Csömör, Majorszegiliget - Tamás képeiMi van akkor, ha egy utca egyik vége még egy fejlesztésekben élen járó budapesti kerülethez, a másik meg egy agglomerációs nagyközséghez tartozik, amelyik az adott területtel egyáltalán nem foglalkozik? A lakók a közvilágítást kiépítették önerőből, az utakat már érthetően nem szeretnék. Tamás levele alant (kérem, ne morogjatok az ékezetek hiány miatt, akit zavar, ugorjon a következő kereteshez - ott a lényeg kevésbé személyesen, viszont ékezetekkel).

 

Csömör, Majorszegiliget - Tamás képei

 

En Csomorrol, annak Majorszegiligeti reszerol irok.

A Majorszegiliget nevu resz inkabb Budapesthez tartozik
mert kozvetlenul a XVI. kerulet mellett
talalhato. Mellekelek egy rovid leirast PDF-ben.
Ez egy uj parcellazasu terulet, ahol sok mindent a lakok onerobol
epitettek ki pl.: a kozvilagitast is.

A vizelvezetes es az utepites van hatra. Van amin a XVI. keruleti
Onkormanyzattal kellene megallapodni, de a regi Csomori garnituraval
nagyon rossz volt a XVI. kerulet viszonya es eddig az uj Csomori
Onkormanyzati vezetok nem nagyon vettek fel veluk a kapcsolatot (noha
a XVI. kerulet elen jar az utfelujitasokban, a kozjavara forditott
fejlesztesekben, EU-s palyazatok elnyereseben).

Ez a Majorszegiliget nevu terulet amugy egy olyan resz ahol ejjel meg
rokakat latni osonni, lovarda van, az erdoben neha fel fel tunik
egy-egy oz, mellettunk levo patakban teknosok vannak. Minden
szempontbol idealis zold ovezet lenne, de nincsen jatszoter, telen a
sar, jo idoben a felszallo por nem nagyon engedi, hogy  a gyerekek
kint jatszanak az utcan. Lehetetlen a gyalogos kozlekedes a rossz
utviszonyok miatt, sokszor meg autoval is.

Mi lakok osszefogtunk, hogy EU vagy egyeb palyazattal rendezni tudjuk
a terulet sorsat. A valasztasok elott a Civilek tamogattak minket,
azota lelassultak a folyamatok. Hiaba keressuk a lehetosegeket, ugy erezzuk vmi
miatt falakba utkozunk es amiatt, hogy esetleg kesobb ez a terulet a
XVI. kerulethez fog tartozni, nem tortenik semmi az Onkormanyzat
reszerol. Persze ez csak feltetelezes.

Az is erdekes tehat, hogy egy ilyen teruletet miert nem csatolnak
egyszeruen a XVI. kerulethez. Ehhez amugy nepszavazasra es parlamenti
szavazasra lenne szukseg.
Csak, hogy ertsek az utcank Liget utca a XVI. keruletben kezdodik, ott szep uj
beton ut van, majd Csomoron folytatodik es ott mar nincsen ut,
kozepkori viszonyok vannak.

Sok mindent leirtam es a levelem lehet, hogy kicsit hosszura sikerult,
megis ugy gondolom a temaval erdemes lenne foglalkozni.


Udvozlettel,

Tamas

 

Csömör, Majorszegiliget - Tamás képei

 

És akkor egy rövid kivonat alant a területről:

Csömör, Majorszegiliget - Tamás képei

 


A XVI. kerület és az M0 körgyűrű között található Majorszegiliget egy viszonylag új parcellázású terület, mely az Árpádföldi út, Formás utca, Dezsőfia utca, Liget utca, Csömöri út, Aszlag utca által közrefogott területből áll.

A Csömöri út halad át területen, mely egészen a Stadionokig nyújt egy teljesen egyenes főútvonalat a Budapest belvárosa felé. 

A XVI. kerület teljesen körül öleli ezt a részt. Az ott lévő utcák mind le vannak betonozva, de sajnos a Majorszegiligeti rész annak ellenére, hogy összközműves csak föld utcákkal rendelkezik.

A közművek kiépítést az itt lakók végezték és most szeretnénk ha az utcákat is le tudnánk végre betonozni. A lakók nagy része kis gyermekekkel rendelkező több gyermekes család. A föld utcákban mind babakocsival, mind az idősebbeknek nagyon nehéz a közlekedés. Esős időjárás vagy a hidegebb évszakok esetén a gyalogos közlekedés majdnem, hogy lehetetlen. Nyáron jó időben a szálló por jelent egészségügyi kockázatot az itt lakóknak.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy a terület szintkülönbséggel rendelkező dimbes-dombos terület, sok helyen vannak vízerek, buzgárok, ezért útépítés esetén a víz elvezetés is nagyon fontos, mely a falú és a XVI. kerület határán lévő Mókus patakba könnyen kivitelezhető lenne. Erre korábban a XVI. kerület i Önkormányzat terveket készített, amit a korábbi Csömöri Önkormányzat megvétózott.

A Csömöri út a XVI. kerület és Csömör határán jelenleg le van zárva, az ott lakók korábbi kérése miatt. Itt legalább azt szeretnénk elérni, hogy gyalogosan, kerékpárral átmehessünk. 

 

Csömör, Majorszegiliget - Tamás képei
Csömör, Majorszegiliget - Tamás képei

Frissítve: A majorszegiligetiek blogot indítottak, ahol többek közt a kommentekben felmerült kérdésekre is válaszolnak.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés útépítés csömör xvi. ker agglomeráció ék liget utca majorszegiliget

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr742592151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Lakásárból” kisebb ház: zsúfolt pesti részekről jönnek a XVI. kerületbe 2011.01.18. 13:19:51

Miközben alacsonyak az árak, a XVI. kerület presztízse a lakóparki, sport-, út-, valamint egyéb fejlesztések révén egyre erősebb. Ezért a nyári hónapokban sem csökkent a vásárlók érdeklődése, akik elsősorban a zajos, zsúfolt pest...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garganico 2011.01.22. 16:10:48

@berentor:
Én építettem magam elé-le is fotozták,hogy ez engedélynélküli és ezért szabálytalan.Egyébbként nem érdekel,mivel a olyan törvényt vagy rendeletet sem ismerek,hogy nekem csak sárban és mocsokban szabadna járnom.Ez a járda beton a házam elött és ha arra kötelezne valaki,hogy büntetés terhe mellett járhatok csak szilárd útburkolaton-akkor majd a Bíróság dönt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.01.22. 17:49:41

@WeVi: "Budapest belvárosától 15 percre"

Max helikopterrel! Meg esetleg az ingatlanos katalógusában.

Onnan még éjszaka is kevés a 15 perc a Belvárosba.

2011.01.22. 17:59:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: M3-M0-on ide lehet érni max 20 perc alatt a Hősök terétől, nyilván nem a csúcsforgalomban.

2011.01.22. 18:04:23

@berentor: Egyrészt kérlek tartsd távol magad a "szólj a férjednek" beszólásoktól, köszönöm. Másrészt köszönöm szépen, van autóm, másképp itt nem lehet gyereket nevelni. Harmadrészt pedig ez a cikk nem hisztizés vagy siránkozás, hanem úgy hívják, h. a "közvélemény figyelemfelhívása egy ügy iránt", civil kezdeményezés, stb. Tudod, így lehet problémákat megoldani, ahelyett h. némán tűrnénk a terület elhanyagoltságát.

Tstar 2011.01.22. 18:26:22

Szóval a járdát sokan megcsinálták maguknak, de majd sok helyen el kell bontani ha lesz út, mert nem biztos, hogy megfog felelni a későbbi terveknek. Ezért van aki nem csinálta meg okosan ha nem kivár és akkor fogja.
Ez amúgy nem egy sík hanem dimbes dombos rész azért kellett volna már megtervezni az utcákat és aszerint építkezni. Ez megint az önkormányzat feladatköre, aki sokmindent nem csináltam meg itt korábban sem.

Én Árpádföldi voltam 1990-2007 között és utána építkeztünk itt. Akkor most mi van?

Nem volt ott sem lebetonozva/aszfaltozva az utcánk. A KOVÁCS PÉTER meg a csapata szedte rendbe gyerekek a kerületet nem ti. Mert addig csak ti is a poros utcákon jártatok. Ne felejtsétek el, mert nem volt olyan régen. És többek között ti is annak köszönhetitek, hogy feljebb mentek az ingatlanárak.

Ti jobban szerettétek volna ha ezen a részen inkább szociális lakásokat épít az önkormányzat? Az jobban esett volna, akkor nem irritált volna senkit semmi?

Árpádföldön sincsen sok helyen járda a Katymáron nem tudok kimenni a Timurra végig járdán.

Ma "átjött" Árpádföldről egy tínédzser gyerek meg az apja. Csúzlival lövöldöztek délután a Liget utcában. Amikor egy pálinkás üveget felraktak egy kilógó gázcsonkra egy üres telken akkor rájukszóltam, hogy és fel is fogjátok szedni? Szerintetek mi volt a válasz? Olyat fejmosást kaptak utána, hogy többet erre nem jönnek.

Ennek ellenére nem gondolom, hogy minden árpádföldi lakos ilyen lenne, úgy hogy gyerekek utálkozhattok meg fikázhattok, de át fogjuk verni az útépítést is, és ha majd készen lesz akkor a ti ingatlanáraitok is még feljebb fognak menni anélkül, hogy megint tettek volna valamit érte.

nemcsömöri 2011.01.22. 18:53:57

@WeVi: Akkor már értem, hogy mi a problémád, de bocs, nagyon nem értek veled egyet. Szerintem egy földút csak annak szomorú, akinek csak az természetes, hogy mindenhová autóval jár és minden felület le van burkolva. Ez bizony nem csak luxus, de felesleges és fenntarthatatlan is. "Autó nélkül itt szinte képtelenség létezni." Csak annak, aki kiköltözik az isten háta mögé direkt. De tudod mit? Még annak sem feltétlenül az, de itt már nem az utcák állapotáról, hanem gondolkodás, felfogás béli problémákról van inkább szó, legalább is nálad biztosan.

nemcsömöri 2011.01.22. 19:04:44

@záporjózsi: Esetleg középút: járda csak egy oldalon? Mert valahol csak kell járni gyalog is? Vagy nem?

2011.01.22. 19:04:45

@nemcsömöri: Fogalmad sincsen, h. hogy élünk és gondolkozunk. Az autót arra használom, h. a kislányomat el tudja vinni az orvosoz vagy vmilyen gyerekprogramra, esetleg bevásárolni, vagy anyukámékhoz. Az autót én szükségesként fogom fel, hidd el nem olyan mókás egy nap 5x ki be pakolni szegény gyereket, mert járhatatlan az utca. Ha a belvárosban van dolgok, az Örsön hagyom az autót, nem vagyok hozzánőve. Jó időben mi sem az autóban ülünk, hanem a kislánnyal és a kutyával sétálunk, télen szánkózunk, lovakat etetünk. Úgyhogy most hagyd abba ezt az előítéletes dumát, h. itt újgazdag csak autóval járók laknak mert nem igaz. Garganiconak teljesen igaza van, egyértelmű, h. az irigység szól belőled, h. esetleg nem úgy alakult az életed, nem olyan a házad, v. nincs olyan autód. Szánalmas. És a betonozott út 2011-ben Európában nem luxus, ne nézzél már mindenkit hülyének.

