De komolyan.

Kicsit unott képpel kezdtem nézni, hogy már megint egy videó Budapestről, aztán rátapadtam.

A Vajdahunyadvár ködös képeinél kezdtem el figyelni, a Mátyás-templom mellett emelkedő drónnál pedig már teljesen megvett a videó. Szépen viszi tovább a csak az Urbin 28 ezer lájkot begyűjtő zseniális légi felvételt.

Kíváncsian várom a folytatást a Photo from Above csapatától.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest klip légi felvétel drón

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr605848310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dodeszh · http://nonstopmobil.blog.hu 2014.03.07. 12:42:12

A képek szépek, jók a helyszenek, tetszik a téma is. Viszont nem tetszik a szerkesztés és a vágás, és szerintem a zenei aláfestés szerkesztése, vágása is lehetne jobb. Ennek ellenére la a kalappal az alkotók előtt, én még ilyet sem tudnék csinálni!

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2014.03.07. 13:19:55

Nagyon gyönyörű!
Ha én csinálnék drónvideót, akkor belefoglalnám a városias, urbánus részeket is, nem csak az idegenforgalmi nevezetességeket.
Szerintem egy Király utca vagy egy Kodály körönd is jól nézne ki, nemcsak a Lánchíd.

István József 2014.03.08. 06:36:03

Lehet, bunkónak fogok tűnni, de úgy kell nektek! Szóval nem nagyon fog meg ez a videó. Ez már megint csak egy Budapest videó a sok közül. Még akkor is, ha most épp este van és magasból nézünk le. Sokadik bőrt húzzák már le erről. Ha egyszer végre ugyanilyen felvételeken (akár timelapse, akár légi) láthatnám Józsefvárost, a Magdolna utcát, Zuglót, Mátyásföldet, Újpesti, Angyalföldi lakótelepeket, romos gyárakat, stb. akkor azt mondanám: na végre, valami újítás. Addig viszont ez már megint csak a sokadik bőr.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.03.09. 10:06:51

@István József: részben igazad van! én értékelem a technikai újítást is (drónos éjszakai nem készült még a városról), de abban egyetértek veled, hogy nem ártana hasonló felvételeket készíteni a kevésbé felkapott részekről is. Épp ezért örültem annak idején az óbudai videónak: urbanista.blog.hu/2014/02/13/tudtad_hogy_mindez_obudan_van_baromi_jo_legi_felvetelek_a_iii_keruletrol

Fotó a magasból 2014.03.09. 20:50:36

Sziasztok,
Először is szeretnénk megköszönni Dávidnak, hogy felkerülhetett a videó az Urbanistára. Különösen a bevezető leírást! Nagyon meglepett és örültünk a videó sikerének.
Mivel a hivatkozott kritika a YouTube csatornánkon is szó szerint így szerepelt, mi is idemásoljuk az ott adott válaszunkat:
"Minden vélemény számít, akkor is ha negatív :-) Igen, mi Budapest szép oldalát akartuk kiemelni. Azt, ami idevonz sok turistát, és népszerűvé teszi a várost külfüldön is. Ezek bizony Budapest jól ismert és gyakran bemutatott szimbólumai. Mi próbáltuk ezeket kicsit máshogy bemutatni. Örülünk, hogy ilyen sok embernek tetszett, és reméljük hogy elérjük vele a célunkat. Ezzel együtt nem hisszük, hogy Budapest csupán ennyi lenne - egyszerűen ennyi fért bele most. Ez sem volt kevés munka, elhihetitek. A bátorítást pedig köszönjük!"

Elnar 2014.03.10. 08:00:26

Ha szép olsal:
Hol a Ferenciek tere? Vagy a Wekerle, esetleg a Margit szigeti víztorony? Bazilika, Fővám tér, Andrássy út/Opera, Zeneakadémia, Körönd.../? Ellenben többször van a Nemzeti színház meg más is. Így egy kívülálló azt hihet, hogy Budapesten annyira kevés szép hely van, hogy nem elég egy hatperces videóra ismétlés nélkül.
A zene meg háromszor tűnt úgy hogy befejeződik.

