panelverseny.jpgSzép Hölgyek és Jó Urak! Ismét fantasztikus játék kezdődik nálunk, olyan, amilyen eddig még nem volt! A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keressük. 

Mivel történetesen ezeket a sorokat is épp egy panelház negyedik emeletén írom, szó szerint van némi rálátásom a dolgokra. Ugyanakkor az lenne a legjobb, ha Ti is elárulnátok, hol vannak a legtutibb panelkecók, hol a legjobbak a parkok, a legklasszabb a közlekedés, a boltok, miegymás.

Persze egy ilyen játék soha nem a racionális érvek ütköztetésénél dől el, sokkal inkább a személyes érzéseken. Hol laktok vagy hol nőttetek fel, hol játszottatok gyerekkorotokban, hova jártatok/jártok a csajotokhoz/pasitokhoz? Vagy csak egyszerűen a szomszédodban, kerületben van és szereted? A kérdést úgy is feltehetném egyszerűen: hova húz a szívetek?

Tavaly nyáron volt egy nagy sikerű játék ugyanitt az Urbanistán, a Városnegyed-bajonkság, melyben kemény harcok után kiderült, melyik városrészt szeretitek a legjobban Budapesten. Már akkor felmerült, hogy hiába szabtunk ki nagyjából egységes lakókörzeteket az Otthontérkép segítségével, nehéz volt összehasonlítani az almát a körtével, vagyis mondjuk egy kertvárosi övezetet és egy belvárosi bérházas környéket.

(Érdekes módon már ott is bekerült pár mostani játékunkkal határeset a top3-ba, hiszen a József Attila, ha nem is klasszikus panel, de lakótelep, Újlipótváros meg cakli-pakli távfűtéses, de ebbe most ne menjünk bele.)

Tehát most tematikus bajnokság következik, mégpedig Budapest legszerethetőbb, legkedvencebb, klasszikus, távfűtött panellakótelepét keressük!

A játék menete a megszokott lesz. Ez a -1. forduló, ahol a tippjeiteket várjuk. Kik legyenek az indulók? Melyik panellakótelepet szeretitek és miért? Mindenféle megkötés nélkül várjuk a lakótelepneveket, persze ha rövid indoklást biggyesztetek mellé, az nem baj.

Aztán a javaslataitok alapján összeáll, hogy kik indulnak a versenyen, majd attól függően, hogy hány “játékost” javasoltatok, kihirdetjük a játék menetét, és indulhat a bajnokság! Klassz móka lesz, már nagyon várom.

Na vajon ki lesz 2013 Panelbajnoka?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: lakótelep-bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr745389939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2013.07.04. 07:56:36

Remélem nem gond, ha többet javaslok, de mértéktartó leszek :)

Természetesen első helyen Újpalotát javaslom. Budapest második legnagyobb lakótelepe, tervezőinek álma szerint a középkori városmodell valósult volna meg, ha a kivitelezés során el nem spórolnak belőle annyi mindent. Az első zöldmezős beruházás volt, alig kellett hozzá bontani, mert zömmel mezőgazdasági területre épült (a mai élhetőségre ez persze nincs hatással). Ma nem tartozik a népszerű lakótelepek közé, de meggyőződésem, hogy ha két tervezett fejlesztést megvalósítanak, más pályát vett volna a telep sora. Az egyik a művelődési központ, merthogy az sosem volt, még most sincs. A mai Fő téren állt volna a városrész kulturális centruma mozival, előadóteremmel, könyvtárral és minden jóval. A másik a metró kivezetése - nem lenne ennyire városszéli telep, ha jobb lenne a közlekedése.

A másik lakótelep a XV. Károlyi Sándor úti (volt: Ifjúgárda úti) ltp. Kislakótelepről van szó, a lakások száma nem éri el az ötszázat, a város legszélén épült, négyemeletes, akkor modernnek számító típustervek alapján. Kertvárosi környezetbe került, ami ma is jótékony hatással van a telep városképére, azóta benőtte a zöld, és nemrég felújították a telep felét (nyílászárócsere, színes hőszigetelő elemek, biztonsági kamerákkal vigyázott környék). Azt hiszem nagyon élhető kis hely lett, még ha a központtól való távolság adta hátrányát nem is tudta ledolgozni.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2013.07.04. 08:36:17

@Palotabarát: csak nyugodtan, természetesen többet is lehet javasolni :) köszi a tippeket!