2011.01.22. 19:10:01

@nemcsömöri: Azért mert 500 méterrel arrébb lakunk, mint te és egészen véletlenül az utca már nem Budapest, hanem Csömör, még ugyanolyan emberek vagyunk, akiket vegyél emberszámba kérlek szépen. Vicc, h. erre a mediterrán házakra is hogy rá vagy indulva, manapság minden ház majdnem ilyen stílusban épül, nem győzzük hangsúlyozni.

nemcsömöri 2011.01.22. 19:30:08

@garganico: Rosszul tudod, max sódert és cementet adtak hozzá, ha nagyon sokat jártál a nyakukra, azok is olyan minőségűek voltak, amit inkább mindenki kihagyott és megcsinálta sajátból. A mediterrán stílus csak egy divat, és környezetidegen. Max arra jó, hogy a ház egy ideig még piacképes lehessen, amíg nem lesz más a divat. "Szerintem Te csak nosztalgiázól egykor "sanyaru sorsodon"" Félreérted. Nekem nem volt itt sanyarú a sorsom, tök boldog voltam amíg nem kezdték a földes utcánkat tönkrevágni olyan teherautók amik a ti mediterrán házaitokhoz szállították az építőanyagot. Addig a madár sem járt erre, most meg olyanok száguldoznak itt, akik csak azért költöztek ide, mert megtehették.
Látom, nem értetted a költői fordulatot sem a "szomszédolással" kapcsolatban, nem is fogom már elmagyarázni neked, de minden esetre ha Árpádföldhöz akartok, vagy akarnak páran tartozni közületek, akkor azt hiszem nem árt velünk jóban lenni, már csak az illendőség kedvéért sem.
Az M0 nem a ti bűnötök, de főleg Csömöré.

nemcsömöri 2011.01.22. 19:52:09

@WeVi: "Fogalmad sincsen, h. hogy élünk és gondolkozunk." De, azért van némi fogalmam, te adsz hozzá támpontokat: "Másrészt köszönöm szépen, van autóm, másképp itt nem lehet gyereket nevelni." Ez mindent elmond. Egyrészt azt, hogy hagytad magad kiszolgáltatottá tenni egy járműnek, másrészt, hogy azért a valóságtól teljesen elrugaszkodott a gyermeknevelésről vallott elképzelésed. Semmi gond, ez a te elképzelésed a világról. Gondolom, ha a köbvetkező tíz évben nem burkolják le az utcáitokat, akkor nem is vállatok több gyereket. Meg fogom érteni, jobb is így. De hagyjuk a személyeskedést, ha legközelebb valami olyat írok, ami neked nem tetszik, légyszíves ne válaszolj rá, én sem fogok a te beírásaiddal foglalkozni. Nem szeretnék összeveszni senkivel, az nem old meg semmit sem...

2011.01.22. 20:10:45

Fogalmad sincs hogy hogyan neveljük a gyermekunket és különben is hogy mersz a mi gyermekvallalasunkrol egyáltalán ítélkezni?Hogy mersz egy anyukaval így beszélni?Én mondtam valamit a családodra vagy az eletviteledre?Borzaszto proli viselkedes.Mi csak utat szeretnénk,ennyi.

Tstar 2011.01.22. 20:10:53

@nemcsömöri

Lemértem a googlemapen. A 31-es buszmegálló 1 km van tőlünk ha a Timurra megyünk, és 1 km van szintén tőlünk, ha Szlovák úton szállunk fel rá. A HÉV szabadságtelepi megállója 1,5 km-re van. Szerinted egy nő, hogy tud babakocsival napi szinten mozogni ilyen távolságban.

Tudod nagyon érdekes dologra világítottál rá. Ugyanis a gyerekrendelő és a felnőttek háziorvosa is Csömörön van. Gyalog szerinted, hogyan lehet oda eljutni innen? Télen még inkább nagyobb a probléma.

A mai napig nem lehet gyalog sem átmenni a felüljárókon mert nincsen járda ami átvinne a XVI. kerületből Csömörre. Van ugyan egy aluminíum híd a szántóföld közepén ami odaraktak 200 millióért és átvisz az M0-son, de oda megint csak 2,5 km az út.

Ez a gyerekvállalás amit írsz egyszerűen hülyeség. Sokan pont amiatt költöztek ide, hogy a családjuk egészségesebb környezetben éljen. A legtöbben két három gyermekes családok. Ezért nem mindegy, hogy a porban, koszban kell mozognunk 10 évig és így kell felnevelni a gyerekeinket. Próbáld meg te sáros utcában, gödrökkel tarkítva tanítani a gyerekedet járni.

Szeretnéd ha ilyen poros levegőt szívna be, így nőne fel? Ugye nem.

Megint csak azt mondom nézd meg a cikk elején a babakocsis képet. Te hogy mész át babakocsival ott a Csömöri úton?

2011.01.22. 20:26:05

Pontosan,megis hogyan vigyem el a kisbabamat a Csomori orvoshoz vagy a bölcsibe,amikor szó szerint el vagyunk zárva a falutól?

nemcsömöri 2011.01.22. 20:34:49

@Tstar: Nem kétlem, hogy nehéz bárhová is eljutnotok, de már megbocsásson mindenki aki oda költözött, ha a Himalájára költöztetek volna, akkor is aszfaltozott utakat akarnátok oda meg vissza, hogy gyorsan és kényelmesen tudjatok eljutni a gyerekorvoshoz? Kb csak ti tehettek arról, hogy oda költöztetek de most mindenki tehetetlen báb, aki nem segít rajtatok és érzéketlen tuskó, aki nem vállall veletek véd és dac szövetséget. Elárulom, ha megépítik azt a pár száz méter utat az utcáitokon, akkor is ugyan olyan távol lesztek mindentől, legfeljebb azon a részen tudtok hamarabb túljutni és kevesebb lesz a por. Amúgy amikor a teherautó-dúlás a tetőfokára hágott, legalább két évig mi és a gyerekeink szívtunk úgy, ahogy most ti, anélkül, hogy nekünk utána bár mi is jobb lett volna. Sőt, már a gyerekeink sincsenek biztonságban azoktól a barom autósoktól, akik minél hamarabb túl akarnak kerülni ezen a részen. Szóval azt hiszem, tudom miről beszélsz, beszélek.
"Ezért nem mindegy, hogy a porban, koszban kell mozognunk 10 évig és így kell felnevelni a gyerekeinket. Próbáld meg te sáros utcában, gödrökkel tarkítva tanítani a gyerekedet járni." Örömmel jelenthetem ki, kipróbáltuk és sikerült! Erről szólt az eddigi életünk... De amúgy tényleg, mit fogtok csinálni, ha mondjuk egy-két éven belül nem tudjátok majd kifizetni a benzint, vagy nem fogjátok tudni fenntartani az autótokat?

nemcsömöri 2011.01.22. 20:49:27

@Tstar: Lemértem a googlemapen: Évekig jártam úgy dolgozni, hogy 800 métert gyalogoltam a HÉV-ig és onnan meg 800 métert a munkahelyemig, meg vissza. Az emberi akarat legyőzhetetlen!

2011.01.22. 20:51:31

@nemcsomori: Mi az hogy az Isten háta mögé költöztünk?Ha megnezned a térképet,észre venned h. ez a varoshatar resz van a legközelebb a belvaroshoz,én egyáltalán nem érzem mag a semmiben,sőt,szuper hogy csend van és zöld,megis nem a világ vége.

2011.01.22. 20:58:35

@nemcsomori: Igazi rosszindulat szól belőled,nem szeretnem tudni milyen ember lehetsz.Mi csak szeretnénk összefogni h. megoldjuk a környék problémáit,nem akarunk senkinek sem rosszat.Ezen jól gondolkodjal el sztem.

nemcsömöri 2011.01.22. 21:18:02

Feléli a jövőt az a társadalom- és gazdaságszerveződési mód, amelyet leegyszerűsítve globális kapitalizmusnak hívunk - ez egy önpusztító és létfelélő létszerveződési mód, amely folyamatosan arra hivatkozik, hogy óriási vívmányokat hoz létre.

Ez különösen technológiai evolúciós szempontból igaz. Ha megnézzük, hogy mik ezeknek az ökológiai és szociokulturális áruk, akkor megrendülten tapasztaljuk, hogy ez a nyugatias létszerveződési mód valójában súlyosan deficites.

Úgy hoz létre értékeket, hogy az azért fizetendő ár - amit egyébkén igyekszik térben és időben minél távolabbra tolni, hogy ne vegyék észre a jelenlegi generációk - sokkal nagyobb, mint amit létrehoz. Ez pedig így zsákutca - véli a szakértő.

Helyénvaló törekvés az, hogy a beruházásoknál beárazzák, a természetben mekkora kárt okoz az adott termék, de ez kudarcra van ítélve - ha ez mindenre érvényes lenne, akkor kínos következtetésre jutnánk: a profit valójában nem létezik, mert csak egy virtuális jelenség, de annyiban kimutatható, amennyiben az ökológiai és szociokulturális árát a beruházásoknak másokra lehet áthárítani.

