r2b2fehervar.jpg

George Lucas hetvenedik születésnapja alkalmából tökéletes utcai alkotás. A hiphop.hu Facebook idővonalára feltöltött kép szinte töretlen elismerést váltott ki. Például ezt: "mindenhova kellene ilyen és hasonló... pl. hidakra stb. Én engedélyezném a graffitit bejelentett helyekre és csoportoknak egyeztetett képekre."

Akad azonban ellenzője is: "Nos, tévedés és csúsztatás és bántó sokakra nézve: ezek nem a fehérváriak (kis kezdőbetűvel), hanem csak néhány garázda, akik minden településen megtalálhatóak..."

A Krajczáros Alapítványtól származik ez a komment. A Székesfehérvári Krajczásos Alapítvány 1993 óta gondoz hadisírokat. E szép és nemes feladatra adónk 1%-át is felajánlhatjuk. Lehet, hogy a leírtak valami sajátos, hadisírgondozói szubkultúrára jellemő viccelődés, viszont ha az illető mégis komolyan gondolta, akkor meg nem értem, hogy miért is lenne garázdaság a képen látható alkotás?

Remélem nem eszkalálódnak odáig az események, hogy az utcán esnének egymásnak a fehérvári street artos huszárok és a hadisírgondozók, ám ha mégis, akkor stílszerű lenne az elszámolást egy paintball-csatával lerendezni.

Szerintetek cool, avagy garázda R2-D2 székesfehérvári megfestője?

   

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: székesfehérvár graffiti street-art

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr606162590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Den91 2014.05.14. 12:48:47

Ezek az apróságok hihetetlenül fel tudják dobni az ember napját. Az igénytelen, ronda tagekkel senkinek nincs baja, de az ilyen humoros kis szösszenetek bezzeg egyből hisztit váltanak ki. Nem értem...

bbandi 2014.05.14. 13:11:13

Cool. Rendszeresen elmentem mellette egy időben, nagyon hangulatos. Hasonlóan szeretem a szegedi companion cube-ot:
24.media.tumblr.com/3018b0de168360683781b2705b5b5cf2/tumblr_n287oiLfkq1s645qpo1_500.jpg
Vagy az mkkp néhány művét:
www.mkkp.hu/punk3.jpg

Meg nem tudom mennyire szervezett, de a környékemen (Szeged Makkosháza), minden második panel alján gyönyörű "garázda" festmények vannak. Melletünk pl egy bengáli villamos.

dalloway 2014.05.14. 14:56:14

Nem értem, hogy ebben hogy lehet garázdaságot látni, pláne, hogy a Star Wars-filmek szerves részét képezik legalább a filmes alapműveltségnek. Kérdezném: kikre nézve bántó az, hogy egy ártatlan és kreatív street art elem az arra járóknak mosolyt csal az arcára?
És miért van az, hogy kb mindig csak olyan szituációkban olvasok felháborodásról a graffitik terén, ahol tényleg egy kreatív fogásról van szó, nem pedig az igénytelenül odahányt (mindenhová, ahová pont nem való), kibogozhatatlan tagekről?

Pootj 2014.05.14. 23:01:31

A graffiti igenis garázdaság. Egy nem odaillőt pingálni egy kész, befejezett munkára a másik munkájának tönkretétele és lebecsülése. Különösen zavaró a taggelés, de a a képes graffiti is többségében egyáltalán nem odaillő és városképromboló. Az egy dolog, hogy egy ilyen alkotás alapvetően humoros és jól néz ki ÖNMAGÁBAN, de a városképet határozottan rontja pont amiatt, mert kirívó a környezetéből és az adott tér / épület / utcakép építészeti koncepciójából.
Egyébként a dícsérők mit szólnának, ha vadidegenek éjjel valami képet festenének a kocsijukra vagy a házukra? Tapsolnának az alkotónak? Kétlem, hogy őszinte lenne az a taps...
süti beállítások módosítása