oleszt 2013.07.04. 10:36:29

Ha a közlekedés és sok zöld szempont, akkor Újhegyi: metró, busz, vonat, és még sok üzlet, bank, könyvtár, orvosi rendelő és kórház, uszoda, strand, sportliget és a házak között is van zöldterület, játszótér több is, ez mind szinte helyben. Kár, hogy nem túl szép. Gondolom a budai lakótelepek mellet még a listába sem fog tudni bekerülni :)

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2013.07.04. 11:09:19

Nagy röhögésre számítok,de nekem meghatározó 28 évem telt el a Havannán. Közlekedésileg nem a legtutibb az egy buszjáratával (na jó, ha számolom a 93-as buszt ami a közelben húz el akkor kettő) viszont három nagy közért is van a telepen, több focipálya és szerettem a Kondor Béla stny-t is.

Lirian 2013.07.04. 11:29:17

Jövök én a sablonnal: Gazdagrét :)
zöld is meg nem is, minden van a közelben, a közlekedés még éppen jó (bár ezen nyilván lenne mit csiszolni), város is meg nem is, én szeretem :)

Acid1345 2013.07.04. 11:38:48

A gazdagréti lakótelep a környezet miatt, sok a zöld a közelben, pont jó a mérete a lakótelepnek, biztonságosnak is mondható, igazi budai érzés.

goldblum 2013.07.04. 11:42:24

Csakis a Pók u. jöhet szóba, az elhelyezkedése miatt.

Jó Estét 2013.07.04. 11:45:14

Nyilvanvaloan a Pillango Park lakotelep kell h nyerjen :) Szeep zold, jo levego, nem az FKF tartja fent a kozteruletet hanem a PArkfenntarto, uj padok, uj fak, folyamatos kerteszkedes, jo levego. Kozelben van sok bolt, benzinkut, itt a metro, 5 fele ejszakai busz meg troli, es szuper pluszkent remek kilatas a Budai varra, kell ennel tobb? :) Ja es van streetball palya is, itt a Lovi is, van teniszpalya, most nyilt szepsegszalon is a parkban. Felujitott jatszoterek, sot az IKEA sincs messze ami ugye mindenkepp nagyon fontos :D

Jó Estét 2013.07.04. 11:45:48

@Jó Estét: ja es hala a parkfenntartonak ho elobb van eltakaritva, mint barhol mashol :) meg a levelek is mindig szepen osszeszedve, csakugy mint a fuuu :)

Sándor Omaszta 2013.07.04. 11:46:31

Békásmegyer!! Sok zöld terület, közel vannak a hegyek stb....

davidCSPL 2013.07.04. 11:47:04

Ha már volt Gazdagrét,akkor legyen a "kistestvére" / szomszédja is :) Őrmező. Csendes, barátságos lakótelep, nagyrészt panelprogramban korszerűsített házakkal, remek tömegközlekedéssel (Sasadi / Kelenföldi pu. / Etele tér). Családias, szinte város a városban (a sínek és az M1/7 kivezető miatt mint egy kicsiny sziget). Én másfél éve költöztem ide, életemben először lakom panelban, s szerintem jó, hogy ezt a "lakóközeget" itt tapasztaltam meg először - ismerve a sok érdekes panelos sztorit, sztereotípiát. A lakások beosztása is nagyon jó! :) Röviden s hirtelen ennyi. Üdv!

spatial 2013.07.04. 11:52:50

XI. kerület. Kelenföld városközpont az új 4-es Metróval szemközti lakótelep. A lakásom a Bikás Parka néz. Így előttem park és mögöttem is park van - kilátással. A Tétényi út közlekedése nyilván kiváló a 7-es buszcsalád miatt, a 4-es metró egyszer csak megépül... a Bikás Park sport lehetőségei és kikapcsoldóási pontjai már most is jók, de egy 500 milliós beruházás indul. A pályaudvar iszonyatosan közel van, szintén közlekedési csomópont. Bevásárlási lehetőségek a Kelenföld városközpont miatt adottak, de a pályaudvarra újabb beruházás épül. egy megállóra van a kórház. A parkok, a terek rendezettek, szépek. Jó lenne egy panelprogram. Én Budafokról, kertes házból "csodafalváról" költöztem ide másfél éve, mégis mindent tökéletesnek érzek, mert Budán vagyok. Az éjszaka csillagos, kijárhatok a furóparkba futni, nem hangos a környék, az emberek vigyáznak a tisztaságra. Buda, de minden gyorsan 30 perc alatt megközelíthető (Észak Pest is). Nincs kocsim és nem is hiányzik. Szeretek kiülni a teraszra és nézelődni. Csodálatos magas fák vannak előttem, amik tompítják a Tétényi zaját, ha nyitva van az ablak. Most is itthon vagyok. Szeretem.

