Ez egy ilyen nap. Szaniszló Sándor Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke kommentelte az alábbi levelet a Logodi utcai plakáttal kapcsolatban (mely úgy látszik sajnos azóta megsemmisült). A cél, hogy mentsük meg az ehhez hasonló, megmaradt emlékeket: 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: felirat töri városkép

 

Bár fenntartom, hogy Elvis Presley nagyjából ugyanazt jelenti a zenében, mint Marilyn Monroe filmművészetben, megismerve 56-hoz fűződő viszonyát, el tudom fogadni, hogy közteret nevezzünk el róla. Szavazni ugye itt lehet, hogy melyiket. Bár az 56-osok tere nem szerepel a listán, rozmarjozsi kommentje a két képpel akkor is zseniális:

Állítólag az 56-osok terét fogják átnevezni. Ki is írtak egy pályázatot az elavult és ízléstelen emlékmű átalakítására. Két terv az esélyesek közül:
www.flickr.com/photos/rozmarjozsi/5495340586/
www.flickr.com/photos/rozmarjozsi/5495340478/

1956 elvis monument plan 3

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zene szobor elvis városliget xiv. ker 56-osok tere

Attila, aki számtalan budapesti érdekességre hívta már fel a figyelmemet, egy újabbal rukkolt elő: vajon mi lehet a budai örökmécses titka? Miért nem kell soha sem javítani a Lukács-környéki lámpákat és vajon miért égnek tíz éve éjjel-nappal?

 

Budai csodalámpa, avagy Guinness-rekordkísérlet?

A napokban lesz 10 éve, hogy a budai oldalra költöztem a Margit-híd közelébe. Azóta naponta megyek el gyalog, futva vagy közösségi közlekedést használva a Lukács Fürdő-Komjádi Uszoda előtti parkban vagy mellette.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest attila világítás ii. ker

Budapesten közterület lesz elnevezve Elvis Presley-ről. Vajon melyik ? Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a fenti témában. 

Mindössze ennyi állt abban a 830 Kb-os sajtóközleményben (meg persze helyszín, időpont és egy bazi nagy címeres fejléc), amit az előbb kaptam a Fővárostól. Először tippelgetni kezdtem (na nehogy már a Moszkva tér legyen az), aztán beugrott, hogy de könyörgöm miért Elvis?

Na nem azért mert Beatles-rajongó vagyok, de lássuk be, a világ zenéjére sokkal nagyobb hatást gyakorolt mondjuk John Lennon (ha már ugye elhunyt kell legyen). A magyar könnyűzenéről, társadalomról, kultúráról nem is beszélve. Én kérem előbb akarok egy John Lennon teret vagy akár egy Jimi Hendrix köröndöd, mint Elvisről bármit.

Kiegészítés: némileg árnyalja a képet, amire Jozsef Zsigmond figyelmeztetett a Facebookon, hogy Elvis 1956-ban kiállt Magyarország mellett. Mindezzel együtt fenntartom a fentieket.

Frissítés 2.: Itt a megoldás, lehet szavazni, melyik közteret nevezzék el Elvisről, ha már Budapest díszpolgára lesz.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zene utcanév elvis

süti beállítások módosítása