarnoknak hívott épület felújítása nem ettől Budapest egyik legizgalmasabb ingatlanprojektje. Az Urbanista bejárta az egészet, és egy csomó fotóval illusztrálva elmeséli, hogy is néz ki.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest batman felújítás andrássy út szecesszió kilátás áruház irodaház homlokzat neoreneszánsz vi. ker divatcsarnok paulay ede utca párisi nagy áruház feszty árpád lotz károly belső-terézváros

Fővárosban
"Újrahasznosított" trafók (katatones)
Mintha bicikliutat építenének (kerékagy)
Árulják a BKV ingatlanjait (mh)
Összekötni a várost az emberrel (könyves)
Undorító massza a Feneketlen-tavon (blikk)
Identitását keresi a főváros (hírszerző)
Mivé lesz a Bosnyák tér? (bp jövője) /urbanista//kép/

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

Marad a kicsit abszurd nevű Dísz tér olyan amilyen. A nol.hu szerint első pillantásra úgy tűnik, mintha az I. kerület betartana a budavári palotanegyedben tervezett, kiemeltként kezelt, 10 milliárdos állami beruházásnak azzal, hogy változtatási tilalmat rendelt el a projekt egyik fő célobjektumára, a háborúban szétlőtt honvéd-főparancsnokságra.

Erre aztán Kambekk hirtelen felindulásból írt egy publicisztikát, hogy nem kell óránként világmegváltani. Elég ha egy márciusban felszedett díszburkolatot novemberre vissza bírunk állítani eredeti állapotára. De amíg ez nem megy (márpedig baromira nem megy), addig ne akarjuk már globálcsicsákra elszórni a milliárdokat. Ezzel nem érnénk ugysem a riválisaink lába nyomába se.

Egy biztos, az egykor szép kupolás, rommá lőtt Honvéd Főparancsnokság tetjére egy darabig tuti nem kerül rá a sok vitát kavaró bővítés. (A másik Zobóki-féle felfele fejlesztés eredményét meg kiváncsian várjuk.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építkezés felújítás ingatlanfejlesztés i. ker dísz tér szent györgy tér

000 0011Ha versenyt akarunk csinálni a legtarkább utcafrontokról, akkor kénytelenek leszünk lemérni pontosan a szakasz hosszát és összeszámolni a homlokzati és portálszínek számát. Mert így csak saccolgatunk, bár mindenképpen dobogós helyre számíthat az újpesti István utca északi vége. Pedig nem is nézne ki rosszul a fasorral és a szépen kikövezett járdával. Csak vaktában lőttem pár fotót, mert rohantam, de feltöltve észrevettem pár kellemes részletet (például a permetezőgépes bácsit, a visszapillantó-tükröt az ablakban vagy azt, hogy két szomszédos bolt szorgalmasan narancssárgára, illetve rózsaszínre festette a felette levő erkély alját.) A színkavalkádból természetesen a lilás árnyalatok sem maradhattak ki, ha már egyszer Újpestről van szó. A két egymás mellé települt bababolt meg akár az egyforma boltos utcák gyűjteményében is helyt kaphatna.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest portál utca újpest városkép igénytelenség homlokzat istván út iv. ker

Az új fővárosi Hilton nem üvegacél csoda lesz (mint a WestEnd, meg a váras), hanem cseréptetős, muskátlis ablakos erdei lak. Ugyanis a Világgazdaság úgy értesült, hogy a Hilton Hotels veheti át a budapesti Hotel Normafa üzemeltetését. - írja egy rakás gazdasági portál, kivéve épp a Világgazdaságé, mivelhogy náluk emelt díjas SMS-ért mérik a híreket. A hotel jelenleg négy csillagos, de ha átveszi a nemzetközi lánc, két-három éven belül ötcsillagossá fejleszti. Szemben a Hotel Nemzetivel, most inkább annak drukkolunk, hogy maradjon ilyen hangulatú. Végül is elég kuriózum lenne egy alpesi luxusszálló a magyar khm... síparadicsomban.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hotel szálloda hilton átépítés normafa xii. ker hotel normafa

süti beállítások módosítása