Pár nap és kihirdetik a felvételi ponthatárokat: megindul a hallgatói albérletvadászat. Ilyenkor szokott felmerülni a régi kérdés: megéri-e vajon venni egy lakást a bérlés helyett? Kívülállóként nézve egyértelmű az igen. Nem csak a bérleti díjat ússzuk meg, de ha kiadjuk a többi szobát, bevételünk is van a három-négy-öt-hat-x év alatt, amíg tanulunk. Ha aztán eladjuk a lakást, simán pozitív mérleggel zárjuk a bulit.

A kérdés már csak az, hogy tényleg így van-e? És akkor ez még a pénzügyi része a dolognak, a másik, hogy mennyi idegességgel jár ez, esetleg mennyi baráti kapcsolat megy rá.

Mi most a szakértők helyett titeket kérdezünk meg: mik a tapasztalataitok? Laktatok már más egyetemista kecójában bérlőként? Esetleg adtatok ki ilyet már másoknak? Esetleg teljesen kibicként: mi a véleményetek az egészről?

Osszátok meg velünk, hogy megtudjuk a tutit és aztán megoszthassuk minden érintettel. A válaszok jöhetnek kommentben, facebookon, twitteren vagy akár az urbanistablog@gmail.com címre is. Köszönjük!

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: nap kérdése egyetem ingatlanpiac albérlet

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr926524251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.19. 17:28:10

Persze hogy megéri venni.
Főleg azért,mert úgy is 10 évig fog egyetemre járni az illető.:)

_Neville 2014.07.20. 13:47:57

Lakást venni egyetemi évekre? A burzsujblogra tévedtem? ;)

telkoe 2014.07.22. 11:11:28

Az egyetemista nem igazan jo celkozonseg: Par ev alatt biztos elkoltozik, bulis-zajos, konnyen lehetnek anyagi problemai es nyaron nem biztos hogy akar fizetni. Budapesten kis lakast jol ki lehet adni rendes berloknek is.

D2 2014.07.22. 21:36:05

Az általad is ismert egyetemhez közeli lakótelepen teljesen ismert jelenség (ingatlan.com/godollo/elado+lakas/panel-lakas/pest+megye+godollo/20792614). Mondjuk amióta az alapképzés 3 évre csökkent és megépült a csodás PPP koli, lehet nem virágzik annyira, de a 2000-es évek elején elég szokványos volt, hogy jól menő szülők finanszíroztak egy lakást, aztán a lakótárs révén ingyen volt szállása a gyereknek.
Az ingatlanárak hanyatlása nem tett jót az üzletnek, volt egy mélypont, amikor ugye nem lehetett a vételáron eladni a lakásokat, tehát a diplomaosztóval buktak a dolgon.
süti beállítások módosítása