Atörténelem sodrában_plakát.jpg

Bayer Árpád fiatal történész, a Baross Gábor-telepről szóló, kitűnő helytörténeti blog bloggere szervez a hónap közepére egy érdekesnek ígérkező sétát.

Világháborúk, rendszerváltások, politikai rendszerek mind hatottak a Baross Gábor-telep történetére, mégis, nehéz összekapcsolni a telep történetét azzal, ami a történelemkönyvekben van. Arra teszünk kísérletet, hogy egy séta keretében olyan helyszíneket járjunk be, amik ismerősek, mert nap mint nap látjuk őket, és kötődnek ahhoz, amit az iskolapadban megtanultunk. A Monarchia tőkéseivel kezdődik a történet, és ahogy kapaszkodunk fel a hegyre, megismerjük a Tanácsköztársaságot alulnézetből, a Horthy-rendszer politikai kultúráját és a szomszédban lakó miniszterelnököt, majd - a bombázások túlélésének módját megismerve - eljutunk a kommunista hatalomátvételig és a XXII. kerület megalakulásáig.

Találkozó: 2014. június 14-én, szombaton 17:00-kor a IV. utca és a Dózsa György út sarkán.

A rendezvény ingyenes!

A program végén lehetőség lesz a készülő, Baross Gábor-telep történetéről szóló könyv előrendelésére és a projekt támogatására

További részletek: http://www.barosssblog.blogspot.hu

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest program xxii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr736268940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása