Twitter

 

A tegnapi videoklipes hirdetésről szóló poszthoz jött még pár szokatlan lakáshirdetési forma tippje. Elsőre motorosfutár kommentje nem tűnt különösebben érdekesnek:

"én meg a twitterrel próbálkozom: nexoo.hu/ingatlan"

No gondoltam, valaki megint felfedezte magának a Twittert és megpróbálja úgy hasznosítani, ahogy nem lehet: nagyjából minden nap kitwiteli, hogy eladó a lakás, követ 23.421 személyt, őt követi 22 haverja (aki amúgy nem akar lakást venni, de megsajnálták szegényt), miközben beleöl rengeteg időt és energiát feleslegesen. Hát nem erről volt szó. Ez ugyanis egy elég kreatív ötlet, kérdés, hogy a magyar twitterezők köre elég nagy-e már ahhoz, hogy ez működjék.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés lakás twitter

 

A "szia van egy eladó lakásunk, írnál-e róla az Urbanistán?" típusú kérdésekre a legritkább esetben szoktam igennel felelni. A kivételek közé tartozik, ha tényleg valamiben különleges a hirdetés vagy a kecó. Videós lakásismertetőből van pár fenn a neten, sőt erre szakosodott oldalak is vannak, de ez kivételesen jól sikerült, szabályos klip, azt hiszem megérdemel egy kis figyelmet. A tulaj levele alant, melyből kiderült, honnan is jött az ötlet:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés lakás klip

sashalmipiac.png

 

Pásztor Béla polgármester (aki nem mellesleg magyar rekorderként 45 éve vezeti ugyanazt a települést) mesélte egyszer, hogy amikor Veresegyházat várossá avatták, felvetették egyesek, hogy a piacot el kellene költöztetni a Fő utcából, mert nagyon szem előtt van. Ő viszont ragaszkodott hozzá, hogy az árusok hetente egyszer néhány órára elfoglalhassak azt a kis teret és a környező utcákat. Ez ugyanis hozzá tartozik a településhez. Hogy így van-e még ott, azt nem tudom, csak remélem, de az biztos, hogy a piac egyáltalán nem valami "falusi" dolog.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest piac építés látványterv xvi. ker sashalom

Konkrét témákat vállalnak fel.

 

Pár napja az LMP is előrukkolt Budapest-programjával. Bár nem tartalmaz olyan látványos elemeket, mint az MDF "szélcsatorna-tisztítása"  vagy a Jobbik tehervillamosai, de elég sok mindenre kiterjed. Valójában két dokumentumból áll össze: egy általános települési kérdéseket felvető és nagy általánosságban tárgyaló vitaanyag (doc)  és egy kifejezetten  közlekedéssel foglalkozó program (pdf). Mivel konkrétumokat inkább ez utóbbi tartalmaz, lássuk ezt egy kicsit alaposabban.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest politika közlekedés metró kerékpár parkolás villamos gépkocsi lmp

Sarlósfecskeodú kihelyezési lehetőségei panelházon - fotó: mme.h Sarlósfecskeodú-telep, Kossuth Kiadó, Orbán Zoltán - fotó: mme.h

 

A panellakótelepek vagy akár az aszfaltozott-kövezett, sok emeletes házak alkotta belvárosok ökológiai szempontból leginkább a sziklás hegyeknek felelnek meg: kevés víz és növényzet, sok kő és nagy meleg. Nem csoda, hogy a városok madarainak természetes élőhelyei legtöbbször épp az ilyen kietlen kopárok. Kevesen gondolnak bele mondjuk, hogy a repülő patkányoknak becézett házi galambok őse is a sziklapárkányokon fészkelő szirti galamb volt. Na de most nem róla, hanem egy másik, szintén sziklafalakon költő fajról van szó, a sarlósfecskéről. Úgy tűnik, hogy bár a panelházak már neki is túl zord környezetet jelentenek.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: panel állat természetvédelem madár felújítás

süti beállítások módosítása