tihanymuosz6.jpg

 

Nem is tudom, hol kezdjem. Talán a végén. Aki már életében elcsodálkozott azon, hogy még mindig létezik a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, az talán még jobban megdöbbent a hír, hogy létezik ingatlanforgalmi szakosztálya is. Na ennek a titkára küldött szét egy meghívót A SAJTÓ ÉS AZ INGATLAN SZAKMA III TALÁLKOZÓJA TIHANYBAN tárggyal.

Egy darabig eljátszottam a gondolattal, hogy kiemeljem belőle az olyan gyöngyszemeket, mint a "nagy érdeklődésre számítunk a társasházak biztosítási forrásokból történő finanszírozásának lehetőségeit ismertető előadásokra", vagy hogy "itt kerül beharangozásra az októberbenújra megrendezésre kerülő", esetleg "segíthetik az Ingatlanpiac fejleményeinek közlését a nagyközönség felé"De aztán rájöttem, hogy egy kép ezer szónál is szebben beszél. Tessék, ezt a fenti fotót csatolták a levélhez.

Annyira ingatlanos, hogy csak na: egy nagy széles pasas ballag ki háttal a képből. Akármelyik átlaghirdetésben megállná a helyét. 

De a legszomorúbb az egészben, hogy ezt nem is ingatlanosok küldték ki. Még csak nem is ingatlanos újságírók. Hanem az ingatlanos újságírók szakmai szervezetének vezetője.

Aztán meg szegény ingatlanosokra haragszik mindenki.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: konferencia fénykép ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr106557081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskazat 2014.07.29. 21:51:58

Az a pasas nem kimegy, hanem az ajtó üvegét mossa... :)

sid-art · www.sid-art.blog.hu 2014.07.30. 12:39:47

Csak hogy védjem a szakma becsületét, azért ne keverjük össze az autóversenyzőt meg a versenyről tudósító kommentátort.
Akik kiküldték a meghívót, nem ingatlanosok voltak, hanem újságírók.
Annak a szakmának a képviselői meg már sokan, sokféle módon kiállították a bizonyítványt önmagukról.
Hajszolják a szenzációt, igazságot áldoznak a kattintás istenének és közben még helyesírás ellenőrző programra se telik nekik.
Sajnos és ezt ők bizonyítják legjobban a megjelent cikkekkel, a legtöbb mai újságíró (mély tisztelet a kevés kivételnek) képtelen egy helyes mondatot magyarul megfogalmazni.
Igen, tudom, az ingatlanosok között is vannak csalók, hazudozók, meg kóklerek is, mint ahogy a kőfaragók és balett táncosok között is, de hidd el, ez a tisztességes ingatlanosokat dühíti a legjobban. Ennél jobban már csak az dühít, ha összemosnak velük.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.07.30. 13:18:11

@sid-art: jogos, erre utaltam az uccsó két bekezdésben!

Osadcow 2014.07.30. 19:34:12

Bizony, ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács! Mi pedig, kedves kollégák és szakma iránt érdeklődők, éppen az ingatlanpiac erdejének vadhajtásait kívánjuk megnyirbálni: a szakmát megtisztítani a kibicektől - ezzel biztosítva a jobb szolgáltatási minőséget és a lakosság fogyasztóvédelmét!
Remélem, hogy a fenti észrevételek mellett ez a lényeges üzenet sem kerülte el a cikk írójának a figyelmét.

