Az Urbanista egyik posztja körül kialakult heves kommentvita után fogta magát Xotifan, aki maga is ingatlanos, és elindította blogját a szakma védelmében. Izgalmas témákat ígér és rögtön azzal indít, hogy mit is csinál egy ingatlanos. Mint írja:

Sokak szerint egész nap mereszti a seggét, néha felhív embereket akik egyáltalán nem akarnak vele beszélni, néha megmutat egy lakást amit egyébként a tulajdonos is meg tudna mutatni, aztán ha mindkét felet átverte, mehet a szerződésre ahol felmarkol annyi pénzt amennyit senki más nem keres. Jó munka, mi? Gyertek ti is ingatlanosnak! Semmi munka, sok pénz! Kiváló ajánlat, nem? És mégis, valahogy nem hemzsegnek a friss jelentkezők. Miért? Mert "ingatlanozni" gáz. Társadalmi megítélésünk talán a listás parlamenti képviselőkéhez mérhető, az Urbanistán egy kommentelő a taxisokhoz hasonlított minket, de szerintem a taxizás jóval magasabb státusz. Ahhoz kell némi tudás. Az ismeretterjesztésen kívül azt is a blog céljául tűztem ki hogy megpróbáljam minél szélesebben bemutatni az értékesítők tevékenységét, megmutatni hogy mi is dolgozunk annyit mint bárki más, nekünk is tanulnunk kell és sajnos mi sem keresünk többet.

Az első poszt rázós kérdése után kiváncsian várjuk a folytatást!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog ingatlan ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr71651172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loga 2008.09.08. 14:13:01

az ingatlanos "munkája", hogy bizonyos (és itt a baj, hogy NEM ISMERT) összegért cserébe NEM TARTJÁK VISSZA AZ INFÓT a vevő elől.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.09.09. 09:37:56

Nem értem a "kedves" ingatlanosoknak mi a problémája!
Dolgozni kell?
Mindenkinek kell dolgozni, aki normálisan meg akar élni.
Van egy lakás. Ér x milliót. Eladó eladja, vevő megveszi, plussz adminisztratív költségek, és kész.
Az eladónak melója van vele. Ez tény.

Ugyanez közvetítővel: X milliós lakás. Vagy a plusz 10%-al kezdi helyből árulni a közvetítő, amivel jóval nehezebb eladni, vagy piaci ár, de annak egy részét viszi jutalékként.
Első esetben a vevőt és az eladót is károsítja a magasabb ár, és a hosszabb eladási idővel, utóbbiban pedig csak az eladót.

Ne is beszéljünk arról, hogy kizárólagosság, iratják alá a mindenféle papirokat, majdnemhogy azért is fizetnem kell, hogy benézzek az ajtón. Ha a tulaj adja el szintén perkálhat az irodának, mert az ugye jár... f*szság!
Nem jár!

Kullancs az összes!
A plusz pénz lenyúlásán kívül semmiféle többletszolgáltatást nem nyújtanak, amit ne tudna a tulaj elintézni.
Olyan hangosan panaszkodnak tv-ben rádióban... meg a szakma... jajj-jajj...
Aztén beülnek a céglogo-s terepjáróba, mert az a legolcsóbb, és olyan rosszul keresnek...

Nevetséges a siránkozás.
Legfőképpen az, hogy ezt a kizsákmányoló, másokat lehúzó viselkedést, ha az ember a helyén kezeli akkor még meg is sértődnek.

Láttam én közvetítős lakásokat. Hazugság volt az összes. Sz*r hely, pocsék állapotú ház, pocsék lakások. Volt ahol egy szekrénybe (!!!) rakott WC jelentette a "fürdőszobát".

A taxisok az ingatlanosokhoz képest az erkölcsi tisztaság etalonjai.

Perillustris 2008.09.10. 11:01:42

Tele vannak az újságok azzal, hogy ingatlanközvetítő fegyverrel kényszerítette az eladót arra, hogy vegye igénybe a szolgáltatásait.

Bazz, szendvicset csinálni mindenki tud, nem? Mégis rengeteg helyen árulnak. Fura, mi?

BPMilán · http://kozossegikozlekedes.blog.hu 2008.09.11. 07:16:59

Nem az ingatlanos-szakmával, mint foglalkozással van a baj, hanem azzal, hogy:
1) jobban szem előtt van egy balfasz ingtalanos, mint egy balfasz pénzügyi asszisztens
2) közöttük halmozottan jelennek meg a dolgozni nem akarók, akik persze hamar kihullanak, de addig is rontják a szakma hírét

Real Man 2009.02.17. 14:32:20

Mit tehet egy magyar ingatlaneladó?
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=173725&fr=hk

...
2. Kiképzi magát ingatlanügynökké: figyeli a hirdetéseket, érdeklődik és véleményt kér ingatlanosoktól, elkezdi olvasni az ingatlanpiaci híreket. Magasabb áron indít, havonta módosítja. Hirdet itt, hirdet ott. Ajánlgatja az ismerőseinek. Másod állásban egy évig folyamatosan ezzel foglalkozik és megspórolja az ingatlanügynöki jutalékot. A végén győzni fog, igaza lesz, meg tudta csinálni. Spórolt, és kitanult egy új szakmát. (Szerintem többet spórolna, ha autószerelőnek tanulna ki így hobbyból, mert 20 év alatt arra jóval többet költ el. De mit tegyünk, az ingatlanértékesítés a legizgalmasabb szakma – ezért szeretjük mi is – nem csoda, hogy érdekli az embereket)....

süti beállítások módosítása