Értékelem a próbálkozást, de volt már ennél jobb is

háténimmár 2014.03.27. 08:17:10

olcsü drónnak híg a leve.

Nem azt mondom, hogy nem szép, mert gyönyörű, mivel gyönyörűek az épületek, és a drónos technológia is varázslatos. De nem kaptam ezen túl semmit. Ugyanazt a pár épületet mutogatja felváltva, nem jó minőség a felvétel (gondolom drón vagy kameragyengeség) és a zene is unalmas.

A belefektetett munkát maximálisan elismerem, ennyi gyakorlással lesz ez jobb is idővel.

tincze 2014.04.28. 21:45:45

Tudjátok, hogy hogy kell a kákán csomót keresni ? :-)

tincze 2014.04.28. 21:51:01

Én laikus vagyok ,és örülök ,hogy készítettek egy ilyen filmet. El is küldöm a családunk Olaszországban élő / olasz / tagjainak "bella Ungheria " címszó alatt ! :-)

Tóth Julika 2014.05.13. 05:29:03

Szeretné szép képeket és tájakat látni
köszi: Julika

gzeevi 2014.05.15. 11:09:41

@Fotó a magasból: Köszönet a szép video-klipért! Én több mint 40 éve élek külföldön, sok klipet láttam már Budapestről, elhihetitek, de ez az egyik legszebb, amit láttam. Csak irígyelni lehet... Én is hibának tartom hogy indokolatlanul sokszor jön elő ugyanaz a motívum (Nemzeti, Lánchíd, stb), viszont számos más nevezetesség hiányzik (Operaház, a nagy Zsinagóga, a Hősök tere szobrai, de egyedi szépségek más kerületekből is). De a képek csodaszépek, a technika megdöbbentő. Bpest adottságai jobbak, szebbek, mint Bécs, Prága vagy Barcelona összképe, sok millió túrista önthetné el a fővárost évente, mint ahogy azokat ellepi - "csak" a lepukkant részeket kellene kicsit kikupálni, a túristákhoz korrekt hozzáállást meghonosítani,és egy vidám, gondtalan hangulatot teremteni és sugározni feléjük és a nagyvilágba. Legyünk optimisták, egyszer ez is meglesz! Ez a klip is talán hozzájárul valamicskét...

borzimorzi 2014.07.06. 13:04:56

@gzeevi: Tökéletesen egyetértek Veled. A turizmus nagyjából az egyetlen olyan ipar hazánkban, amelyikben még jócskán van fejlődési lehetőség, és komoly tömegű munkaerőt is képes felszívni.

Üdv:
b

bacslac 2014.08.25. 23:58:40

@tincze:
A kákán csomót keresni? Hát olcsón kell venni, s drágán eladni. (Ezt a viccet nem akartam kihagyni.)

Béla Hoffmann 2014.09.10. 15:31:01

Nekem csak a tetszett kategóriát csak alulról súrolja. Néhány szép felvétel az ismert épületekről több oldalról, sok ismétléssel. Itt látszik milyen kevés szép műemléke van a városnak. Miért kellett a nemzetit ennyiszer bevágni??

Béláné Hegedűs 2014.10.05. 14:02:36

Nagyon tetszett,de mivel nem mindenki tud angolul olyan szinten,hogy a narrátor szövegét megértse, ez kizárólag Budapestnél nem jelentett gondot, mivel a helyszínek mind ismerősek voltak.Talán ezért is , de egyébként is Budapest tetszett a legjobban, de ez nem jelenti azt , hogy a többi ne tetszene, csak jó lenne hozzá legalább feliratozás, hogy tudja az ember, mit lát konkrétan.
süti beállítások módosítása