Bracci 2013.07.04. 11:54:37

Káposztásmegyer 2

nem a tipikus kocka panelek, színesek, formásak, mind egy picit egyedi, és mondhatni az egyik legmodernebb panelek az országban
sok zöld terület, park, tér van köztük, és a környéken is, így nem az a zsúfolt, 'látommitfőzaszembeszomszéd'

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.07.04. 12:17:59

Rákoskeresztúr, merthát mégis az a szülőkerületem. És a lakótelep is egész élhetőnek tűnik: nem túl nagy, sok a zöld, a közlekedés nagyjából rendben van. Esetleg Keresztúron a Kis utca/Színesházak környéke, ami ugyanez pepitában.
És szerintem a József Attila is teljesen szerethető vidék.

apolka 2013.07.04. 13:19:51

Béke-Tatai lakótelep.
Kicsi lakótelep, négyszintes házakkal, viszonylag sok fával, parkkal, jó közlekedéssel. Kellemes közösség, kedves emberek, sok játszótér a 13. kerületben.
És az egyik legkésőbb épült lakótelep, így viszonylag új is. A Rákos-patak mellett lehet futni, csendes, de mégis közel a belváros.

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2013.07.04. 14:55:35

Akkor még egy, hogy ki ne maradjanak: az újpesti lakótelep (Újpest Városközpont asszem a hivatalos neve), ami a lakásszámot tekintve a legnagyobb Budapesten. Ott éltem cirka két évtizedet, nekem semmi bajom nem volt vele, mire lett volna bajom, kihozták a metrót, bárhová hamar bejutottam. Szövetkezeti házban laktunk, a szomszéd tízemeletes ház BM-dolgozóké volt, én sosem tapasztaltam, hogy rossz lenne a közbiztonság, már felnőtt fejjel elköltözve hallgattam a hírekben a robbantásokról, kábítószertanyákról szóló híreket, ezek mind elkerültek korábban.

Javasolnám a Kacsóh Pongrác útit is, de az nem panel, csak beton.

vak komondor is talál szemet 2013.07.04. 16:59:11

@apolka: +1 a Béke-Tatainak!

Amúgy a Béke utcai szélén van 8 emeletes ház is. :)

ottomoll 2013.07.04. 17:00:48

Én nem vagyok érintett, de nem a Pók utcai számít a legelitebb lakótelepnek? Ha jól tudom az átkosban erős protekció kellett az ide kerüléshez..

Jerry West 2013.07.04. 17:08:10

Üdvözöljük Panelproliországban!

Édes faszom, mi lesz még itt?! Lakótelep-bajnokság, baszki! Kádár népe, hej!

Nem nézek le senkit pusztán azért, mert panelban lakik, azonban normális ember amint teheti, elmenekül onnan. De úgy látszik, megvan az a kivagyi pronyó réteg is, akik azon izmoznak a többi lumpennel, hogy melyikük lakik faszább lakótelepen. Ez igen! Az „emberarcú kommunizmus” velünk/köztünk él...

Laci-812 2013.07.04. 17:11:21

Szevasztok, en az Ujlipotvarosra szavazok, a lakotelep 4 haz ami 22 lepcsohazat takar. A fekvese a dunapart miatt kivalo, troli a haz elott, metro 10 perc seta, lehel piac 10-15.
Nagy zold terulet, sajnos kutyafuttatoval, nem mi kertuk ide, nem kerdeztek. Sajnos hajlektalanjaink is vannak a parki padok vonzak oket, probaltunk lepni az ugyben, egyenlore suket fulekre talaltunk. Van jatszoter, kis boltok a hazak alatt, jo levego a Duna miatt, viszont nyari ejjel hangoskodas a szigetrol meg a hajokrol. Szeretjuk mert kozel minden, 6 perc a nagykorut, csodas kilatas a szigetre es a budai hegyekre.

