panelverseny.jpg

Már mostanáig is rengeteg javaslat érkezet érkezett bajnoki felhívásunkra, hogy melyik legyen Budapest kedvenc klasszikus (távfűtött, házgyári) lakótelepe - pedig a nyereményről még nem is beszéltünk.

Pedig a 2013-as Lakótelep-bajnokságon az is lesz!

A FŐTÁV nem csak félmillió forint értékű dísznövényt ajánlott föl a nyertes lakótelepnek, de azt is, hogy munkatársaik önkéntes munkával segítik az ottlakókat a kiültetésben. A parkosítást a FŐKERT segít majd megtervezni.

És hogyan is fog zajlani a játék? Íme a tervezett ütemezés.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest panel verseny lakótelep lakótelep-bajnokság

86_1373563087.jpg_1216x1462

"Tegnap a 86-os buszon érdekes és szívmelengető dologra lettem figyelmes felszálláskor. A sofőr fülkében egy kis tábla volt kihelyezve amin a buszsofőr egy rövid köszöntőt intézett az utasok felé. Nagyon tetszett, és követendő példának tartom, sokkal jobban indult ezzel a nap, pedig csak egy kis apróság. Lefényképeztem! Találkoztál már hasonlóval?" - kérdezte Dávid egy üzenetben az Urbanista Facebook-oldalán.

Még nem. Igaz talán észre se vettem. Olyan szép szabályosan megkomponált kártya (talán valóban céges gyártmány) hogy valami hivatalos szöveget várnék rajta automatikusan. Midnenesetre tetszett. Ha legközelebb buszra szállok, figyelni fogom!

A fotó elég homályos, a szöveg:

Üdvözlöm Önöket! Több mint húsz éve juttatom el Önöket úti céljukhoz. Ma is gondoskodom a biztonságukról és a nyugalmukról. Kellemes utazást kívánok! Molnár Attila, autóbuszvezető

Kedves Molnár Attila köszönjük!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés bkv busz tömegközlekedés felirat

Az 1969-ben forgatott Örökös című film több jelente is az épülő kettes metró alagútjában és próbajáratain készült. Valaki (alighanem a feltöltő LoviGabi) kivagdosta őket, és összesűrítette egyetlen videóba.

Van benne pár nagyon klassz felvétel. Például rögtön az elején, ahogy befut a szerelvény a deszkákból készült ideiglenes peron mellé, vagy amikor a főszereplők beszélgetnek a mozgólépcsőn felfele jövet a csupasz falak között.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film közlekedés metró töri metróépítés kettes metró

Manóvezér: SkyCourtFotó: Manóvezér: SkyCourt - indafotó

Nem tudni mennyire lesz komoly a napokban bejelentett új magyar légi társaság, a Sólyom és hogy megváltoztatja-e ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtér jövőjét. Főleg, hogy a jövőről is megoszlanak a vélemények.

Egyesek szerint nem csak Bécs és Varsó hagyta már le utasforgalomban, hanem lassan Bukarest is elhúz mellete, vagyis az "európai átszállóközpont" mint cél elérhetetlenné vált, s Ferihegyre az eljelentéktelenedés vár.

Máshogy látja azonban a jövőt Kéméndi Zsolt, tájépítész, aki nem először írt az Urbanistának. Rövid elemzésében nem csak a jövőt, de a múltat is végigveszi.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest repülés közlekedés vecsés töri ferihegy repülőtér xviii. ker ferihegyi repülőtér liszt ferenc repülőtér kéméndi zsolt

süti beállítások módosítása