Olvasóinknak igaza van: kutat csak nehezen fúrhatunk a telek végébe, kilovagolni sem lehet a birtokra, és a járgánnyal is bajosan állhatunk oda a grillsütő mellé, hogy bömböltessük a zenét. Mindezzel együtt szinte mindenkinek elnyerte a tetszését ez a hatemeletes ház tetőkertjébe épített kis dizájnos házikó, amit az elmúlt hetek legolvasottabb Urbanista-postjában mutattunk be. Az olvasók közt mint kiderült a tulaj is ott volt, és dobott egy mailt, amelyben válaszolt egy csomó felmerült kérdésre. Például arra, ami a legtöbbeket foglalkoztatta: miért nem lett dögösebb a belső kialakítás?

Szia,

Most szólt egy ismerősöm, hogy felkerült a lakásom a blogodra.
Nagyon örülök neki - mint minden ingyenreklámnak - ha innen találja meg a majdani vevője, vendégem vagy egy sörre :)
Láttam sok hozzászólás született, melyekre nagyon szívesen válaszolnék, de mivel nagyon termékeny vagy az új posztok felpakolásában, ezért valószínűleg senki nem olvasná már el. Azért megírom, legalább neked, ne feszítsen, a végén még megterhelné a szervezetem a visszafojtott közlési vágy :)

Többen kifogásolták a belső kialakítás ízlésességét. Egyrészt ízlésről kár vitázni. Másrészt 5 évvel ezelőtt, amikor ezt a lakást szerkezetkészen megvettem és elkezdtem kialakítani, berendezni, akkor ezt tartottam jónak. Most már nekem is más az irányultságom, az új lakásom teljesen másként fog kinézni (kb. 1 hónap múlva lesz kész, szívesen küldök arról is fotókat). Harmadrészt ha egyedül alakítottam volna ki, akkor sokkal minimálabb-iparibb lett volna, de akkori barátnőm (most már feleségem, és gyermekem anyja - ez utóbbi miatt költözünk el ebből a "legénylakásból") megkövetelte a maga kompromisszumát. Ahogy "Horváth Oszkár" írta, ez tényleg középvonalas lett, a két ellentétes elgondolás eredményeként.


A műanyag nyílászáró - ami többek szerint ciki - adottság volt, az járt a szerekezetkész állapothoz, de érdekes a felvetés. Egyik barátom nyílászárókat gyárt, fát is, műanyagot is, ő saját lakásába műanyagot rakott. Szerinte jobban szigetel, nincs vele annyi gond, mint a fával (nem vetemedik, nem kell kezeléssel, karbantartással annyit foglalkozni), és bizonyos dizájnokhoz jobban is megy, mint a fa. Erről akár egy vitát is indíthatnál itt a blogon, érdekes lenne, ahogy a "fa-hívők" összecsapnak a "műanyag-hívőkkel".


GYZ-nek világrekorder csivavája lehet, hogy a 60 m2-es kertben keresztben beszorulna. Lehet, hogy a fotókon nem látszik, de a kert 7,70*7,70 méter, ebből 20m2 van lefedve, leburkolva, 40m2 a fű. Örülök, hogy nekem csak ennyit kell nyírni, nem a 400-at. 6-7 baráttal ekkora helyen is el lehet grillezni, igaz, a "bömciből" nem hallatszik fel a zene, ez tényleg nagy hiba (PuruttyaIrto nagyon beletalált :))


Légkondimotorok egyébként nincsenek a tetőn, a házban nincs központi klíma, vagy központi légszívás. 


Sokan okoskodnak, hogy ennyi pénzből mennyivel jobb helyen, mennyivel jobb lakást lehetne venni. El vannak kicsit tévedve az emberek, szerintem. Csobánkán, Telkiben, Pátyon, Fóton, Veresegyházon, stb. biztos lehet szép családi házat kapni ennyiért. Akinek olyan a munkája, meg az életstílusa, vegye is meg. Aki 9-től 6-ig a belvárosban dolgozik, az szerintem nem akar még napi 2*1,5 órát autókázni mellé (a Csobánka 30-40 percet gondolom szombat délben mérte a delikvens, vagy esetleg a Flóriánt értette a "város" alatt, nem mondjuk a Kálvin teret). Ez egy legénylakás, vagy maximum egy fiatal párnak való. Akik munka után moziba, színházba és/vagy vacsorázni mennek, és ha megisznak egy pohár bort, akkor nem akarnak rendszeresen Csobánkáig taxizni.A hétvégi bulik utáni hajnalokon sem.


Ez a lakás 500 ezer HUF/m2 (terasz félbe, kert harmadába számolva - ahogy szokás). Nem kevés, de körül lehet nézni, hogy a Dózsa György úton belül (VI., VII, XIII. kerület), körpanorámás, nagyteraszos lakás mennyibe kerül. Az a pár darab, ami van, innen indul. Még a Marina-parton is 600 körül vannak az árak, pedig az a "világ végén" van, és szép hogy látod a Dunát, de mást se. Itt meg - hogy kicsit profán legyek - a wc-n ülve látod a várat, a Bazilika kupoláját, a Parlament kupoláját és a Mátyás templomot. Túlzás nélkül.


A belmagasság jóval 3 méter fölötti, nem 2,70, mint az összes újépítésűben.
Aki tud hasonlókat sokkal olcsóbban, csapjon fel ingatlanközvetítőnek, én hozom a vevőket, mindenki jól jár. Aki pedig azt gondolja, hogy Budán 50 millióért nagyteraszos, városi panorámás, többhálószobás, jó állapotú lakást fog találni, az keservesen csalódni fog. Budán a hasonlót 700 ezertől felfelé mérik, négyzetméterenként.


Angyalföldön nem ez az egyetlen 2 szobás lakás 50 millióért (csak az ingatlan.com 76 találatot ad a 45 és 70 millió közötti, maximum 2 szobás, XIII. kerületi lakás keresésre). Angyalföldről meg annyit, hogy a lakástól150 méterre van az álatkert, 450 méterre a Hősök tere. Most éppen nem lett itt kormány-negyed, de pár éven belül itt biztosan egy új városközpont lesz. Aki most megveszi, szerintem már középtávon is jó vételt csinál.

Köszönöm mégegyszer az ingyenes megjelenést, üdv:
"Balázs"

Akkor tehát összefoglalnám a lényeget: valaki vegye meg ezt a pecót 49,9 millióért és akkor én kapok egy sört. Aki szeretne megtakarítani 48 899 750 forintot, az csak egyszerűen hívjon meg egy sörre.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ház lakás tetőkert xiii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr19848655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2008.12.30. 15:41:32

~dá~, ha lenne ennyi pénzem lakásra, megvenném, és én is meghívnálak egy sörre. :-)

kzol 2008.12.30. 18:36:17

Na most, nekem Újlipótban van egy 10. emeleti panelem. 54 nm + erkély. Lehet látni az ablakokból a zsinagógát, a Bazilikát, a Gellérthegyet, a János-hegyi kilátót, Margitszigetet, Budát, a Dunát, Árpád-hidat, meg az északi részt, plusz elég sok mindent csak úgy a városból (esti kivilágításnál a fotósok által biztosan ismert ún. kék órában elég kellemes látány). Ja és van kulcsom a tetőhöz, ami 3 lépcsőház egyben, olyan 700 nm. Mennyiért kezdjem el árulni? :-)

_zolesz 2008.12.31. 12:17:01

A fa vs műanyag szerintem is megérne egy posztot. (vagy műanyag vs bármi más: fém, fa)
Mindenesetre azt nehezen tudom elképzelni, hogy sok új házon azért van a mind közül legolcsóbb, fehér műanyag ablak, mert az jobban megy a designhoz.

huncut_kata 2008.12.31. 23:45:13

Mondjuk ha a blogon keresztül kelne el a pecó, akkor az ingatlanközvetítőn spórolt jurtalékot is felajánlhatná (persze természetesen a sör mellett)

gyz 2009.01.01. 17:20:03

kedves tulaj,

a csivavát nyilván viccnek szántam, azt érzékeltetendő, hogy 40 nm füvet csak a mai "építsünk be minden szabad területet"-korszakban szokás kertnek nevezni.

A többi rész lényegtelen, hiszen szerinted jó az ár-érték aránya, szerintem meg nem. Te körpanorámának nevezel 20 koszos kéményt, néhány lepukkant háztetőt, meg a majdnem mindenhonnan látható Hármashatár-hegy tetejét, én meg nem (tudom, tudom, látszik a Parlament meg a Bazilika kupolája is valahol).
A te érveid is szubjektívek, az enyémek is.

Kívánom, hogy legyen, aki teljes mértékben a Te véleményedet osztja, és aki kifizeti érte az általad méltányosnak tartott összeget.

Üdv

gyz

Toymao 2009.01.07. 02:14:14

Na most én - mint nagy lokálpatrióta újlipótvárosi - csak azt kérdezném, hogy hol van Angyalföld a Dózsa Györgyön belül? :) (Válasz: Sehol.)

balazsbalazs 2009.01.07. 11:25:28

Lőportárdűlőnek hívják a környéket, helyesen.
Sok embernek az egész XIII. kerület Angyalföld, maximum még az újliótot ismerik.

balazsbalazs 2009.01.07. 11:26:32

mármint Újlipótot, Újlipótvárost, na :)

xboxfreak 2009.01.08. 12:11:21

40et megér, 50et nem. Bár mondjuk az Újlipótvárost én spec utálom, van aki viszont imádja. Egyébként az ötlet óriási és aki feltétlen rajongója a környéknek, annak megéri.

Egyszer tarthatnának egy képzést azon a környéken a lakóknak és ha nem lenne minden tiszta kosz és kutyaszar a környéken akkor nekem is tetszene :)


A panorámáról meg annyit, hogy .... túl van lihegve a jelentősége :)
Én fent lakom a hegyen és amikor este 8ra hazaérek, akkor már nincs kedvem nézelődni ...

xboxfreak 2009.01.08. 12:12:37

ja és -1 "környéken" :)
süti beállítások módosítása