ottomoll 2013.07.04. 17:24:19

Szigony utcai Lp...? (Természetesen csak vic volt:)

konrada 2013.07.04. 17:58:01

...ezt úgy sem írja senki: Kőbányai úti.
Kicsi, nagy zöld, házanként zárt parkokkal, sétányokkal, ház-központi fűtéssel, sátortetővel..
...s amit onnan nem lehet tömegközlekedéssel elérni félóra alatt, az már nem is Budapesten van.;)

lutria 2013.07.04. 18:30:54

Én ugyan nem ott lakom,de ha lakótelepre költöznék akkor Albertfalvára a Mézesfehér utcába mennék,kertes házak között 1 sor 5 emeletes panelház,átmenő forgalom semmi,csak aki ott lakik az jár arra autóval,madárcsicsergés,napfényes,domboldalban van,bármerre néznek zöldet látnak+panoráma...
Többször jártam arra munka közben és eléggé megtetszett a környék,meg lehet nézni a Street view-n.

ottomoll 2013.07.04. 19:10:27

Indítanék egy fakultatív versenyt is. Melyek a leggázosabb, veszélyesebb lakótelepek Bp-n és az országban?
II
IIIIII
II II
II
II
II
II
II

II

Hawks 2013.07.04. 19:42:48

PALOTA!!!!
mert:
Pólus Center (+ Tesco + Mozi)
Asia center az olcsó hamisítványért
7es buszcsalád
M3 bevezető: használatautó-Mekka
Kiserdő (a Szentmihályinál)
Minden sarkon konditerem, a főváros legkigyúrtabb kerülete
Go-go hami bár (Molnár Viktor utca): dupla Piedone burger a bódéból

Innen ki se kell mozdulni.

Kaptabakta 2013.07.04. 19:48:57

Hungária krt 5-7. Volt honvédségi lakótelep amit még a volt Zrínyi Miklós Katonai Akadémiából hasítottak ki. Közbiztonsággal régen nem volt gond, teli van zöldterülettel, jó az iskola. Hátránya a Hungária krt. forgalma és hogy felszámolták a focipályát (bár a suliba be lehet menni focizni)

Hawks 2013.07.04. 19:51:36

@ottomoll: a legdrágább asszem a gazdagréti, de csak mert vágási feri már beszállt az internetbe (és mert hegyen van, majdnem a XII.kerületben)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.07.04. 19:51:53

Békásmegyer, zöld, nyugis, barátságos.

Vizafogó, ott nőttem fel, nehéz objektívnek lenni...

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2013.07.04. 19:54:03

A JA ltp szerintem megint eselyes, javaslom a versenybe.

Luke én vagyok az apád körösztanyjának a szomszédj 2013.07.04. 19:54:27

Egyértelműen a Havanna lakótelep a legjobb, mert ott, a nap 24 órájában lehet venni kábítószert az önkormányzati játszótereken, a cigányoknak köszönhetően. Ilyen featuréval nem sok lakótelep büszkélkedhet.

vilhelmina 2013.07.04. 19:56:42

szerintem is Újpalota, gyönyörű parkok vannak benne, amelyek az autóval járható utakról alig látszanak, változatos fákkal...persze mindenkinek, az, ahol lakott és megszerette...nekem is

minnifield űrhajós 2013.07.04. 19:58:00

csatlakozom az újhegyihez. óvodák, iskolák, kis-és nagyboltok, rengeteg zöldterület a házak közt, sportliget nagy játszótérrel, gutman-tó kacsákkal, teknősökkel, békákokkal, strand, uszoda, busz, metró, vonat, éjszakai busz, ha nem elég a zöldből, pár perc gyaloglással erdőben lehet az ember, ha felmegyek a tetőre, egyik irányban a budai hegyek, másik irányban ferihegy :) ráadásul szépül, egyre színesednek a házak, egyre kevesebb a szürke kocka. azért van még fejlődni való, de szerintem simán jó környék.

reeingre 2013.07.04. 20:09:44

XX. kerület Eperjes utca - Orsolya utca között volt KISZ lakótelep. Hatalmas, fás park a legtávolabbi részétől is csak 200 m a parkerdő. Bár a közlekedés kicsit macerás, de nyugodt környék.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2013.07.04. 20:34:04

Csakis Erzsébet! :-) Kellemes, csendes, sok zöldterület, sok színes ház, lejtőcskék, lépcsők, játszóterek, nem csak párhuzamos vonalak. A központ meg Dél-Pest legnagyobb közlekedési csomópontja, sok üzlettel.

Mondjuk tény, nem mindegyik zuga (vagy lakója) épp felemelő, amiért most néhányan bizonyára ironikusnak vélik e kommentet. De azért kellemes hely.