Bogár László közgazdász.

garganico 2011.01.22. 21:46:27

@nemcsömöri:
Lehet,hogy neked a mediterrán környezetidegen-nekem nem!-Általában arra költöm a pénzem ,ami nekem tetszik azt tervezek ami nekem tetszik és még megfelelni sem akarok a te gondolkodásodnak.-Szerintem feleted már eljárt az idő!mellesleg -tőlem napestig gyönyörködhettél volna a csinos kis földútadban ami gondolom elötted húzódott-de hidd el a 16-ker Önk-a csinálta meg neked, aszfalttal látta el.hogy járni tudjál rajta -természetesen másokkal eggyütt!!..,és nem Én!!
...,ha úgyérzed,vagy visszasírod a jó kis födútacskádat,hát ez ügyben aztgondolom rosszhelyen kopogtatsz!-Talán fordulj ezügyben bizalommal a polgármesteredhez.Azt meg végképp nem értem-,hogy mi az ,hogy "van aki csak azért költözött ide mert megtehették"
Ez úgy hangzik mintha elmulasztottunk volna valamit.-mondjuk engedélyt kérni tőled!
Te most úgyérzed mintha az ittlakók vagy ideköltőzők tönkretették volna a nyugalmad.-
Kiváncsi vagyok, szerinted hova kellett volna költöznünk?
A mediterrán jelleggel kapcsolatban nem vagy egyedűl!-sajnos van egy- két ilyen gondolkodásu fazon az Ép.Kamarában is....,és tudod miért és ,hogy kik azok?!-Akik már kiégtek,akiknek már egy önálló gondolatuk sincs,akik mennek a nyájszellem után-mert egy ember azt találta mondani,hogy ez nem ide való!...,és ugyan miért nem?Megjegyzem Én nagyon is tiszteletben tartom az ősi Magyar kúltúrát az ősi Magyar építészetet de azt is tudomásul kellene már végra venni,hogy ez már nem a múlt vagy az azelötti század.
Mediterrán házak éppen úgy megtalálhatók Északamerikában mint akár Ausztráliában vagy Angliában.Kanadában már szinte el sem lehet adni olyan házat ami nem medirrán vagy épp nem extrém modern!
...,és még annyit!-Én nem kritizáltam,hogy Te miben laksz,hogy élsz.Az a Te döntésed az Én házam pedig az enyém-maradjunk ennyiben.

garganico 2011.01.22. 21:46:39

@nemcsömöri:
Lehet,hogy neked a mediterrán környezetidegen-nekem nem!-Általában arra költöm a pénzem ,ami nekem tetszik azt tervezek ami nekem tetszik és még megfelelni sem akarok a te gondolkodásodnak.-Szerintem feleted már eljárt az idő!mellesleg -tőlem napestig gyönyörködhettél volna a csinos kis földútadban ami gondolom elötted húzódott-de hidd el a 16-ker Önk-a csinálta meg neked, aszfalttal látta el.hogy járni tudjál rajta -természetesen másokkal eggyütt!!..,és nem Én!!
...,ha úgyérzed,vagy visszasírod a jó kis födútacskádat,hát ez ügyben aztgondolom rosszhelyen kopogtatsz!-Talán fordulj ezügyben bizalommal a polgármesteredhez.Azt meg végképp nem értem-,hogy mi az ,hogy "van aki csak azért költözött ide mert megtehették"
Ez úgy hangzik mintha elmulasztottunk volna valamit.-mondjuk engedélyt kérni tőled!
Te most úgyérzed mintha az ittlakók vagy ideköltőzők tönkretették volna a nyugalmad.-
Kiváncsi vagyok, szerinted hova kellett volna költöznünk?
A mediterrán jelleggel kapcsolatban nem vagy egyedűl!-sajnos van egy- két ilyen gondolkodásu fazon az Ép.Kamarában is....,és tudod miért és ,hogy kik azok?!-Akik már kiégtek,akiknek már egy önálló gondolatuk sincs,akik mennek a nyájszellem után-mert egy ember azt találta mondani,hogy ez nem ide való!...,és ugyan miért nem?Megjegyzem Én nagyon is tiszteletben tartom az ősi Magyar kúltúrát az ősi Magyar építészetet de azt is tudomásul kellene már végra venni,hogy ez már nem a múlt vagy az azelötti század.
Mediterrán házak éppen úgy megtalálhatók Északamerikában mint akár Ausztráliában vagy Angliában.Kanadában már szinte el sem lehet adni olyan házat ami nem medirrán vagy épp nem extrém modern!
...,és még annyit!-Én nem kritizáltam,hogy Te miben laksz,hogy élsz.Az a Te döntésed az Én házam pedig az enyém-maradjunk ennyiben.

garganico 2011.01.22. 22:07:32

@nemcsömöri:
......,és még annyit-,ha idézel egy közgaszdásztól az az ő gondolata.Nincs abban semmi különös,hogy Te azonosulni tudsz vele.
Ellenben nem kellene azért elitélned másokat mert esetleg nem úgy gondolkodnak ahogy Te.
Megitélésem szerint a mediterrán jellegnek semmi köze nincs a globalizációhoz-bárhogy is próbálsz erre asszociálni.
Nekem a személyes véleményem az,hogy Te irigy vagy-sőt rendkívül irigy.Nem az ittélők tehetnek arról,hogy Te csak odáig vitted ahol tartasz.Tudod itt az útépítéssel kapcsolatban mi egy nagy igazságtalanságra kívántunk rávilágítani-ellenben veled akiből csak rosszindulat árad irántunk.....,és negondold,hogy hiányzik a szánalmad.Szánd inkább magad,hogy hól rontottad el az életed,hogy még csak itt tartasz-/főként gondolkodásban/

nemcsömöri 2011.01.22. 22:57:38

@garganico: Látom, ez a "mediterrán stílus" érzékeny pont nálatok. :-)Felőlem csinálhattatok volna hansa házakat, neobarokk villákat, vagy akár kasbákat is, azok is röhejesek lettek volna itt... Viszont van ott nálatok néhány elhibázott bauhaus, modern meg mit tudom én milyen ház. Az egyik udvarán annyi kandeláber áll, amennyi az egész 16 kerben sincs összesen, máshol vakond-kertész a kerti-törpe. (egy ház például konkrétan templomnak néz ki toronnyal) Lám, az ízlés nem jár együtt az pénzzel. Az egész telepen van kb 4-5 olyan ház, amit elfogadnék. De végül is tök mindegy, ízlésről nem érdemes vitatkozni. :-)
"A mediterrán jelleggel kapcsolatban nem vagy egyedűl!-sajnos van egy- két ilyen gondolkodásu fazon az Ép.Kamarában is....,és tudod miért és ,hogy kik azok?!-Akik már kiégtek,akiknek már egy önálló gondolatuk sincs..." Hát, nem tudom, szerinted a mediterrán stílus mennyiben önálló gondolat? Pláne, ha idézlek: "Mediterrán házak éppen úgy megtalálhatók Északamerikában mint akár Ausztráliában vagy Angliában.Kanadában..." De tényleg mindegy, elfogadom azt amit írsz, meg azt is, hogy nagy szükségünk volt már egy Görög falura is a Balaton mellett. :-)

garganico 2011.01.22. 23:05:01

@nemcsömöri:
Nincs értelme veled tovább bármiről is vitázni.

nemcsömöri 2011.01.22. 23:14:37

@garganico: Félreérted, a cikk a fenntarthatóságról szól , hogy olyasmiket csinálunk, amik fenntarthatatlanok, mint például olyan helyre költözni, ami az előtt földművelésre alkalmas terület volt, és "csak" autóval lehet megközelíteni.
"ez egy önpusztító és létfelélő létszerveződési mód, amely folyamatosan arra hivatkozik, hogy óriási vívmányokat hoz létre." Mint például motorizáció vagy az utcák burkolattal való ellátása.

"Te irigy vagy-sőt rendkívül irigy.Nem az ittélők tehetnek arról,hogy Te csak odáig vitted ahol tartasz." Mindig mulattat a tehetős emberek kapálódzása, hogy ők már letettek valamit az asztalra, hogy ők már vitték valamire, mert mondjuk van egy mediterrán házuk, ők már vitték valamire. Szerintem fogalmad sincs, hogy én mennyire vittem, de nálam biztos, hogy nem értékjelző az egy mediterrán típusú ház frontoldali dupla garázzsal és két autóval... Sokra vitted, de nem irigyellek érte, mert a te házadra valószínűleg előbb fog kikerülni az "eladó" tábla, mint az enyémre. De ez már megint személyeskedés, értelme nincs, viszont egyre kevésbé sajnállak a körülményeid miatt...

garganico 2011.01.22. 23:26:47

@nemcsömöri:
Ne gondold,hogy szükségét érezném a sajnálatodnak.Sohasem panaszkodtam jó vagy rossz sorsom felől -Én alakítottam ,Én is viseltem.A házam pedig nem értékmérőnek épült -bár látom nagyon irritálja a szemedet.
Azért azt is vedd figyelembe,hogy 40-év munkája van benne.

garganico 2011.01.23. 01:41:16

@záporjózsi: van 12-m széles pl: a liget u

záporjózsi 2011.01.23. 06:38:35

@WeVi: A Hősök teréről vagy a belvárosból? Na jó, ez gonosz volt. :) A még gonoszabb az lett volna, ha megnézem, melyik közeli kerületben van Hősök tere. :)
Szóval a belváros mondjuk úgy, hogy jó lesz 20-30 percnek helytől és parkolási lehetőségektől függően, jó forgalom esetén.

@garganico: Ott persze lehet járdázni, bár ha a többi utca keskenyebb, akkor ki kellene nevezni egy kétirányút 3,5 t-s korláttal, a többi meg lakó-pihenő. Na ez nem csak ide érvényes.

@nemcsömöri: A világ sok helyén már felismerték, hogy az a terület, amit járdára fordítasz kb. fölösleges az ilyen kertvárosokban. Ha alacsony forgalmú az utca, a járda helyén vagy útszélesítés (vendégparkoló) vagy zöldsáv épülhet. Persze az sem baj, ha van közvilágítás, de igen, az utca ugyanúgy élettér, lehet rajta játszani, aki pedig autóval megy, az vigyázzon. Pár száz métert 20 km/h-val is meg lehet tenni.

@Tstar: Inkább az intézmények lényegesek, ugyanis az a terület Csömörnek annyira nem része, hogy értelmesen el sem lehet jutni oda.

berentor 2011.01.23. 09:25:32

@garganico: Egyrészt a járdák többsége nem aszfaltozott, másrészt mi épitettük...Mielőtt épitkeztünk, nem is volt járda. Évekig az utat is mi szorattuk fel murvával, később aszfaltozták és akkor a járdákat is rendberakta az önkormányzat. 25-30 éve meg itt sem laktam még, honnan tudnám mit csinált akkor a tanács.

2011.01.23. 09:30:03

@záporjózsi: Végre egy normális hangú, építő jellegű hozzászólás. :) A várostól való távolságról vitatkozhatunk, csúcsforgalomban nem egyszerű, de amúgy mi szoktunk járni néha moziba, étterembe, színházba a városba és mindig gyorsan megjárjuk. A járda nélküli út meggondolandó. Ez a Csömörtől való teljes elkülönülés (szántóföldek + egy autópálya) mutatja az egész helyzet nonszensz mivoltját.

berentor 2011.01.23. 09:32:54

@WeVi: A kérdéseken persze elsiklottál:)))
Nem is vagy budapesti lakos, odaköltöztél egy falu szélére, a falutól jó messzire.
A csömöri önkormányzatot miért érdekelné, hogy pár nagyon faluszéli kéglije hány percre van egy másik település belvárosától.
Egyáltalán miért kellett odaköltözni? Miért nem árpádföldre mentetek, ha szerinted ott is ugyanannyi a telek, mint a tajgán. Ekkora balek nem lehet minden odaköltöző, hogy 16.kerületi áron vesz egy szántót+egy szatyor igéretet:)))
Szerintem a többséget spekuláció motiválta, azt hitték, majd Bp-hez csatolják a frissen kialakitott területet és majd budapesti lakosok lesznek. Ez nem jött be, most meg megy a hiszti.
Gondolom páran már szabadulnának a faluszéli házaktól, akad bőven eladó, csak vevő nincs. Már irtam, vicces, 16.kerületiként hirdetik őket, pedig csömöriek.

