Tegnap este lezárult az egy hete indított játék: addig gyűjthették a lájkokat a részvevők, hogy eldőljön, melyik képet szeretitek legjobban a sör és a város, vagy a sör és épület témakörben. Na és persze eldőlt az is, kik kaptak ingyen belépőt az augusztus 29. és szeptember 2. között tartott a Budavári Sörfesztre

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: pr sör szórakozás fesztivál ital várnegyed budai vár i. ker budavár

Puffancs: Krúdy Gyula

Képek: Krúdy a Mókus utcában (Puffancs) és a Kazinczy utca (Két Cica Konyhája)

Hölgyeim és uraim, ez itt kérem a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Otthontérkép közös játékának újabb nyolcaddöntője. A cél még mindig ugyanaz: megtalálni főváros legszerethetőbb lakókörzetét. Ezúttal BELSŐ-ÓBUDA* és a ZSIDÓNEGYED párbajozik. A pontos határokat itt találjátok, a játék leírását, pontos dátumait és állását pedig itt. Mindkét versenyzőre jövő szombat délig lehet szavazni, egyszerű lájkolással a Facebookon.

(A  Belső-Terézváros – Németvölgy küzdelem jelen pillanatban is zajlik, még lehet szavazni ott is. Meglehetősen lanyha az érdeklődés ezen a mérkőzésen, így aki szeretne, az még könnyen fordíthat az állásán!)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zsidónegyed vii. ker iii. ker városnegyedek belső-óbuda

Van a Rákóczi úton egy neromán/romantikus templomocska, amit elég kevesen ismernek. Nem csoda, egy háztömb zárja be, mint az a fenti Google Maps-os képen is látható. Az utcáról csak annyi tűnik fel a járókelőnek (már akinek feltűnik), hogy egy egész saroknyi hosszon egységes a homlokzat. Amint az a műemlékem.hu oldalon látható:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés templom töri viii. ker rákóczi út fura ingatlan

Bár sokat kérek mindenkit arra, hogy szavazzon erre vagy arra a városrészre, vagy a legjobb sörös fotóra, de magamnak ritkán kérek kattintást. Most azoban megteszem. Ha szeretitek az Urbanistát, kérlek Benneteket, hogy fejezzétek ki ezt azzal, hogy az idei Goldenblogon támogatjátok a blogot: vagyis szavazzatok rá helyi.érték kategróiában. Köszönöm!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A sziget.hu-nak dolgozva már korábban is készítettünk pár Urbanista blogon elsüthető videót (például ezt az ámokfutósat), idén azonban nem szerepeltem, csak kérdeztem. Mégpedig Szavoszt-Vass Dánielt, a Dunai Szigetek bloggerét, a Hajógyári-sziget történelméről. Akit mélyebben is érdekel a téma, olvassa el ezzel foglalkozó posztját, érdemes!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest sziget duna sziget fesztivál töri óbuda iii. ker óbudai-sziget

16434901_61dd67bc853ae72b839aca3d3f37ca95_m.jpg_560x420

 

Fotó: Fővárosi blog: Novotel és irenne56: Operaház.

Jó napot! Ez kérem még mindig a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Otthontérkép közös játékának egyik nyolcaddöntője. A cél még mindig ugyanaz: megtalálni főváros legszerethetőbb lakókörzetét. Ismét a Duna két oldaláról csap össze egy-egy versenyző: NÉMETVÖLGY és BELSŐ-TERÉZVÁROS. A pontos határokat itt találjátok, a játék leírását és állását pedig itt.

Mindkét versenyzőre jövő kedd délig lehet szavazni, egyszerű lájkolással a Facebookon. (A rendkívül szoros Belváros – Herminamező mérkőzés jelen pillanatban is zajlik, csak úgy mint a kevésbé kiegyenlített József Attila-lakótelep - Lágymányos párharc. Azokra még lehet voksolni lájkokkal!)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest xii. ker vi. ker németvölgy városnegyedek belső-terézváros

A Városnegyed-bajnokság az Urbanista és az Otthontérkép közös játéka. Nagyjából azonos méretű (10-20 ezres) budapesti városrészek mérkőznek meg és jutnak tovább (mint a csapatok a focibajnokságokban), hogy végül a döntőben kiderüljön, melyiket szeretitek a legjobban.

(Korábban próbáltam úgy megfogalmazni hogy melyik a legélhetőbb, meg hol a legjobb lakni, de azt hiszem ez inkább arról szól, hogy melyiket szeretjük a legjobban.)

Az első körben kiválasztottuk a 16 indulót, melyek többségét Ti, olvasók ajánlottátok. Ezt követik a nyolcaddöntők, ahol bemutatjuk a csapatokat: egyrészt linkeljük, mit írt róluk az Urbanista az elmúlt négy évben, másrészt ismertetjük az Otthontérkép rájuk vonatkozó statisztikáit (ingatlanárak, bérleti díjak, garázsárak, parkolási díjak, zöldterületi mutatók, bűnözési statisztikák stb).

A mérkőzéseket a Facebookon játsszuk: lájkolással dől el, hogy melyik városnegyed jut tovább a következő fordulóba. Minden összecsapásnál egy hétig lehet szavazni (kivéve az elődöntőknél, ahol 3 napig) - a szavazás mindig délben zárul.

A bajnokság menetrendje - folyamatosan frissül!

(Mérkőzések: hetente kétszer. Az előzetes dátumok tervek, egy-egy nap csúszás olykor belefér.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog budapest városnegyedek

margitcorner[1].jpg

Fotó: biggeorges.hu

A Margit körút - mint minden valamire való belvárosi körút - sűrűn be van építve, de azért akadnak benne foghíjak. Például a Rómer Flóris utca sarkán. A foghíjak általában rondák és az utcáknak csak javára válik, ha helyre áll a zárt utcasor, de ez a foghíj történetesen kedves. Tele van fákkal, amelyek ráadásul zöld folyosót alkotnak a Mechwart liget felé:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest fa fakivágás építés irodaház látványterv margit körút zöldfelület ii. ker rómer flóris utca margit corner

süti beállítások módosítása