Esperes úr 2013.07.04. 20:48:07

Országbíró - Angyalföld

czjanos 2013.07.04. 20:56:12

Mindegy, hogy melyik ltp-t szavazzátok meg, akkor sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy családok-, emberek százezreinek az otthonát minősítitek. Akinek "csak" egy békásmegyeri panel jut, annak az a legjobb, mert az az otthona. Én is panelben lakom (igaz, nem ltp), ezért nem helyeslem az ilyen fajta leminősítősdit. Ezek a panelek a szocializmusban épültek, százezer számra. Ha a rendszerváltás utáni társadalmak is képesek lesznek ennyi otthont teremteni, akkor lehet ezeket a régieket szelektálni, állag-, lakosság-, környezet szerint.

Madárr 2013.07.04. 21:03:14

Rákoskeresztúr, Kaszáló ltp.
Teljes csend, elég parkos, ott a Rákos-patak, most már kerékpár- és sétaúttal és egyéb parkosítással, egyébként is a most felújított Népkert, ill. Keresztúr központja is nagyon közel. Közlekedés a Rákosligeti vasútállomás miatt elég jó. Ha a 10. kerületben is fejlesztenék a kerékpárutakat, akkor akár kényelmesen be lehetne gurulni a városba is a patakparton. Tény viszont, hogy a házak gépészete meglehetősen rossz állapotban leledzik, ráférne felújítás.

Vagoner pluSS 2013.07.04. 22:37:48

ha panel akkor csakis Csepel jöhet szóba.
nyuszi sétány puli sétány cirmos sétány.
kalandvágyóknak, életuntaknak a cservenka úti.

Numi, na mi? Numida! 2013.07.04. 22:46:20

@Kaptabakta:
+1 a Hungária krt. 5-7.-nek. A környék valóban nem a legjobb, viszont ma már kész lakópark, kerítéssel, jó iskolával, pici magán játszóterekkel, saját gázkazánokkal.

Hózen Tróger (törölt) 2013.07.04. 22:59:26

Én is kettőt neveznék:

Béke-Tatai: no comment, itt nőttem föl. "Tudja isten, hogy mi okból szeretem, de szeretem."

Békásmegyer: pár éve élek itt, különösen a "hegyfelőli oldal" élhető, elég sok a zöld, a tömegközlekedés a HÉV-vel és a buszokkal (34, 134, 160, 204) kifejezetten jó, igaz kocsival reggel nehéz átjutni a HÉV-en. A bolthálózat a környéken szuper, a rengeteg kisbolttól a számos hiperig minden van.