2011.01.23. 09:47:17

@berentor: A hangnemet nem értem, én nem minősítettelek Téged, de úgy látszik itt ez a menő. Egész eddigi életemet Budapesten éltem, oda jártam egyetemre, dolgozni, ott született a kislányom, ott laknak a szüleim, férjem szülei, testvéremék (16. kerületben). Az, h. a lakcímkártyámon jelenleg csömör szerepel, holott ugyanott lakom, mint a többi árpádföldi egy véletlen. És tudod nem a lakcímkártyája minősíti az embert. :) Tőlünk 500 méterre már Budapest van, azok az emberek már budapestiek. Mi nem faluszéle, hanem városszéle vagyunk, faluszéle az Csömör szélén van, mi pedig Budapest szélén vagyunk. Azért költözrünk ide, mert jó a levegő, csend van (kivéve M0...), nincs olyan messze a várostól, itt laknak a szüleink, szeretjük a 16. kerületet is. És eszünk ágában nincs a házunkat eladni, szeretünk itt lakni, mindössze az út hiányzik, azon dolgozunk most. Nem értem ez Nektek miért fáj, ha én látom h. egy 16. kerületi mozgolódik egy értelmes ügy érdekében, csak drukkolni tudok neki. Na, ez a különbség köztem és közted. :)

berentor 2011.01.23. 09:55:49

@WeVi: "Mi nem faluszéle, hanem városszéle vagyunk, faluszéle az Csömör szélén van, mi pedig Budapest szélén vagyunk."
Dehogynem, mivel csömöriek vagytok, Csömör szempontjából ez irrelevásns:) Csömörhöz tartoztok, a házatok pedig a csömöri önkormányzat nézőpontjából a falu szélén van.
Nézd meg az ország településstruktúráját, ha a településtül n+1 km-re épitkeznek, akkor oda nem jut minden, ami a település belső részeire...
Verheteted a tamtamot, csömöri lakos vagy, ráadásul abból is külterületi. Ja és nem a lakcimkártyád minősitem, hanem csak arra próbálta rávilágitani, hogy ne akarj budapesti minőséget, ha egyszer nem is vagy budapesti, hanem falusiként elégedj meg azzal, amit Csömör adni tud egy falu széli lakosnak.

2011.01.23. 10:02:29

@berentor: Te sem válaszoltál a kérdésemre, "Nem értem ez Nektek miért fáj?". :) Csömörön sincs olyan nagyon sok földút már, miért lenne aszfaltos út budapesti minőség? Azt, meg h. én mivel elégedek meg és mivel nem, hát nem te fogod eldönteni, ebbe törődjél bele. :)

berentor 2011.01.23. 10:18:51

Nekem ugyan nem fáj, én jót nevetek a hisztiteken:) Ráadásul én nem is Árpádföldön lakom, hanem Cinkotán, itt viszont még akad jópár földes utca, bár ott a lakók kultúrnépek, felszóratják időnként murvával a hőzöngés helyett.
Az árpádföldieket sajnálom, velük inkább együttérzek, ők megvették a városszéli ingatlanokat, abban a tudatban, hogy mellette erdő, szántóföld van, erre spekulativ céllal odaköltöznek a városhatár mellé csömöriek, akik lepusztitják a zöldterületet és egy részük Bp-hez akar csatlakozni, másik részük meg csak átmászkál az előtte nyugalmas árpádföldi területen.
Persze, h nem én döntöm el, mikor legyen betonutad(közöm sincs hozzá), de a csömöri önkormányzat viselkedése is valahol érthető, miért áldozzon pár külterületi lakosára ennyit. Az igaz, hogy ti is a falu önkormányzata alá estek, de szó, ami szó elég messze vagytok a falutól. Csömör nézőpontjából ez olyan, mintha valaki mondjuk Győr mellé kiköltözne a pusztába, utána pedig ugyanazt a makadám járdát szeretné, mint Győr belvárosában.
Egyet kellene megérteni, nem vagytok budapesti lakosok, hanem falusiak, a falu szempontjából meg csak nagyon faluszéliek.

garganico 2011.01.23. 10:22:58

@berentor:
Térjünk vissza az aszfalt útra
Amiatt,hogy itt nincs szilárd útburkolat nem csak az itt lakok szenvednek de a 16-ker itt élő lakói is.Elvégre rajtatok járunk keresztűl,a ti útjaitokra hordjuk fel akaratlanul is a sarat nem beszélve arról,hogy széphazánkban az északnyugati szél az irányadó és a rengeteg port innen pont felétek fújja a szél.Lehet kritizálni de gondolom a 16-ker.-i itt a közelben élő lakósainak sem mindegy ,hogy egy a mi területünkről odafújt pórfelhőben vagy anélkül kel élniük.Szerintem az elvi összefogásal sokkal többmindent ellehetne érni mint az ellensegéskedéssel.

berentor 2011.01.23. 10:32:20

Ha az "elvi összefogás" azt jelentené, hogy a 16.ker önkormányzat épitsen utat, akkor nagyon nem értek egyet.
Minden tiszteletem a 16ker önkormányzaté, a működését ugyan nem ismerem, de az becsülendő, hogy a kerületet fejlesztik, még adósságok árán is és tudtommal végre lakóparkokat sem lehet már épiteni. Nehogy már Róbert bácsit játsszon a szomszéd faluval, még tovább növelve az adósságát.
Amit meg irtál az olyan zsarolásféle, "addig porolunk az árpádföldiekre és rongáljuk az utjaikat, mig nem szállnak be a falu infrastrukturájának kiépitésébe"?
Nem viccből irtam, ha ti, csömöri faluszéliek összefognátok, akkor fogadnátok egy traktort, aki elturná az utat, aztán meg megöntenétek murvával, az is jobb, mint a sár, ettől függetlenül lehet rugdosni a falutok önkormányzatát útért.

2011.01.23. 10:35:57

@berentor: Egyáltalán mi ez a megkülönböztetés, h. csömöri, faluszéli, budapesti?.. Ugyanolyan emberek vagyunk, ugyanolyan igényekkel. Ez szinte már diszkrimináció és kirekesztés, ahogy te fogalmazol. És honnan veszed, h. mi spekuláns céllal költöztünk ide? Férjemmel telket kerestünk, ahol felnevelhetjük a gyermekeinket, zöldövezetben, közel a szüleinkhez és testvéreinkhez. Ki beszélt itt spekulációról? Garganico jól megfogalmazta, ellenségeskedés helyett, inkább a közös célokat kellene megbeszélni, de ilyen emberekkel ez lehetetlen. Gondold már végig, ugyan miért lenne az rossz az árpádföldieknek, ha a terület rendeződne, a patakot megtisztítanák, a gyalogosátjárót megépítenék, hiszen ők is sokszor erre sétálnak, bicikliznek, stb.? Fogalmad sincs h. pontosan mi itt a helyzet, lehet h. nem kellene ilyen nagy mellénnyel utálkozni. Ebben az országban is csak úgy oldódhatnak meg problémák, ha az emberek összefognak, de sokak számára ez még mindig ismeretlen fogalom sajnos, az irigykedés, egymásra mutogatás az megy.

berentor 2011.01.23. 10:46:28

Félre ne érts, ebben ugyan semmi diszkrimináció nincs, ha egyszer nem budapesti lakos vagy, hanem egy szomszédos falu lakója ( nem pejorativ a falusi sem:), akkor miért egy bp-i önkormányzattól várod a megoldást. Ha a Rákóczi út 8.kerületi oldalán van valami, az hagy ne legyen már a tőle 30-re lévő 7.kerületi dolga, ezt kellene megérteni. Ezen kivül 16.kerületi lakosként nem biztos, h egyetértek azzal, hogy a kerület a pénzét csömöriekre költse.
Az is csak egy egyszerű földrajzi meghatározás, hogy faluszéli, tán nem a falutól arrébb jó messzire laktok?
Miért nem rendeztek népszavazást, hogy le akartok válni Csömörröl, önálló falut akartok létrehozni?Akkor lenne saját költségvetésetek, saját polgármesteretek, magatoknak épithetnétek utat.
Kicsit olyan orkos mentalitást érzek ki, hogy mindig diszkrimináció van, meg mindig más oldja meg. Komolyan irtam, hogy egy-két pótkocsi murva csodát tesz a sárral:))

2011.01.23. 11:30:47

@berentor: Megint csak a kérdésekre nem válaszoltál, mert azok szembesítettek a rosszindulatiságoddal. :) "És honnan veszed, h. mi spekuláns céllal költöztünk ide?" ill. "ondold már végig, ugyan miért lenne az rossz az árpádföldieknek, ha a terület rendeződne, a patakot megtisztítanák, a gyalogosátjárót megépítenék, hiszen ők is sokszor erre sétálnak, bicikliznek, stb.?" Ki mondta Neked, h. a 16. kerülettől várjuk a megoldást? Mi normálisabb életkörülményeket szeretnénk, és ehhez szükséges valamelyik önkormányzat segítsége. Mégegyszer hangsúlyozom, nem ismered a területet, fogalmad sincs, h. havi szinten felöntik murvával, mégis ugyanaz a helyzet, mivel ez egy dimbes-dombos övezet, az utcákra folyó csapadékvíz vízelvezetés hiányában tönkreteszi a murvát is. Cinkotával kapcsolatban nyugodtan véleményezzél, de szerintem ezt a témát inkább jobb lenne hanyagolnod.

berentor 2011.01.23. 13:49:52

Ezek szerint,az, hogy spekulációt vélelmeztem még mindig jobb a valóságnál.
Nem akartam rossz szándékú lenni, a fene se gondolta, hogy akkora balek lehet valaki, hogy árpádföldi áron (te irtad, h nem ár alatt:) vesz egy zsák igéretet, meg egy dimbes dombos mezőt és neki is áll épitkezni... Aztán, mikor kiderül, h átbaszták, mint szart a palánkon, akkor hisztizik.
Megint azt irod: "valamelyik önkormányzat segitene". Hát elárulom, nektek csömöri lakosoknak (bár Csömörről nézve csak erősen kültelki lakosoknak), a csömöri önkormányzat kell, hogy segitsen:)
nehogymár a 16.kerület csengesse ki a csömöri terület fejlesztését egy-két sokszáz milláért, azért mert pár kerületi lakos néha arra bóklászik.
Írtam már, ne más fogjon össze értetek, hanem ti, akiket ilyen keményen megszívattak, álljatok össze. Hőzöngjetek az önkormányzatotoknál Csömörön, válljatok le a falutokról, ha másképp nem megy, erre is van lehetőség.
Amúgy meg ez szerintem nem az a plénum, ami dönt az ügyben, olvassa max egy hétig párszáz ember, főként, akiknek nem inge az ügy, mások jót nevetnek az egészen és megy a poszt a süllyesztőbe:)))

2011.01.23. 14:10:53

@berentor:
Szerinted az új területek hogy alakulnak ki a város határán? Úgy, h. felparcelláznak beépítetlen területeket, az emberek megveszik a telket, kultúrált házak épülnek rajta, lassan benépesedik a terület, és az út is elkészül előbb utóbb. Így alakult ki anno pl. Budaörs v. Törökbálint is, vagy Fótliget, stb.,stb.
Miért lennénk balekok, h. szép környezetben, közel a városhoz, viszonylag nagy, szép kilátással rendelkező telkeket vettünk, ahol nem vagyunk a szomszédok szájában?
És MÉGEGYSZER: ki mondta, h. a 16. kerület önkormányzat fizesse ki az utakat, amikor Csömör vagyunk??? Mindössze keressük a lehetőségeket, és a 16. kerülethez csatlakozás is egy, ha tetszik, ha nem.
Végül, ha nem vennéd észre, ez a cikk pont a két önkormányzat figyelemfelhívására készült, nyilván leginkább Csömörnek szól, h. foglalkozzanak a problémánkkal. Hallottál már olyanról, h. civil összefogás, nyilvánosság figyelemfelhívása?
Teljesen igazad van, neked nem kell ezzel a témával többet foglalkoznod, főleg, h. semmi közöd hozzá. Ha meg 1-2 éven belül utunk lesz, és gyönyörű környezetben lakhatunk, majd mi nevetünk a markunkban. :)

2011.01.23. 15:03:08

@Karl: A Dulon ugyanezek a problémák vannak,sőt.Szegényeknek egészen tavalyig meg csatornákon sem volt.Ugyanúgy mellőzve vannak mint mi,Csomortol teljesen elvágja.Azt nem mondtam hogy itt nem beszélnek az emberek egymással,max sokan érthetően belefasultak vagy indulatosak,ami érthető.

