DEGER20091203004- Bár a Heves megyei Lőrinciben előbb valósult meg a kerékpárkölcsönzés, mint Budapesten, a fővárosban viszont elindult az első Bringaangyal szolgálat. Vagyis ha valaki lerobban valahol a városban, akkor nem kell azon gondolkodnia, hogy hova vigye a kerékpárját, csak kíhívja a biciklimentőt és kész. A témáról Hírbehozó már korábban is írt, most meg elindult egy szintén kapcsolódó blog is, de azt csak bennfenteseknek ajánlom.

- A Google azt tervezi, hogy jövőre Nagy-Britanniában lehetővé teszi, hogy ingatlanközvetítők, illetve magánszemélyek ingyen helyezhessenek el fotókat a térképen, amit a Street View-ban a hirdetés részleteivel is kiegészíthetnek. Az egyik legnagyobb brit online ingatlanközvetítő portál, a Rightmove részvényei 13 százalékot zuhantak a bejelentés után.

- Újraindult a Váci1 bevásárló galéria kivitelezése, miután az ORCO és a finanszírozó Unicredit Bank megállapodott a 46 milliós eurós hitel folyósításáról. A Zaha Hadid által tervezett Szervita téri irodaházat viszont már biztosan nem építi meg a fejlesztő.
 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: google budapest hírek közlekedés kerékpár lőrinci váci utca v. ker vörösmarty tér váci1

Az itt látható klipet előbb Katácska, majd Orgyen is ajánlotta. Ő egyébként megfejtést is küldött a helyszínekről, akinek nem menne, alant elolvashatja:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest bme klip belváros erzsébet híd v. ker xi. ker i. ker erzsébet tér

N6N7 fesztivál- N6N7- terjeszd! - címmel ijesztgetnek minket a Zsidónegyedből a Negyed 6 - Negyed 7 fesztivál szervezői. A dolog lényege, hogy a Hanuka nyolc napja alatt bevonják a városrész egy csomó helyszínét (szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek, múzeumok, kulturális és közösségi terek) egy nagy civilkedésre. Lesznek persze kulturális programok, meg mulatozás is, de ami minket leginkább érdekel majd az a Future City Game. Az ebből készült televíziós sorozatról már volt szó, remek városfejlesztős szerepjátéknak ígérkezik. A téma ezúttal a Rákóczi út lesz december 12-én 10-17 óra között a Sirályban. A részvétel természetesen ingyenes.

- Retekblog talált egy nem égő utcai lámpát és mit csinált? Kipróbálta az Elektromos Művek Közvilágítási Hibabejelentőjét. Működött! Bevallom, én sem tudtam, hogy van ilyen

- Üdvözli a főváros az ellene indult vizsgálatot: az ügyészség a Margit híd és a 4-es metró ügyében vizsgálódik egy politikus feljelentése alapján.

- Tervben van egy 40 ezer négyzetméteres szórakoztató és kereskedelmi központ építése az Etele téren, a négyes metró leendő végállomásánál. Ott azonban egyelőre kezdeti stádiumban van a tervezés, még a finanszírozásról sem kezdtek tárgyalni. A Futureal tervei szerint 2013-ra lehet kész ott a bevásárlóközpont

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: etele tér világítás zsidónegyed bevásárlóközpont xi. ker vi. ker vii. ker

Gaben17: Élet az élettelen városbanHogy a budapesti zebrák többségén nem lehet időben átkelni, az szinte már közhely. Mondjuk életerős, kisportolt, kipihent férfiemberek, ha egy kicsit összeszedik magukat, akkor szinte már-már időben át tudnak haladni, de kerekesszékesnek, bicegőnek, babakocsisnak vagy kisgyereket kézen fogva közlekedőnek esélye sincs. Ráadásul pont ők azok, akik amúgy se nagyon (vagy nem egy könnyen) vehetik igénybe az aluljárókat. Direkt lassan átbotorkálós akció már volt egyszer a Bajcsyn a Radikális Gyalogosok (Ragya) részéről, a holnapi az békésebb és sportosabb lesz.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés zebra gyalogos viii. ker rákóczi út vii. ker