Tomahawk_ 2013.07.04. 23:27:55

Az emberarcú kommunizmus egyik szülötte és 35 év Kelenföldi "lakótelepflaszter" koptatás után én is beszállnék a versenybe,a fent nevezett panelkörnyezettel!1975-ben 3 évesen költöztem oda szüleimmel és mint említettem, volt szerencsém 35 évet leélni itt.A lakótelep indulásához képest sok dologban veszített eredeti fényéből, de én sok szép emléket, barátot ismerőst és emlékezetes helyet köszönhetek "neki"!Jelenleg már nem lakom ott, de a mai napig elnézek néha egy kis nosztalgiázásra a környékre.Én a volt Szakasits Árpád, mai Etele úton laktam a "piros" lábas házak egyikében.Nekem mindig szimpatikus volt a sok park és zöld terület ami körülveszi a paneldobozokat, kisé enyhítve azok komorságát.Vagy Budapest egyik leghosszabb ,legsűrűbben közlekedő autóbusz járata a "piroshetes", lakótelepen szinte keresztülvezető útvonala, több, hosszú gyaloglásokat mellőző, fel és leszállást biztosító megállóival.A Bikás park egyes elemeinek egyértelmű pusztulásán túl, pislákol némi reménysugár arra vonatkozóan is, hogy talán változik ott valami, pozitív irányba is.Gondolok itt a kultúrált elkerített(azonban toilet nélküli)játszótérre, vagy a sportcentrumra a régi modellautó pálya helyén.A vasbeton pingpong asztalokon már az egyébként méltán világhírű Jónyer-Klampár páros sem tudná ütni a kaucsuklabdát, mint a 80-as években mi, ugyanis azok már vagy olyan állapotban leledzenek,hogy ezeknek a klasszisoknak sem menne, vagy szimplán már nem léteznek a helyükön,mint megannyi más sporteszköz a Bikáson.A kutyások itt megint a rövidebbet, azaz a kisebb területet húzták, ugyanis a kijelölt kutyafuttató jelentős területét áldozták fel a 4-es metro megállóhelyének kialakítása miatt, pedig állíthatom,a terület hiányt pótolt a környéken,hiszen jómagam is majd 20 évig itt sétáltattam vizslámat sok sok kutyás ismerősömmel a kutyák és gazdáik lehető legnagyobb megelégedésére.A környék egyik, anno kultikus helye is jócskán megváltozott.Tervezője, Zilahy úr sírva tépné szét az akkori terveit, látván a mai állapotokat. Szakasits Úr szobra már nem veti ránk vigyázó tekintetét, mint akkoriban, amikor a BMK és Olimpia mozi előtti téren, a járókelők ámuló kereszttűzében kerülgettük külföldről behozott cipős görkorcsolyánkban a tér büféjéből összegyűjtött fantás poharakat.Ehelyett messzire bűzlő gyorsétterem csúfoskodik a tér közepén.Sebaj a gyógyszertár előtt kiszúrták a gyerekes szülők szemét egy "gyorsjátszótérrel" és a régi csibészek is ugyanazok maradtak, némileg megderesedett halántékkal, a cseppet sem barátságos árkádos átjáró italboltja előtt, hű,oszlopokhoz pórázzal rögzített ebeikkel együtt.A BMK könyvtára a kultúrálódni vágyók mekkája volt régen és valószínűleg az ma is, bár mi tiniként, inkább "rosszalkodni" jártunk oda.Budapest első légkondícionáló berendezéssel felszerelt "komcsikultiplexében" sem megy már szét és össze az általunk jól ismert és sokat látott sötétbarna függöny, akár üttörővé avatásaink alkalmával, hacsak nem valamilyen konferencia vagy hitközösség tagjainak nem tartanak vetítést.Pedig nekünk törzshelyünk volt , főleg szünidei matinék idején a domború rücskös falú mozi, ahol egy tízesért sokszor egymás után néztük meg a Kincs ami nincs klasszikust Bud Spencerrel és Terence Hillel.Talán néhol negatív színben tüntettem fel ezt a számomra kedves helyet, de bárkivel beszélek a régi ismerősök közül akik elköltöztek a helyről, mindegyikünk szíve visszahúz erre a helyre a Kelenföldi Lakótelepre.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2013.07.04. 23:53:56

Kispesten nőttem fel a köki mellet, de a lábam be nem teszem többet az életben ha nem muszáj. Egyetlen jó dolog volt, hogy a metróval hamar ellehetett húzni a városba! :D

Orsi_12 2013.07.05. 08:45:16

Zugló, Füredi lakótelep!

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCredi_utcai_lak%C3%B3telep

Szuper közlekedés, barátságos parkok, közel van minden :)

broom 2013.07.05. 09:58:21

@Orsi_12:
ja, csak azok lepattant üzletsorok, kihalt szolgáltatóközpontok ne lennének... a Falfúró c. film egy része is ott játszódik, és azt nézve döbbentem rá, hogy már az átadás után kb. 10 évvel is pont ilyen lepukkantak voltak az üzletek...

phaemoor 2013.07.05. 10:12:11

@Numi, na mi? Numida! és @Kaptabakta:
Szintén beszállnék a Hungária krt. 5-7-tel. Kiváló közlekedés, boltok, sok zöld.

Mityu Addideapénzt kft LE 2013.07.05. 12:10:26

Pók utcai lkp. Érzelmi kötődések:

- Amikor még utcanevek sem voltak, keresgéltük a lépcsőházakat(ezerakárhányas épület B lépcsőház, stb.), s talán én raktam fel az egyik legtöbb villanyórát ott.
- (Már elévült írhatok róla) ElMű ügyeletet egyik csajnál tartottuk, reggelig tartó snapszer, rablórömi, ultipartikkal.
- Nem ismertem meg Nagy Ferencet, csak miután a mérője fel lett szerelve, az UAZ-hoz visszatérve csaptam a homlokomra, hogy honnan a faszból ismerős a hapsi... Nagy Feró volt személyesen.
- E lakótelepten volt szerencsém megismerni egyik nagy kedvenc humristánkat, Nádas Gyurit. :)
- Csipkebokor vessző... :D

Madelif 2013.07.05. 14:06:50

KáposztásmegyerI. Mert itt lakom. 3 éve. Az előtt soha egyetlen éjszakát sem töltöttem panelben, így rendesen féltem, hogy milyen lesz megszokni. Nagyon megszerettem. Semmi rossz tapasztalat, biztonságérzet, sok-sok zöld, jó közlekedés, rendes közös képviselő és egyebek. Szólok másnak is, hogy lelkesedjen!:-)

apolka 2013.07.05. 17:23:02

@Jerry West: Nem a lakhelye miatt lesz proli valaki. Az inkább egy mentalitás.