Tstar 2011.01.23. 15:09:13

Ajánlom figyelmetekbe a Majorszegiliget blogját.

majorszegiliget.blogspot.com/

garganico 2011.01.23. 18:12:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
A közműről:bp-i a víz,gödöllői a csatorna/nyomott rendszer/gödöllöi a villany és a gáz.A telefon invitel/gödöllői/ .
A kábel tv t-home az internet kettő is van-lehet t-home de lehet invitel is .Fővárosi vezetékes telefon az nem lehet. Pl: tőlem 22-m-e van a Matáv /T-home/ telefon oszlopa de itt csak invitel telefon engedélyezett ami ugye Gödöllőről jön.Fővárosi telefon azért nem lehet mert magyarországon a telefontársaságok felosztották egymásközt a területet./Koncesszió/Hiába van tőlem 22 méterre a fővárosi telefon -inkább idehozták Gödöllőről az invitelt./telefonban nincs szabad választás/,

Tstar 2011.01.23. 21:15:54

@nemcsömöri:
Köszi a sok kommentet. Nem is tudod, hogy milyen sokat segít az utalkozásod!
@berentor: neked is köszi, a publicitás segíti az ügyet.

Majd akkor inkább itt a Simándi patak felé kerülök a gyerekkel és nem felétek.

majorszegiliget.blogspot.com/2011/01/gyalogosan-atkelni-simandi-patakon.html

nemcsömöri 2011.01.23. 23:36:55

@garganico: Köszi!
Mint azt jeleztem előzőleg, ezeket a véleményeket a környékbeliektől hallottam és eddig nem azonosultam velük. De te azért sokat segítesz a rájuk hangolódásban. Már csak az a kérdés, felhívjam-e a többi itt lakó figyelmét is az írásodra, írásaitokra. Avagy idézhetném Tstar-t: "Köszi a sok kommentet. Nem is tudod, hogy milyen sokat segít az utalkozásod!"

Biztos, hogy közöttetek is vannak normálisabbak, kettőt hármat még ismerek is, de nem kéne megnehezíteni az ő dolgukat is, inkább gondolkodjatok el azon, miket gondolnak errefelé rólatok és miért. akkor el lehetne kerülni az olyan afférokat, mint a Mókus utcai lezárás, mert amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten...

nemcsömöri 2011.01.23. 23:36:55

@garganico: Köszi!
Mint azt jeleztem előzőleg, ezeket a véleményeket a környékbeliektől hallottam és eddig nem azonosultam velük. De te azért sokat segítesz a rájuk hangolódásban. Már csak az a kérdés, felhívjam-e a többi itt lakó figyelmét is az írásodra, írásaitokra. Avagy idézhetném Tstar-t: "Köszi a sok kommentet. Nem is tudod, hogy milyen sokat segít az utalkozásod!"

Biztos, hogy közöttetek is vannak normálisabbak, kettőt hármat még ismerek is, de nem kéne megnehezíteni az ő dolgukat is, inkább gondolkodjatok el azon, miket gondolnak errefelé rólatok és miért. akkor el lehetne kerülni az olyan afférokat, mint a Mókus utcai lezárás, mert amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten...

záporjózsi 2011.01.24. 00:20:33

@berentor: Azért ne éld bele magad, hogy nem így lesz. Volt már ilyen, igaz, vagy 50 éve. Az egyik település ma is Budapesten kívül van, a másik Bp. része. Csak átcsatoltak egy nagy, akkor már 30-40 éve lakott földdarabot.

garganico 2011.01.24. 00:42:51

@nemcsömöri:
Úgy gondolom az írásom kifejezetten neked szólt-1/1-ben.

garganico 2011.01.24. 00:44:12

@nemcsömöri:
Ja -nagyon megköszönném ha valamelyik másik blogot látogatnál.Máshól talán több sikered lesz.

nemcsömöri 2011.01.24. 00:48:52

Főleg, ha azt vesszük, hogy Tarlós úr egy tanácsadója szerint még a mostani külső kerületeket is lekellene választani Pestről, mert azok csak azért lettek hozzácsapva, hogy mesterségesen felduzzasszák a lakósok számát, ami mára tarthatatlan...

nemcsömöri 2011.01.24. 00:50:38

@garganico: Ezt majd mindenki eldönti maga, meg azt is, hogy mit gondoljon arról amit itt lehet olvasni tőletek.

garganico 2011.01.24. 00:52:49

@nemcsömöri:
Ezzel -csak nem aztakarod mondani,hogy te gondolkodni is tudsz?-Hihetetlen-egészen ledöbbentesz.

nemcsömöri 2011.01.24. 00:56:23

@garganico: Akkor most menjek más blogot látogatni vagy ne? :-) Vicces mennyire feltudod magad paprikázni! :-)

Amúgy olyan volt az adjon isten, ami miatt azt az átjárót lezárták és többen azon is gondolkodtak, hogy lezárják ennek a három bevezető utcának a végét is, ha más nem saját erőből. Hát ilyen.

garganico 2011.01.24. 01:00:10

@nemcsömöri:
Tudod mit zárd le azt a 3-utcát is.Arra ugyan kiváncsi lennék,hogyan vinnéd ezt végbe.

garganico 2011.01.24. 01:01:21

@nemcsömöri:
Mellesleg Én nem járok azon a 3-utcán

nemcsömöri 2011.01.24. 01:05:38

@garganico: Hát, én sehogy, de páran már összedobtak volna egy roncs autóra valót, ami véletlenül keresztbe állt volna az utca végén...

garganico 2011.01.24. 01:08:42

@nemcsömöri:
....,és ha mondjuk az utca elejére is egy roncs autó kerülne?

garganico 2011.01.24. 01:10:09

@nemcsömöri:
nem beszélve arrol,hogy a 3-utca az 3-roncs autó

garganico 2011.01.24. 01:12:25

@nemcsömöri:
Talán anno venned kellett volna egy utcát is a házad mellett -úgy minden bizonnyal nem zavarná senki a nyugalmadat.

nemcsömöri 2011.01.24. 01:16:00

@garganico: Megkönnyebbülnénk??? :-)

No de mindegy, szerintem hagyjuk ezt a témát, mert csak szóról szóra rontod a többiek esélyeit, ha netán mégis népszavazásra kerülne a sor a csatlakozásotokról.

Úgy néz ki, hogy most már neked sem fogok válaszolni semmire, akárcsak Wevi-nek. Szóval minden jót neked is! :)

nemcsömöri 2011.01.24. 01:38:05

Ránéztem a Tstar által ajánlott "Majorszegiliget :: Hahó, mi itt élünk!" blogra.
Nézzük csak, ha az ott élők már attól kiakadtak, amit a eddigi házak építéséhez járkáló teherautók okoztak, akkor mi lenne, ha a maradék építési telkekhez is arra mennének később? A blog elfelejti azt említeni amit valaki itt megtett, miszerint még csak 40%-os a beépítettség.

Hát igen, ha annak idején a nagy arcú csömöri önkormányzat megkérdezte volna a XVI-ot a beépítéssel kapcsolatban, lehet, hogy megállapodtak volna arról, hogy közösen megveszik a lovarda területét és építenek rá egy normális átvezető utat híddal a patak felett. De semmi ilyen nem történt, aminek a lezárás lett a következménye. Most meg ugyan olyan helyzetek vannak ott, mint 20 évvel ez előtt és abszolút meg tudom érteni, hogy erre nem költ a XVI. mert ez az egész inkább a Majorszegieké, mint az ott lakóké.

Tstar 2011.01.24. 09:28:23

@nemcsömöri:
A teherautók eddig sem jöhettek volna erre. A rendőrök sokszor ellenőriztek és bűntettek, ha mégis valaki a lakó negyeden keresztül jött. Van kijelölt útvonal amerre kell jönniük. Ez az Önkormányzatok dolga, hogy betartassák. A beépítettség pedig jóval több. Amikor tavaly pályázni szerettünk volna útépítésre akkor már végignéztük hány itt lakó és telektulajdonos van.

Amúgy meg nem gondolom, hogy most nagy forgalom lenne az utcákban. Különben is a válság miatt leálltak az építkezések. Azaz kb. 1,5 éve nyugalom van. Sem reggel sem pedig este nincsen egyáltalán olyan nagy vándorlás mint mondjuk a Malomdomb lakóinak esetében. Ő miattuk áll a Csömöri út, de inkább a Rákosi. Egy sokkal kisebb területre több száz lakást építettek. De ott is a patak miatt nem lehet átjönni sehol, pedig a Budapesti utat is meg lehetett volna mar hosszabítani.

Ha összehasonlítod a XVI. kerület többi részét, láthatod, hogy még sokkal mélyebb olyan területek vannak aminek a szélein van csak főút pl.: Csömöri és Rákosi út közötti rész.

Ennek a blognak az a neve, hogy urbanista. Nem véletlenül. Az urbanizációt nem lehet megállítani, de lehet alakítani. Veletek is a legjobb történt. Mi lett volna ha az M0 miatt ezt a területet nem lakónak hanem ipari vagy kereskedelmi övezetnek adják el a Bátovszkiék.

20 éve még a ti területeteken is weekend házak voltak. Mi is akkor költöztünk ide a szüleimmel és lám azóta milyen szép lakóövezet lett. Sokan laknak itt szintén akik korábban a Dezsőfia, Formást utcában laktak, esetleg a nagyszülők még mindig ott élnek és azért költöztek ide, hogy közel legyenek. Őket is PIÓCÁNAK nevezted!
Ha te ilyen eltúlzott, felesleges érthetetlen kifejezést találtál ránk, akkor mi akik 20 évet laktunk ott téged, hogy nevezzünk?

Tstar 2011.01.24. 10:46:23

Itt eddig csak a negatívumokról volt szó. Nézzük milyen pozitív hatásai vannak, hogy a Majorszegiliget itt van. Vegyük például a kisboltokat a környéken. Gondolom az Árpádföldiek is szeretnek pl.: a Marikához lesétálni friss pékárúért. Miután egyre többen költöztek ide, értelemszerűen náluk is többen vásároltak. Nagyobb biztonságban vannak, hogy ne kelljen bezárni, nagyobb a forgalom, valószínűleg emiatt az árak alacsonyabbak ami az Árpádföldieknek is jó.

Közbiztonság: minél tovább szedett vedett Majorszegiliget, minél tovább épülget, valószínűleg annál több lesz a besurranó az Árpádföldi részen is, hiszen alkalom szüli a tolvajt. Ezért lenne ideális ha hamarabb beépülne és ehhez elengedhetetlen az út fejlesztése. Ehhez az is kell, hogy a szomszédok beszélgessenek és ne így kommunikáljanak ahogy most.

Szabadidő: ez egy zártabb rész mint a Timur, Szlovák út közötti rész. Ha a gyerekek erre jönnek bicajozni, csavarogni biztonságban vannak. Nem kell aggódni az autók miatt. Télen a lejtős utcákban vagy az üres telkeken lehet szánkozni, vígyáznak rájuk. A felnőttek is ki tudnak jönni sétálni.

Itt van a lovarda, pici gyerekekkel ki lehet jönni lovakat etetni stb.

A nagy telkek azt is eredményezik, hogy ezen a területen több a fa, a fű, a zöld. A házak előtti részt sokan fákkal ültették be. Ez a rész jobban lélegzik. Ez mindenkinek a javára válik. A patakot is rendbe kellene szedni. Nyáron 5-6 fokkal kellemesebb itt az idő mint a belvárosban.

zambrone 2011.01.24. 11:33:52

@nemcsömöri:
Én a Dezsőfia u-ban lakom.16.kerületi vagyok
és nekem igenis érdekem,hogy a Majorszegi ligeten és a dűlön mihamarabb legyen aszfaltos út.Képtelenség az hogy, mennyi butaságot írkálsz itt össze-vissza.
Nekem pl-úl soha eszembe sem jutna,hogy lezárjak egy utat mert épp olyan kedvem van.
Kész agyrém amiket írkáltál itt a fű boritotta utcákról,a roncsautókkal való lezárásról ,arról,hogy másokra fogod a házfalaid repedezését,ahogy fenyegetőzől-Te még is mit gondolsz magadról? neked miért nem jó az,ha aszfaltos út van és nem hozzák fel azt a rengeteg múrvás sarat a házad elé vagy nem lep be az a mérhetetlen pór ami arrafelől jön?Ahogy Én kivettem az itt írottakból-rajtad kívül senki nem írta vagy gondolta,hogy a 16. kerületnek kellene megépíteni az aszfalt burkolatot.Az Én értelmezésemben csupán csak az elvi támogatásunkat kérték./talán kiindulás abból a mondásból,hogy "sok lúd disznót győz"
Kiváncsi volnék, neked van gyereked?Az írásaidból az tünik ki,hogy már régóta itt laksz.Nos én is-több mint 25-éve és elmondhatom,hogy itt a 25-év alatt még nem tapasztaltam olyan ellenségeskedést mint amibe te próbálsz itt belehajszolni mindenkit.
Van autód?-vagy a gyerekednek van autója?
A Dezsőfia szilárd útburkolatához pedig én is fizettem hozzájárulást. Te fizettél?
Írsz itt arról ,hogy szeretnének a Majorszegiről a 16-hoz tartozni!Valamennyi beírást elolvastam de ilyenről szó sincs egyikben sem.Egy népszavazás kiírásához 200000 ember voksa szükséges. Aztán a Parlament dönt.Ez a törvény!Ugye belátod,hogy itt csak párszázan élnek ,ezáltal ez lehetetlen volna.Tudtommal Tarlós sem mondott olyan butaságot,hogy Bp közlekedése végett meg lekellene választani az aglomerációt!
Tudomásúl kel venni,hogy ez egy demokratikus ország.Mindenkinek jogában áll ott megválasztani a lakhelyét ahól akarja.Volt egy írásod amiben az én értelmezésemben az jött le mintha engedélyt kellene ezirányban kérni tőled ill.az itt élő 16-i lakósoktól. Már ne is haragudj de a saját nevedben beszélj mindig.Én a részemről nagyon is sok családdal jóban vagyok,mondhatom jószomszédi viszonyban,és nem akarom,hogy az ilyen jószomszédi viszonyt beárnyékolja az olyan arogáns felelőtlen, gyülölködő, beírások,mint amiket te eszközölsz itt.A száguldozásról meg annyit.Valóban van elég sok aki száguldozik.Ahogy elnézem főként építőipari munkás kisteherautók azok,bár én tudnék példákat innen a 16-oldalról is.Mind a Formás mind a Katymár u-ból.Én részemről elvben nagyon is támogatnám,hogy végig aszfaltos út legyen,aki meg az útcáját csak fűvel boritva tudja elképzelni az költözzön tanyára.
Elnézést,hogy mindezt leírtam ,hidd el javító szándékkal tettem.

WeVi (törölt) 2011.01.24. 12:00:01

@zambrone: Köszönjük szépen a normális hangnemet, a logikus érvelést és a támogatást. :)
Jól összeszedted, h. ezek mit művelnek itt, ilyen szintű gyűlölködést én még nem tapasztaltam. Piócának nevezett engem, kisgyerekes diplomás anyukát. :(
nemcsömöri és berentor szerintem most van itt az idő, h. többé nem szólaljatok itt meg, mert felháborító ez a proli hangnem.

zambrone 2011.01.24. 13:10:20

@WeVi:
sok sikert az útépítésetekhez.A magam részéről amiben tudlak támogatlak benneteket,elvégre az én érdekem is ,hogy mielöbb rendeződjék az egész terület.
A rosszindulatu bejegyzésekre meg rá se rántsatok.Sajnos nagyon sok irigy ember van dehát nem vagyunk egyformák.

berentor 2011.01.24. 15:33:56

@WeVi: "nemcsömöri és berentor szerintem most van itt az idő, h. többé nem szólaljatok itt meg"
höhö:)))
Miért nem alakitasz egy CSÖMÖR KÜLTELKI GUMICSIZMÁS LÚZERKLUB zárt forumot, ott nem zavarnának az eltérő vélemények:))
Addig pedig igenis el kell viselned az ellenvéleményeket.
Lehet csapkolódni, hisztizni, de lehet még 20 év múlva is a sarat dagasztjátok, ahogy elnézem az önkormányzatok finanszirozását egy darabig nem lesz pénz ekkora beruházásra.
Eladni se tudjátok a házatitokat, az meg különösen nevetséges, hogy szinte kivétel nélkül 16.kerületiként próbálják eladni, őket, kimegy a vevő, meglátja, persze, hogy elmenekül. Az házaitok értéke, Csömörhöz konvergál, nem Budapesthez, lévén Csömör külterületiek vagytok, nem budapestiek.
Ha olyan sok remény lenne, akkor nem lenne egy csomó eladó ház arrafelé...

Tstar 2011.01.24. 16:28:48

@berentor:
Berentor te cinkotai vagy nem? Na hát akkor te ott tegyél a közért mert ott is van még mit csinálni.

Így vagy úgy lesz utunk és nem 20 nem tíz nem öt nem 3 év múlva hanem hamarabb. Nem fogom elfelejteni, hogy téged meg a nemcsömörit értesítesem majd a leghamarabb.

Mi nem akarjuk eladni a házainkat, hanem az utcáinkat szeretnénk lebetonozni. Ez a fórum erről szól.

berentor 2011.01.24. 16:48:16

Ilyen fura népségnek, mint a csömör kültelkiek nem is szabad segiteni, nézd meg a poszt illusztrációját, az sok mindenre utal.:)
Minuszokban az utcán hagyják gyerekkocsistól gyereket a hóban, még kesztyűt se adnak rá .Az arra járó helybeliek, meg ahelyett, hogy bevinnék melegedni szerencsétlent, még fotózgatják is mint egy bazári majmot:)

nemcsömöri 2011.01.24. 23:22:12

@Tstar: "A teherautók eddig sem jöhettek volna erre." Pontosan fogalmazol, de jöttek, nem is kevesen, sokszor még szombat délután vagy vasárnap reggel is. nem véletlenül voltunk itt pipák jó páran... Hogy a csömöri önkormányzat végül is kijelölt-e elkerülő utat hivatalosan nem tudom, de ezt még akkor kértük, amikor a Majorszegi helyén csak gaz volt, de már kezdték közművesíteni. Az akkor erre járó nehéz munkagépek voltak az első fecskék. A Mi önkormányzatunk csak annyit tehetett amennyit meg is tett, kitáblázta az utcák elejét-végét 3,5 tonnás táblákkal, meg a Timúron kirakott egy olyan táblát, ami a aZ Összefogás melletti utcára terelné a forgalmat, de ezt is csak több évi balhézás után érte el, mert táblát csak a főváros rakhat ki. A táblák ellenére nem csak egy tucat teherautó rohangált itt, hanem több is. Volt olyan, hogy az utca végén magam álltam el az útját egy pótos téglaszállítónak, ami legalább 20 tonna volt. A sofőr először el akart ütni, de amikor látta hogy többen is bámulják, elkezdett visszatolatni, ami laza 8 perces mutatvány volt közben meg megállt a forgalom a Timúron... Volt olyan is, hogy a házunk előtt egy talicskát kirakva állítottam meg a teherautót, mire mutatott egy útvonalengedélyt a XVI-kertől, amit le is fényképeztem, de az önkormányzatnál senki sem tudott róla. Bár mit csináltunk, ezek csak jöttek mentek, és taposták az utcát. Mivel nálunk még eternit vízcsövek vannak, a Katymárban és a Dezsőfiában is többször eltörték a földben a csöveket, volt olyan hely, ahol háromszor is. Az csak egy dolog, hogy egy csomó ágat törtek le az utcai fákról. Ha rám hallgattok, nem erőszakoljátok ezt az aszfaltozást addig, amíg majdnem teljes nem lesz a beépítettség, akár hány százalékos is most, mert a maradék építkezésekhez bejáró teherautók tönkre fogják tenni az esetleg frissen elkészült utakat. Ellenkező esetben úgy fogtok járni, mint a patak túloldalán lakó utcák, ahol önerőből leaszfaltozták az utakat, de csak egy csíkot fektettek le, mert csak arra volt pénzük, és a saját építkezéseikhez járó teherautók tették tönkre az utakat.