westbalkan

Az egész olyan mint egy profin felépített marketingstratégia: előbb egy olvasói levél, aztán másnap interjú a tulajjal. Hát egy fenéket. Nem kerestem sajnos semmit az ügyön, sőt ez az első poszt amelyért komoly költségekbe verem magam. A helyzet az ugyanis, hogy Lesley, a 8ker bloggere még nyáron készített egy anyagot a tulajjal, ha már ott működött egykor az ő felségvizein a WestBalkán, na meg kapott pár képet is. Csak mivel ebből kiderült, hogy nem marad a szórakozóhely a Józsefvárosban, hanem a Skála Metróba költözik, az egész poszt tárgytalanná vált. Úgyhogy most, amikor felröppent a téma, két sörért felajánlotta az anyagot az Urbanistának, amit örömmel elfogadtam (titokban remélve, hogy az egyik sört én ihatom meg). Íme:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szórakozóhely nyitás átalakítás nyugati tér vi. ker belső-terézváros

@urbanistablog http://tiny.cc/radnoti Megbontották a Radnóti ház statikáját és a tiltakozások ellenére éjszakai mulatót akarnak nyitni.

- írta a twitter.com/radnoti1909, s mivel ő volt az első, aki Twitteren üzent az Urbanistának, megérdemli, hogy külön posztot kapjon a téma, még akkor is, ha alig néhány órája foglalkoztunk a budapesti szórakozóhelyekkel.

A rövidített link a Helyi Téma egyik cikkére mutat, melyből kiderül, hogy a XIII. kerületben a Kádár u. 8. pincéjében "diszkót" akarnak nyitni. felteszem, hogy a diszkó valójában egy zenés kocsmát takar, de ez tulajdonképpen mindegy. A fejlesztéssel három probléma van: 1. statikai, 2. félnek a zajtól, 3. mi lesz Radnóti emlékével?

Na akkor sorra szubjektíven:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szórakozóhely zaj újlipótváros xiii. ker kádár utca

Szerintem egész Budapest legkreatívabb városfejlesztős nem tudom micsodái a szórakozóhelyek. Bárhol van egy kis kihasználatlan remek hely, ami a nagyok bénázása miatt üresen áll, oda gyorsan befészkeli magát egy szórakozóhely, hogy aztán hosszabb-rövidebb ideig megvesse ott a lábát. A teljesség igénye nélkül ilyen a Gödör a Nemzeti Színház mélygarázsában, a Corvintető, a Cinetrip a Tőzsdepalotában, a romkocsmák. Ha nagyon akarom már az Ifi Park is ilyen volt a Várkert Bazárban, hogy egy kis történelmi távlatot adjak a dolognak. Sőt a Dunát is csak ők használják normálisan. Ja és persze mint azt az Urbanista nem írta meg (de meg fogja, ha már egyszer ott voltam az építkezésen és megígértem) a Déli Pályaudvar restijébe beköltözött a Cha-Cha-Cha. Most meg tomi írt egy levelet, hogy a Skála Metró (mely nem is oylan rég nyílt elvileg újra) is hasonló sorsra jut:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szórakozóhely nyugati tér nagykörút vi. ker skála metró belső-terézváros

egeraat

 

Egy eladó Eric van Egeraat-villa önmagában is érdekes lehet, mert nagyjából ő az egyetlen világsztár építész, akit idehaza is ismernek. Itt van egy Nagykovácsiban álló villája 520 ezer euróért. Persze ha valaki sokallja, megveheti 99 euróért is. Figyelem nagyon súlyosan Homáros téma következik!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kamu hirdetés villa nagykovácsi agglomeráció ény erick van egeraat

süti beállítások módosítása