Nem menekülünk, mert jó itt, harmadik emelet, szuper kilátás, park, jó szigetelés (jó, ez 1989-ben épült darab), jó szomszédok, és ekkora lakást max. 3x ennyiért tudtunk volna venni téglából. A szomszéd a közhiedelemmel ellentétben nem hallatszik át.

MutánsTehén 2013.07.05. 21:20:10

Békásmegyer:)
Van sok zöldterület, rengeteg bolt (200m-es körzetben 5 Dohánybolt), jó közlekedés, egyre több felújított ház, csak a városba bejutni nehéz néha a dugók miatt.

LionOfZion 2013.07.06. 12:37:37

Füredi lakótelep XIV. kerület tele parkkal, rákospatakkal, iskolával meg minden földi jóval ami egy igazi lakótelepre kell:D

Rátonyi Gábor Tamás · http://bpxv.blog.hu/ 2013.07.07. 13:01:14

@Palotabarát: Elnézést, a Károlyi Sándor úti lakótelep nevezését visszavonom, mert nem távfűtött. Azért is csodálkozom rajta, mert szinte a szomszédban van a szemétégető, ahonnan jöhetne a fűtés, de nem így van.

de Niro 2013.07.08. 21:41:17

Én a gyöngyösi utcai lakótelepre gondoltam. Gyönyörű szép, folyamatosan megújuló virágokkal teli park, szökőkút, továbbá a sétányon igényes járólapok vannak lerakva. Az óvodát most újítják fel, az általános iskola modern, továbbá van itt (Gyöngyösi sétányon) pékség, fagyizó, horgászbolt, Spar, kifőzde és egy kis kocsma is. A levegő friss és a környék csendes. 3 perc sétára tőlünk több focipálya terül el, ahol minden hétköznap van valami meccs. Nem messze folyik a Rákos-patak, ahol ragyogóakat lehet futni. 7-8 perc sétára van egy tacskó meg egy pláza is, és a metró is itt jár, na meg persze pár buszmegálló is van. A sportosabb közlekedőknek bicikliút is biztosított a Margit-szigetre (bicajjal 10 perc), a Lehel piacra, vagy akár az Erzsébet térre. Éjjel kb. 15 percenként indulnak buszok, amikkel a sokáig mulatozó fiatalok is könnyedén haza tudnak jutni. Régebben lakótelepi rendőrség is volt, de őket már régen nem láttam. Nem is szaporítanám tovább a szót, de szeretek itt lakni... :)

tomietz 2013.07.09. 08:25:12

Óbuda:
Vörösvári úti napkollektoros panellakás. Gyönyörű kilátás a hegyre. A napkollektoroknak és a szigetelésnek köszönhetően a havi költségek alacsonyabbak.

Kata24 2013.07.09. 10:01:44

Még senki sem javasolta a Gyakorló utcai ltp-et???? Nahát... :) Én belökném a jelöltek közé :) Jó a közlekedés, az Örs (=metró, meg még sok minden) egy köpésre, jóval közelebb van a belvároshoz, mint sok más lakótelep, de mégis nyugis, jó a közbiztonsága, elég parkosított (legalábbis az én ablakom sok zöldre néz) :)

Tomiosa 2013.07.09. 11:09:57

Szerintem egyértelműen az Ond vezér parki lakótelep az egyik legjobb a városban!! :)
Iskolák, óvodák, bevásárlási lehetőség (Sugár, Árkád, Spar boltok) + közlekedésben a 2-es metró közelsége miatt hihetetlenül kényelmes az élet.
A lakótelep legtöbb háza átesett a panelprogramon (nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés és egyedi mérők), egy-két házon napkollektorok is felszerelésre kerültek.
A park közepén található Ond vezér úti Spar üzlet környezetére ráférne a szépítgetés, hogy a házak állapotához méltó környezet vegye körbe az itt lakókat.

cooldogg 2013.07.10. 12:47:56

@Tomiosa: Az "Ond vezér parki" lakótelep hivatalos neve a Füredi úti lakótelep. Én is erre adnék le +1 szavazatot! :)

krinya55 2013.07.10. 22:29:52

1 szavazat az Újhegyi Lakótelepre. Minden közel van, mégis van zöld, és szépen színesednek az utcák. Fejlődik szépül a környék, és megújul a Sibrik felüljáró is mellette.