Azért ti is szépen benne vagytok azokban a dugókban, mert nektek kb annyi autótok van ott, mint nekünk itt, de négyszer akkora területen.

Bátovszkiék az ipari parkokat, raktárbázisokat, meg valamilyen szórakoztató negyedet az M0 Csömöri oldalára, a tó környékére tervezték már jóval az előtt, hogy az M0-t elkezdték volna építeni. Többek között ez is az egyik fő oka volt annak, hogy úgy intézzék, hogy itt vigyék el. Úgy okoskodtak, hogy majd szép haszonnal adják tovább a telkeiket...

Az "urbanizáció" nem megállíthatatlan, sőt nem is kívánatos olyan helyeken, mint például ez. Itt színtiszta telekspekulációról volt szó, mert valakiknek nagyon megérte. Ép ésszel ide nem tervezett volna senki települést, mert az összes problémát már jó előre lehetett volna látni. Egyébként az utóbbi 20 év legnagyobb hibáinak egyike az, hogy az úgynevezett "urbanizációt" nem szakemberek, hanem bizonyos üzleti kőrök erőltették. Ennek a nagy nyomulásnak estetek ti is áldozatául és most isszátok meg a levét.

Nálunk még 30 évvel ezelőtt sem voltak weekend házak, ide igen is csak kispénzű prolik költöztek ki, hétvégi házak inkább Ilona-telepen voltak. Igazság szerint java részt még most is azok laknak, kivéve az újonnan beköltözőket, akik között akad néhány újgazdag.

Arról meg lehetne leszakadni, hogy én bár kit is lepiócáztam volna! Ha vennéd magadnak a fáradtságot és érzelem mentesen olvasnád el azt amit írtam láthatnád, hogy azok nem az én véleményeim, hanem az én és a környező utcák lakóitól hallottam, én csak összegyűjtve prezentáltam. Hogy ez előtt és után ki, hogy, és milyen stílusban szólt hozzám, az maximum feléjük tolt, néhányukkal kezdek egyetérteni.

nemcsömöri 2011.01.24. 23:51:20

@Tstar: A "pozitívumokhoz"...
Marikát megkérdeztem, amióta itt vagytok, nemigen lett nagyobb a forgalma, mert ti nem itt vásároltok, de a melósok, akik a házaitokat építették, azok átmenetileg tényleg feldobták az üzletüket.(főleg az égetett szeszes italok terén) Persze leszámítva azt a pár esetet, amikor lopni mentek a boltba. Az áraik viszont nem lettek alacsonyabbak.

Igen, a tolvajok problémát jelentenek, főleg azóta, hogy felétek elindultak az építkezések. Sokan reggel kinézték a házakat miközben mentek dolgozni, este meg visszajöttek a látottakért. Hogy néha milyen népségek jártak errefelé mint ottani melósok, elképzelni nem tudod. Az sem volt semmi, hogy hány üveget és mennyi szemetet dobáltak itt szét, míg eljutottak dolgozni.

"minél tovább szedett vedett Majorszegiliget, minél tovább épülget, valószínűleg annál több lesz a besurranó az Árpádföldi részen is.." Hoppá! Ne rendezzünk nektek gyűjtést ebből a célból kizárólag azért, hogy nekünk jobb legyen végre? Vagy vegyük meg a maradék telkeket és építsünk rá házakat, hogy végre ne járjanak rajtunk oda kétes elemek, mert az nekünk is rossz???

"Ha a gyerekek erre jönnek bicajozni, csavarogni biztonságban vannak. Nem kell aggódni az autók miatt." Örülök neki, hogy nektek már jó, mert eddig ezt mi mondhattuk el magunkról. Viszont amióta ideköltöztetek és már nem mi vagyunk a "végállomás", nincs tőletek biztonságban se gyerek, se kutya se macska... Tudod, mi eddig is sétáltunk arrafelé, tehát nem csak azóta lehet, amióta ti odaköltöztetek. Megjegyzem, amióta ezt megtettétek, az erdőn túli területen, a palotai bekötőig tartó területen roppantul elszaporodtak a tiltott szemétlerakók, amikek a java része építési törmelék és hasonlók, de ez igaz a kiserdő egyes részeire is.

Szóval örülünk, hogy nektek legalább már jó, mert sok füvet meg fát ültettetek, legalább a kivágott sok fa és letarolt fű helyére. Csak egyet kérnék, légyszi, a patakot NE tegyétek "rendbe"! Az ott egy úgynevezett "vizes élőhely", ami fokozottan védendő, tudod, ott élnek azok az aranyos kis teknősbékák, akikre valaki itt hivatkozott...

nemcsömöri 2011.01.24. 23:55:11

@zambrone: Nézd öregem, te úgy vagy a Dezsőfia utcából való, mint Wevi, mondhatni kár volt ezért újra regisztrálnod, hogy mocskolódhass és beszélhess hülyeségeket.

nemcsömöri 2011.01.25. 00:08:45

@Tstar: Szerintem ez a fórum már nem csak erről szól, tudom, ez csíp, de ez van, ezt kell szeretni...

WeVi (törölt) 2011.01.25. 10:49:24

@nemcsömöri: Kérlek, én a Liget utcában lakom, Zambrone lakik a Dezsőfiában, és személyesen nem ismerjük egymást. Neked paranoiás összeesküvéselméletes üldözési mániád lehet. :)

zambrone 2011.01.25. 11:17:35

berentor és nemcsömöri,egy és ugyanaz a személy.Annál is inkább mert egy IP címről írnak.

WeVi (törölt) 2011.01.25. 11:55:30

@zambrone: :-DDD

nemcsömöri 2011.01.25. 14:27:15

@zambrone: Biztos utána lehet nézni, kérem aki teheti nézze is meg, de ugró IP-nél ez gyakorlatilag lehetetlen. Amúgy beszéljétek meg csak magad között! :-)

Csak ezzel tudtok' jönni, amit írtam arra se köpni-se nyelni? Erről ennyit, és még én áskálódok... :-)

zambrone 2011.01.25. 16:05:56

@nemcsömöri:
Az alapértelmezett átjárónak megfelelő Útválasztó, információkkal rendelkezik a nagyobb TCP/IP-hálózaton belül működő más IP-alhálózatok hálózati azonosítóiról,ezért a datagramot mindaddig továbbítja más útválasztóknak,amíg nem talál olyan IP-útválasztót amely a megadott célállomáshoz vagy az alhálózathoz nem csatlakozik.Tehát
1,hálózati cím
2,hálózati maszk
3,átjáró címe
4,kapcsolat és metrika
A hálózati cél a hálózati maszk alapján azonosítja a cél IP-címét.
Ebből van az alapértelmezett és van a hálózati szegmensen belüli speciális szórási cím.
A hálózati maszk aszt az alhálózati maszkot jelenti,amelyet a cél IP.címhez alkalmaznak a hálózati cím egyezésének meghatározásához.A hálózati maszkot bináris alakban írva az "1" értékeknek egyezni kell a "0" értékeknek nem.Te az alapértelmezet útvonalat használod amelyben a maszk 0.0.0.0.és így a 0.0.0.0. binárisértéknek felel meg.Így a biteknek nem kell egyezniük.Állomás útvonal esetén az útvonal mindig az IP.címnek felel meg,mely a 255.255.255.255-hálózati maszkot használja,amely az 1111111.1111111.1111111. bináris értéknek felel meg,tehát itt minden bitnek egyeznie kell.Az ugró IP sokak tudatában a cím megváltoztatását vélelmezi. Nos nem!Amennyiben átjárót használsz abban az esetben is az átjáró címe az az IP-cím amelyet a helyi állomás IP-datagramok más IP hálózatok felé történő továbbításához használ.Ez lehet a helyi hálózati adapterIP-címe vagy a helyi hálózati szegmensen működő IP-útválasztó/az alapértelmezett átjáró/IP-címe.
A fent leírtak jelentik a kapcsolatot az az pontosabban az IP címet,amelyet a helyi számítógépen a helyi hálózati adapterhez konfigurálnak/ez továbbítja az IP-datagramokat a hálózatra/
Tehát értelmezve, az elérés lehet úgynevezett "ugró"-az útválasztó révén de te egy helyi hálózaton vagy -ahól a kiosztás nem változhat-tehát csak az eredet elérése lehet a te szavaiddal élve"ugró"-a végeredmény csak egy lehet.Az útvonal használatánál az ugrások száma/átjátszók/az elérési IP-címig a metrika -más néven költség.Ahoz,hogy neked állandóan változó IP-címed legyen a statikus IP-útvonal eltávolitását kellene végrehajtanod,ami egy szerver központból még ha ügyes-bajosan is ,de megoldható-otthonról viszont képtelenség!
Azért azt is vedd figyelembe ,hogy az itt írtak, az a gyakorlatban túlnyomó részt csak az elmélet.
A valóságban a rendszer csak egy alapértelmezett útvonalat használ az 1. hálózati adapterre vonatkozóan.Annál is inkább ,mivel csak 1 alapértelmezett átjáró van használatban,így elég egy hálózati adaptert alapértelmezett átjáróként konfigurálni.Így lesz átlátható a rendszer.
Lehetőség van statikus útvonalak létrehozására is /internet központok vagy az azokra épülő ill.csatlakozó szervereknek is/és a távelérés által biztositott útválasztási protokollokkal is lehet elérést eszközölni-de ezt inkább a titkos szolgálatok végzik .Házilag külső segítség nélkül-komoly hakker mutatvány lenne a variálgatás és ezért nem tartom valószínünek,hogy minden egyes belépésed elött órákat vagy akár napokat szorakozzál azzal,hogy megváltoztasd a látható elérhetőséged.

zambrone 2011.01.25. 16:10:22

@nemcsömöri:
Bocs de hidd el nem kioktatás végett írtam az elöbbit.

berentor 2011.01.25. 16:16:04

@zambrone: Sztem ne nyiss magánnyomozó irodát, se informatikai vállalkozást, a jelekből itélve abban is olyan lúzer lennél, mint a telekválasztásban:))
Feljelentgetni is szoktad a szomszédokat, esetleg leskelődsz is??:)
Egyébként nagyon mellélőttél, de azért vicces vagy:)

zambrone 2011.01.25. 16:58:23

@berentor:
Kösz megfogadom a tanácsod és nem nyitok nyomozó irodát,sőt még csak szándékomban sem volt.A szomszédaimat sem szokásom feljelenteni mert véleményem szerint ostoba ember az aki már a szomszédaival sem akar jóban lenni.
Ami pedig a "lúzer" szavadat illeti jobb ha tőlem tudod meg!
Rövid u-val Magyarosítva LUZER, eredetileg az Angol loser-luser-user szó hackerek által 1975-táján kreált szóképződménye. Annyit jelent,hogy valaki képtelen a feladat megoldására-átvitt értelmezésben VESZTES.
Szerinted melyikünk a vesztes?

nemcsömöri 2011.01.25. 18:05:16

@zambrone: OK. Elhiszem, de ez nekem kínai. A Telekomosok mondták, hogy csak fix, pénzes előfizetőknek van saját IP címük, a többinek mindig mást adnak ki minden alkalommal, mert ez olcsóbb. Mivel nekem a legegyszerűbb internet hozzáférésem van, nem lehet mindig ugyan az az IP címem, ez ráadásul csak egy cégnek lenne jó, amúgy semmi értelme. Szóval, te biztosan érted is amit leírtál, de a valóság cáfolja meg. Két felhasználónak nem lehet ugyan az a címe, annak, meg hogy ugyan azt a címet kapja az egyik a másik után, és pont mi legyünk azok eséje a zéróval egyenlő. Gyakorlatilag. Bár mondjuk ha egy modem-router-két gép a felállás, akkor mondjuk lehet, mert a modem jelentkezik be és nem a gépek, de ebben az esetben ez sem játszik. Ja, és ha nem Árpádföldi lennék miért írnék ilyeneket, honnan venném az infókat és hasonló... Szóval vicces.

