HighwayPontosabban az Európai Unióé. Az egész EU-ban mintegy 67 millióan szenvednek az egészségügyi határértéket elérő vagy meghaladó zajterheléstől - írja az EUbusiness cikkére hivatkozva a Resource. A fővárosok közül Pozsony a legzajosabb, a lakosság közel 55 százaléka szenved káros zajtól. A második helyezett Varsó, a harmadik Párizs az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint.

Budapest és környéke a közepes zajszennyezettségű (leginkább a közúti illetve a légi járművek okozzák a zajterhelést). Európai összehasonlításban azonban igen magas a már kifejezetten károsnak minősülő 70 decibel feletti zajártalom aránya (16 százalék). [Fotó:
jandudas]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest varsó párizs zaj pozsony

Töklámpásfesztivál
kreativ v-300x204[1]
metropoly-300x264[1]

- Elkészült Magyarország második legnagyobb szobra, de annyira jellegtelen, hogy szinte nem lehet észrevenni.

- Október 31-én szombat este 8 óra töklámpás fesztivál lesz a Hősök terén- mindenki hozzon otthon faragott tököt. Mint a szervező írja: "az esemény végén mindenki vigye haza a töklámpását. Ha jól sikerül a buli és 2000 ember otthagyja a tökét, mint felelős főszervező hétfőn reggel visznek a börtönbe :)))"

- A metropolisztérséggé formálódó Budapest új európai és regionális szerepéről rendeznek gazdasági konferenciákat a jövő héten. A Metropoly néven futó, több hónapos fórumsorozat két szakmai rendezvénnyel zárul: november 3-án, kedden a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeumban a kreatív gazdaság, a kultúra, a felsőoktatás és a közigazgatás résztvevői vitatják meg a Budapest-brand alapjait. November 4-én szerdán, a Magyar Telekom Székházban nemzetközi és hazai térségfejlesztők, nagyvállalatok és ipari szövetségek vezetői Budapest válság utáni szerepét elemzik. A 3-i konfereniára azért is érdemes ellátogatni, mert az egyik kerekasztal-beszélgetés fényét én is homályosítom majd.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek

Régóta ismerek egy kertes házat a Kálvin tér közelében, de azt Nemzeti Múzeumnak hívják. Viszont amint Baint talált és fotózott, az egy igazi gyöngyszem, valódi családi ház. Ráadásul a szigorú értelemben vett Belvárosban, vagyis az V. kerület déli részén található.  Kis kertes házikó gyeppel, fákkal, kerti székes kiülővel.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan belváros különleges családi ház v. ker bástya utca

Sydney piknikVilágító zebrát nyert pókeren Eger alpolgármestere - és ezt a frankó címet sajnos nem én találtam ki. Állítólag a zalakarosi polgármesternapok jótékonysági pókerversenyén nyertek pénzt az egriek a világító zebrára. Ez lesz az ország első ilyen létesítménye, a lámpák energiáját napelemek adják majd.

Budapesti épületek, építmények világon fellelhető hasonmásairól, kis és nagy testvéreiről indított sorozatot a Budapest jövője. Az első részben az Erzsébet híd párját mutatja be Fidó.

Sydneyben ezrek reggeliztek zeneszóra a fűszőnyeggel beborított Harbour Bridge-en, amely máskor a szilveszter éji hangos, tömeges visszaszámlálás helyszíneként szokott feltűnni a világ híradóiban.

A Blogparódiák legfrissebb posztjának témája az Urbanista.

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek eger sydney zebra

lépcső mupet h3973862 6382646[1] bordásfal bálna konyha
[+tipp: Anette Laboux. Kösz!]

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

A lakások még okésak, de a családi házaknál, lesz pár probléma a vagyonadó kiszámításánál - írja a Napi Gazdaság. Ugyanis "az APEH tranzakciós adatokon alapuló adatbázisára támaszkodhatnak jövőre a forgalmi érték megállapításakor az ingatlantulajdonosok", na de ez nem mindenhol reális. Lássuk sorra a gondokat a családi házakkal:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlanadó

süti beállítások módosítása