Masters 2013.07.11. 20:53:45

Belső-Óbuda lakótelepre, továbbá a Kaszás dűlő lakótelepre szavazok: a Duna és a Hármashatár hegy közötti lakótelep barátságos és sok zöld terület van, az utóbbi néhány évben a házak is sorban újulnak meg, az ingatlan árak is elérhetőek, az Óbudai Sziget és a Margitsziget rövid időn belül elérhető, történelmi múltja hatalmas. Szerintem nagyon hangulatos környék.

mumpic8 2013.07.12. 14:17:20

Békásmegyer.
Miért?
- Duna-part
- HÉV
- közel Szentendre
- jó levegő
- jó minőségű csapvíz :)
- boltok stb. nagy választékban

Siendor 2013.07.12. 14:25:35

Akkor jelölném a XXI. Ady Endre lakótelepet :)

mumpic8 2013.07.12. 14:37:56

@Jerry West:
Szerintem attól lesz valaki proli, h úgy beszél, primitív, intoleráns, kinyilatkoztat stb, nem attól, h hol lakik...
Ez nem izmozás a szomszéddal, csak igenis, lehet, h valaki boldog és nem akar elköltözni, van nem tud, de ezen nem kesereg, hanem, megpróbálja a legtöbbet kihozni belőle. Lehet nyálcsorgatva ácsingózni a Rózsadomb iránt egész életünkben, de minek? Ha valaki igényes, a lakását és mikrokörnyezetét úgy tudja alakítani, h azt OTTHON-nak érezheti.
Valóban, lehetnek gondok egyes szomszédokkal, van akire ötször rá kell köszönni, mire visszaköszön (jelzem, stílusa alpárisága a tiedre emlékeztet...), stb, de ez van. Tahó mindenütt van, volt is, lesz is. (na jó, 45 után tényleg megszaporodtak)
Akárhányszor hazalátogatok szüleimhez Békásra, vonz a Duna-part, a jó levegő, a sok zöld stb.
Azért jó is, ha nem nézel le senkit, mert panelban él, mert nem tudhatod hány könyve van, milyen sokat olvasott, milyen igényesen van bebútorozva a lakás, mi van a fejében. Majd ha megszólal, és kiesik a sok tahóság a mosdatlan száján, na akkor nézheted le, de akkor nagyon. Hm...

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2013.07.16. 20:38:26

+1 a Füredi útira. :)
Ismerek olyat, aki másik házban lakott és utálta, ez nyilván a közös képviselettől is függ, de nálunk minden rendben van. Felújítás pipa, belső felújítások folyamatban, folyamatos karbantartás rendben, kamerás megfigyelés a bejáratnál, a hátralékosoktól a behajtások folyamatosak. A környék jó, csupa zöld, forgalom nem nagyon hallatszik, az Örs egy ugrásnyira, közösségi kert alakulóban. Szeretem.

Karasz 2013.07.17. 01:48:53

Én a Mézeskalács téri lakótelepet nevezném: kicsi telep a zöldben, körülötte kertvárossal. Romantikus villamosvégállomás, nagy park, relatíve jó közlekedés.

csőcsere 2013.07.19. 17:34:58

Egyértelmű: Pók utca,a legjobb, itt lakom. :-)
Jó még: Belső-Óbuda.

ne vada 2013.07.19. 17:54:51

Én az M3-as közelsége ellenére imádom a Kacsóht. A szalagházak rövidek és alacsonyak, a magas házak egylépcsőházasak, és szólóban álldogálnak. Rengeteg a zöldfelület.

Ewok 2013.07.20. 10:52:24

A XI kerületben, a Bártfai utcából nyílik a Mohai köz. Itt található a Mohai köz-i lakópark, amely 8 db 4 emeletes házból áll, szép, ápolt park veszi körül. A környező utcákban családi házak vannak.

TundeG 2013.08.17. 09:25:17

Én Őrmezőn nőttem fel, szuper volt! Azt javaslom. Már jóideje Békásmegyeren lakom, ez is nagyon zöld most már, de azért Őrmező más volt, nyugisabb, "elitebb". :) Őrmezőt javaslom.
süti beállítások módosítása