Amúgy az az érdekes, hogy teljesen azt írtad le amit Wevi mondott addig, stílusban, szavakban egyaránt, ráadásul ha itt laknál a Dezsőfia régi részében és legalább 25 éve, akkor ismernélek.

zambrone 2011.01.25. 20:18:40

@nemcsömöri:
Hidd el,hogy ismersz is!
Aláírom,hogy nem érted amit írtam-igazából a tárgyhoz sem tartozik.-mindegy,felejtsük el.
Wevit pedig nem ismerem-legfeljebb innen a fórumról.

Tstar 2011.01.27. 19:21:32

@nemcsömöri:
iagazad van ez a fórum már arról szól, hogy két személy nevében írogatsz a fórumra.

Tstar 2011.01.27. 19:30:16

@nemcsömöri
te is tudod itt fa nagyon nem volt a telkeken ahova mi építkeztünk. vagy lehet hogy nem tudod mert sosem jártál erre. itt csupasz földek voltak maximum elgazosodva. én viszont 20 éve itt lakom, tudom mi volt itt.
kint voltam amikor kivágták az erdőt megakadályozni a XVI.kerületiekkel. te biztos nem voltál itt, mert inkább olyan fórumhősnek tűnsz.
a marikánál mindennap veszek péksüteményt és tejárut, a Zsoltinál meg minden mást.
a gyerek a képen az én kislányom, amit le "vásárimajmoztatok", majd ha látod, hogy tolom nálatok az utcában gyere oda és elbeszélgetünk, jó?

nemcsömöri 2011.01.28. 03:06:34

@Tstar:Én meg több mint 20 éve. Most ezen fogunk lovagolni? A 2. szakasz vége már olyan helyre épült, ahol az erdő kezdődött, egy rakás fát kellet kivágni hozzá! Olyannyira, hogy az utolsó utcánál még látszik is, hogy úgy vágták el az erdőtől. Persze azt a részt is letarolták már. És egyáltalán nem volt elöregedve. Inkább az a valószínű, hogy már nem tudta az előző garnitúra átminősíteni, mert kifutott az időből.
Amúgy tényleg nem voltam ott a kivágásnál, mert nem járok arra minden nap. Állítólag az egészet legázolták 3 nap alatt, mindenféle szedett-vetett favágással megbízott alakok, mert ilyen ronda munkát igazi favágó nem végez... Én már csak abban az időben jártam ott, amikor kb 2 héten keresztül kis kupacokban tüzelték el folyamatos füstölés mellett az ottmaradt ágakat, gallyakat.
Amúgy én az a fajta "fórumhős" vagyok, aki még Csömör hátsóra is elment piros szalagot kötözni a fákra, hogy ne vágják ki őket, pedig az már nagyon nem Árpádföld... Te ott voltál? Csak mert elég kevesen voltunk...

Zsoltinál te már nagyon régen nem vehetsz "minden mást" mert már ő is csak a közért részben dolgozik.

Már megint ez a buta összemosás. Mondjuk a gyereket tényleg bazári módszer volt odarakni a fénykép kedvéért. Én oda babakocsival meg sem próbáltam volna elcipelni, mert ha nem viszed a hónod alatt reménytelen a dolog. Ha meg mégis kicipelted csak azért, hogy demonstrálhass, hát nem tudom. Én nem kockáztattam volna, hogy lebucskázik ott. Te ezek szerint megtetted, és még mutogatod is, lelked rajta...

nemcsömöri 2011.01.28. 17:12:44

kozbeszerzes.hu/lid/ertesito/pid/0/ertesitoHirdetmenyProperties?objectID=Hirdetmeny.portal_1690_2011

Tehát a közeljövőben nem lesz megoldva a Mókus utcai lehajtó, legalább is a XVI ker nem fog költeni rá, marad a túrabakancs és a hegymászó felszerelés...

garganico12 2011.01.28. 19:46:23

@nemcsömöri:
A MÓkus utcai lehajtó a csömöri önkormányzat sara!-az a terület ugyanis Csömör.Jelenleg a baleset veszélyre való hivatkozással van lezárva a 16-részéről és a másik indokuk,hogy a mellette lévő ház a szilárd útburkolat hiányától,a föld lemosódása végett megsüllyedhet.Nonszensz az indok de a 16.ker így akarja rákényszeríteni a csömöri önkormányzatot a híd ill a lejáró megépítésére.
Az új csömöri polg.mest-er megigérte ,hogy a m0-és a csömöri út közötti részt még az idén szilárd útburkolattal látják el.
....,hogy ezt mennyire tartja be -nos-azt csak a jóisten tudja!
Az erdő tarvágását a csömöri önkormányzat rendelte el -az érvelésük az volt,hogy betegek voltak a fák!-Röhejes mi!?-szerintem az de általában az itt lakók -kis ügyekben nem dönthetnek,NAGY MEG MÉG NEM AKADT!
Hidd el ,mi is keressük mindenre a legjobb megoldást -még ha ennek néha nincs is olyan nagy fenék kerítve

nemcsömöri 2011.01.29. 13:29:56

@garganico12: A Mókus utcai lehajtó lezárása úgy tudom azért történt meg, mert az árpádföldi részen nagyon panaszkodtak a teherautó forgalom miatt. (Mellesleg nem szerették volna azt sem, ha a Csömöriek közvetlenül rajtuk keresztül hajtottak volna a csömöri útra. Ez azért nem ütközött nagy ellenállásba a, mert a Majorszegi rész viszont azt nem szerette volna, hogy az csömöri úti forgalom, rajta keresztül haladjon az M0-ra...) Az a ház még csak az alapjainál tartott (évek óta) amikor lezárták azt a részt. Amúgy szerintem az az utca pont a patakig még Pest, tehát a XVI egyedül biztos nem fog nekiállni hidat építeni. Anélkül, meg hogy kivásárolják azt a sarki házat, nem is lehet tisztességesen megoldani az utat.

Szerintem ha Fábri(y?) megígérte, meglesz, de nem kis pénz, így a kérdés csak az, hogy mikor. Nem irigylem a mostani csömöri önkormányzatot, mert most szakadnak olyan dolgok a fejükre, amikkel az előző sokáig, vagy egyáltalán nem törődött...

Az erdő kivágásáról, amikor kérdeztük az önkormányzatot, nem tudott senki illetékes, csak azt mondták, hogy ők csak úgy nem is adhatnak rá engedélyt, hanem van valami szakhatóság, már nem emlékszem ki, és ők adhatnak engedélyt, de szinte sohasem adnak, vagy csak nagyon indokolt esetben. Az viszont tény, hogy annak az akácos résznek kutya baja sem volt, mint ahogy a folytatásának sincs.

Minden esetre drukkolok nektek, hogy összejöjjön legalább az az összekötő út, persze nem minden önös szándék nélkül, de legyen nektek is jó, ha lehet!

garganico 2011.01.29. 18:28:40

@nemcsömöri:
A Csömöri útnál az átjáró 12-m-széles.Nem látszik ugyan de a jobb oldali telektulajdonos 700 négyzetméteres telket adott le a csömöri Önkormányzatnak melyet az itt lakók fizettek ki neki.Enélkűl nem lehetett volna belterületbe vonni az egész területet.Tehát az az átjáró 12-méter szélesen a csömöri Önkormányzaté.A Mókus u-a felőli rész is még Csömör.Ott Csömör közigazgatása egész pontosan a lezárt útfelület széléig tart.Íly módon a teljes átjáró megépítése a csömöri Önk.-feladata.
Mellesleg ott azon az átjárón soha egyetlen teherautó sem jött át mivel át sem fért volna.A patak is csak egy panel lappal van átívelve-nem bírt volna el egy nagyobb teherautót.
A kisteherek viszont sokszor átjöttek.
A tar vágást meg igenis az Önkormányzat engedélyezte-de legalábbis szemet hunyt felette.Szerintem is felakarták parcellázni de azt a mai napig tagadják.
Az átjárónál ahogy jövünk a 16-felől a Csömöri úton,elérve az átjárot az út jobb oldalán a ház már a 16-ker-hez tartozik. Na ő jelentette be,hogy amíg nincs megcsinálva az átjáró addig ott ne közlekedhessenek,a bíróság pedig helyt adott neki.

nemcsömöri 2011.01.30. 01:15:53

@garganico: Nem kekeckedés képpen, de azon a patakon régebben voltak nagyobb beton lapok is, és én láttam ott teherautót is átvergődni, sajnáltam is, hogy nem tudom lefényképezni. Az a 700nm-es terület az a telek, ahol a lovakat tartják? Mert Az van pont útjában a Csömöri folytatásához. Persze, nem tudom mit szólna az a tulaj, akinek ott a patak mellett épült a háza közvetlenül, ami üresen áll, felőletek jobbra. Amúgy az sem teljesen normális dolog volt, hogy oda a mocsárra építette a házát...

garganico 2011.01.30. 16:31:51

@nemcsömöri:
Igen az a telek ahol a lovakat tartják-az már a csömöri önkormányzaté
Nekünk itteni telektulajdonosoknak kellett őt kifizetni-csak így lehetett belterület
Az út jobb oldalán at üresen álló ház szerintem sincs a legszerencsésebb helyen ugyanis így ,nembiztos ,hogy elfér az út
-ez miatt főjjön inkább a csömöri Önk. feje-ők adtak rá ép. engedélyt

nemcsömöri 2011.01.30. 19:10:27

@garganico: Pontosabban még az előző... Az a baj azzal az utcával, hogy nagyon meg kellene emelni a magasságát, sok földmunka és komoly tervek kellenek hozzá. Vagy marad gyalogos átkelő...

PH_fet 2015.09.24. 16:27:29

Na, épp most gondoltam, hogy megnézek 1-2 eladó ingatlant ott Majorszegiligeten... Éppen időben vettem észre ezt a cikket. Az hiszem jobb elkerülni a környéket. :-)
Máshol keresek házat inkább.
süti beállítások módosítása