Mint a téma iránt érdeklődőnek, hadd ajánljam a Tihanyi Konferencia közvetlen előzményének számító tavaszi Lakásbörze konferenciáról szóló rövid beszámolónkat:

miosz.hu/etikai-kodexet-keszit-az-ingatlanszakma/

Maradok tisztelettel:
Osadcow Gergely MIOSZ elnök

Juhász I. 2014.08.01. 08:52:41

Nem értem mi a baj. Aki ki áll az esőbe ne féljen, hogy vizes lesz.
Ez egy besavanyodott blogger. A maga módján adta hírül a találkozónkat. Azt, hogy nem így lett kiküldve, ahogy visszaadta, mindenki megnézheti az eredeti meghívókban. Nagyon sok helyre kiküldtem minden mondatát vállalom, nem értem miért lenne pongyola. Több érdeklődőnk volt már az első napon.
Mindenkivel egyeztetve ment ki. Egy cikizés miatt nem kellene válság riadót fújni, inkább szervezzük tovább, hívjuk el azokat, akiknek fontosak ezek a témák.
A MÚOSZ-t cikizte, na meg engem, nem a találkozót. A témája el se jutott a tudatáig. Ilyen a mai újságírás. Ha gondoljátok, írjatok hozzá másik kiajánlást. Nem fogok megsértődni. De azért olvassátok el az eredeti felhívást is.

Kedves Kollégák!
Immár harmadik alkalommal indítjuk az ingatlankereskedelmi szezont a tihanyi újságíró üdülőből.
A mostani találkozónk fő témája az ingatlanközvetítők Etikai kódexe lesz, de nagy érdeklődésre számítunk a társasházak biztosítási forrásokból történő finanszírozásának lehetőségeit ismertető előadásokra, valamint a kintlévőség kezelés tapasztalatait megosztó ingatlankezelő cégek vezetőinek tanácsaira is.
Itt kerül beharangozásra az októberben újra megrendezésre kerülő LAKÁSVÁSÁR és itt mutatkozhatnak be az ingatlanpiacot fontosnak tartó, régi és új médiumok, melyek segíthetik az Ingatlanpiac fejleményeinek közlését a nagyközönség felé.
A közvetlen, személyes kapcsolatok igen fontosak az üzleti kommunikáció terén. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani, ismert szakújságíró kollégáinkkal, elsősorban a döntéshozók számára, de minden szakmai érdeklődőt szeretettel várunk. Megoszthatjuk értékesítési, hirdetési, ügyfélgondozási tapasztalatainkat, miközben sportos, jókedvű környezetet varázsolva magunk köré, mely erőt és ötleteket adhat az őszi hajrához.
Mert mint tudjuk, ez a legerősebb időszak az ingatlanforgalomban.

A találkozó két szekcióban zajlik. Az ingatlangazdálkodókkal, kezelőkkel kezdődik, majd a közvetítőkkel folytatódik.
Külön- külön jelentkezhetnek a jelentkezési lapok kitöltésével és visszaküldésével.
Természetesen mindenkinek (ingatlan-kezelők, - közvetítők) lehetősége van az átjárásra, de akkor mindkét lapot el kell küldeni.
Szállás igénybevétele nélkül is részt vehetnek, ez esetben kérjük, jelezzék, hogy csak a rendezvényre jönnének.

A Sajtótájékoztató pénteken 14.45-15.15-ig nyilvános és ingyenes.

Várom szíves jelentkezésüket.
Üdvözlettel:
Juhász István
MÚOSZ Ingatlanpiaci szakosztály titkár
Ingatlanforgalmi szakértő,

satyo 2014.09.05. 09:04:35

@macskazat: cserepes virágot visz be az épületbe, kb. 5 másodperccel később már nem "szerepelt" volna a képen.

outtatime 2014.09.22. 10:35:08

Mi a baj a bácsival?
Innen is lehet tudni, hogy a képen szereplő házikót lakják és/vagy használják, nem egy photoshopban összedobott látkép, és legalább "élőbb" tőle a kép.
Zajlik az élet, ez van.
Hozzátenném, hála a szellemeknek! :)

min 2017.03.31. 14:20:00

szóval maradjunk annyiban, hogy bármelyik portál ingatlahirdetésére rábökve 98℅-ban kijelenthető, hogy full gagyi képeket kreállnak az un ingatlanosok.
süti beállítások módosítása