Pesterzsébet

Nos nem is olyan rég volt arról szó, vajon milyenek lesznek a jövő fái Budapesten. Lehet, hogy mégsem a díszkörték vagy a robotfák lesznek a befutók, hanem a pálmák? Pesterzsébet végül is déli kerület...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: fa xx. ker dessewffy utca

Szabadság-híd - fotó: retekblog.blog.huRetekblog írt néhány levelet, melyben számos újdonságra hívta fel a figyelmemet.

1. A Szabadság-hídon végre teljes a világítás. Ezt ugyan mások is írták már korábban, de most egy képet is kaptam.
2. A Csak a szépre blog fotópályázatot hirdet, ahol még nyeremény is van
3. Az Urbanista 6. lett a Goldenblogon, egyúttal megtudtam azt is, hogy jelölték. Ezért persze köszönet mindenkinek, aki rá voksolt és remélem jövőre a top 10-ben lesz a Városképp, a 8ker, a Forrás Budapest és a Szépre is.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

krisztiii: jáki templom

 

Bevallom kicsit bosszant, amikor úton-útfélen a jáki templommal példálóznak, mert ha középkori magyar építészetről van szó, mindig ez a kötelező illusztráció. Pedig azért Kassától Kolozsvárig van egy pár jelentősebb, ma is álló építmény ebből az időszakból. Erről persze szegény templom nem tehet és azt is el kell ismerni, hogy ma tényleg ez a leggyönyörűbb középkori épület Magyarországon. Híres kapuzatát pedig mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát a Vajdahunyadvár Jáki kápolnájából. Nos ennek a templomnak a tornya roggyant meg most. Mint a műemlékem.hu írja:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: templom műemlék ják jáki templom

kocsma

A vendégek kényelmét egy közvetlenül a kocsmába vezető, bár kissé félrecsúszott zebra is fokozza Millagro nagymamájának falujában (melynek neve ugyan nem szerepelt a levélben, de ha valakit nagyon érdekel, a felirat alapján pillanatok alatt megtalálja). Ha valahol, hát itt igaz a rejtői "kilépés bizonytalan" szöveg: az óvatlan vendégek a lépcsőről lesétálva azonnal az úttesten találják magukat. Különösen akkor lesz majd klassz, amikor egyszer lámpás gyalogátkelőhelyé alakítják a zebrát: az egyik jelzőlámpa ugyanis csak a kocsmában fér majd el. Csak zöldnél lehet kijönni a sörözőből. "Két piros múlva indulok, addig még megiszunk egy kört."

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: buhera lépcső zebra

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlanoslecsó

Magyar Szentföld Templom Magyar Szentföld Templom

A Magyar Szentföld Templom (II. kerület, Heinrich István utca 3-5.) az egyik legmostohább sorsú budapesti épület - bár azért páran biztos versengenek ezért a címért. Már magának a tervezőjének is elég hányatott élete volt, hiszen Molnár Farkas maradhatott volna Bauhaus tag Németországban és ha enged Gropius biztatásának, Breuer Marcellhez hasonló sztárépítész lehetett volna Amerikában. Ám ő itt maradt, ahol viszont nagyon nem bírták az avantgarde elképzeléseket. Ezért is volt fontos, hogy végül ő tervezhette a magyar Szentföld Templomot, mely szentföldi helyek hű mását rendezte volna körbe kápolnák formájában, közrefogva a fő teret, amit egy óriási betonhéj kupola fedett volna. Molnár 45-ben meghalt egy bombatámadásban, művét pedig soha nem fejezték be. A meglevő kápolnarészekbe különböző intézmények költöztek, az épület állapota pedig "természetesen" mára siralmas lett. Szinte magától értetődő az is, hogy rendezetlen tulajdonviszonyok bonyolítják dolgot. Mint a Helyi Téma írta pár hete:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés templom kiadó ii. ker heinrich istván utca magyar szentföld templom molnár farkas

A környezetet hűtő és levegőt tisztító műfa tényleg elképesztő marhaság, viszont arra kitűnően megfelelt a poszt, hogy jobbnál jobb kommenteket generáljon. Miután BerciXcore felvetette, hogy fővárosunk levegőjét csak kifejezetten ide fejlesztett robotfa bírná ki, Tyberius azonnal el is képzelte a megvalósítást:

Igen, a nagy terhelésre való tekintettel gyártatnánk külön Műfa Budapestet, mondjuk a nagykörúton döglődő fák kiváltására. A Siemens nyerné el a tendert, de kiderülne, hogy a más városokban eladott műfáik alumínium törzse túl gyenge, ezért újra kéne tervezni a mieinket acéltörzzsel. A késésért fizetett kötbérből vennénk 50 Volvo Műbokrot, de a környezetet hűtő fícsör nélkül, amit utólag kellene beleszereltetni jó pénzért. Aztán megérkeznének a műfák, de még akkor se lenne vége a szívásnak, mert egy csomót állnának mindenféle műszaki hiba miatt. Aztán 1-2 év múlva kiderülne, hogy az acéltörzs túl nehéz, ezért egy nyáron fel kéne túrni a fél Nagykörutat, hogy felújítsák a gyökereik alatt a talajt.

És még csak az első néhány év történetét mondtam el... :)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kommentek

pucerno-express pucerno-express3

Nemhogy a reklámipari felsőoktatásban, de általános iskolás marketingszakkörökön is azt tanítják, hogy pucér nővel mindent el lehet adni. Tulajdonképpen nem is értem miért lepődtem meg ezen a hirdetésen, holott inkább azon kellene csodálkoznom miért nem volt már korábban is több fedetlen testtel kínált ingatlan. Persze az azért nagy kérdés, hogy ki lehet a képen. A rejtélyes ingatlanos? Bár ez nem valószínű, mert egy másik hirdetésén másik pucér nő van (igaz a lakás ugyanaz más áron). Esetleg a lakástulajok? Vagy valaki egyszerre nőket futtat és ingatlanozik? (Egyébként alaposabb szemlélés után sajnálattal kell megállapítani, hogy csak oda vannak photoshoppolva a képre, bár határozottan ügyesen). [linktipp: gekko]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés szex lakás

süti beállítások módosítása