Az attól is függ, hogy főúton, vagy mellékúton tekersz.

Javaslom, hogy gyalog menj, de ha mégis bringával vágsz neki, akkor a lányoktól-asszonyoktól csak hímes tojást, puszit, sonkát, sütit és szódavizet fogadj el.

Ha nem sikerült, hogy meggyőzzelek, akkor:

ha 0,25 mg/liter légalkohol-koncentráció alatti (amit kb 2.1-el kellene felszorozni, de az egyszerűség kedvéért szorozzunk simán 2-vel, hogy megkapjuk az eredményt véralkohol-koncetráció ezrelékben) értéket fújsz a rendőr szondájába, akkor mellékúton még megúsztad egy ejnye-bejnyével, hacsak az intézkedő rendőr saját hatáskörben nem hágná át a jogszabályokat és mégis büntetni akarna. Ekkor két dolgot tehetsz:

a) vagy elkezdesz gizdáskodni és hozod az összes toposzt, ami a nem klasszikus, vidéki alkoholista biciklistákra, hanem az urbánus divatbicajosokra rárakódott: Rendőrállamot kiáltassz, kikéred megadnak, hogy sárba tiporják az alapvető emberi jogaidat, látványosan elkezded tárcsáznia mobilodon az Ombudsmanodat és azzal fenyegetőzöl, hogy meg sem állsz Strasbourgig, de te NE EZT TEDD, HANEM:

b) udvariasan annyit mondj a rendőrnek, hogy:

”Biztos Úr, attól tartok, hogy Ön téved, ugyanis elolvastam a Bicskei Rendőrkapitányság 2014. április 10-i kelterésű tájékoztatóját a nem gépi meghajtású járművekre alkalmazható intézkedésekről ittas járművezetés esetére (dr. Balázs Sándor r. alezredes kapitányságvezető s.k.). Ebben az szerepel, hogy 0,25 mg/liter légalkohol-koncentráció alatt nincs eljárás, Ön nem intézkedhet velem szemben. Önnek is további Kellemes Húsvéti Ünnepeket, a viszont látásra!”

0,26 mg/liter légalkohol-koncentrációtól már akár vérvételre is küldhet, vagy kalibrált szondával is megszondáztathat a rendőr bácsi, esetleg néni (ha már így jártál, ne próbáld meglocsolni) és 30 ezer forintra is bírságolhat.

Ha főúton követted el ugyanezt a piás bringamutatványt, akkor 0,25 mg/liter alatt is intézkedhet a rendőr a szabálysértési törvény alapján, de vérvételre, vagy hitelesített szondáztatásra akkor se kötelezhet.


Főúton 0,26 mg/litertől viszont kétszer annyira fogja bánni a pénztárcád a piás bringázást, mert akkor már 60 ezer forintod ugorhat a bírságra.


Ha te vagy az ügyeletes problémamegoldó a baráti körben és telefonálnak egy lányos háztól, hogy a haverod mozgásképtelenre itta magát, te pedig talicskával tolnád haza, főúton csak akkor tedd, ha nem ittál semmit, mellékúton meg 0,25 mg/literig, mert a talicska is nem gépi meghajtású járműnek minősül. A büntetések azonosak, mint biciklinél.


Ha szép régi szokás szerint lovaskocsival mentek a lányokat locsolni, és te vagy a parádés kocsis, akkor jogsi is kell, hogy legyen nálad. Bármilyen kategória, nemzeti, vagy nemzetközi. A piával ugyanaz a helyzet, mint a biciklinél és a talicskánál, tragacsnál stb.


Hogy mégis nagyjából mennyi az annyi az ital véralkoholszintjével, nos a derék bicskei rendőrkapitányság tájékoztatója egy táblázatban ad útmutatót:

alkoholtábla_1.JPGA táblázat segítségével megtudhatjuk, hogy különböző fajtájú és mennyiségű elfogyasztott alkohol milyen koncentrációban mutatható ki szervezetünkben az eltelt idő függvényében. A kimutatás tájékoztató jellegű, emberenként kortól, nemtől, súlytól, stb. függően az értékek pozitív és negatív irányba is elmozdulhatnak, azaz minden emberre máshogy hat az elfogyasztott alkoholmennyiség.


A bicskei rendőrség két oldalas tájékoztatója kétségkívül hasznos dolog. Pláne így, hogy vettem a fáradtságot és lefordítottam rendőrjogász-nyelvről állampolgár-nyelvre (állampolgárnyelv: rendőrjogászul így nevezik a közönséges, egyszerűen érthető magyart). Ezek után simán nekiugorhatok a Voynich-kéziratnak.


Ám a rendőrjogász-nyelv néhány bájos fordulatát vétek lenne a fordításban veszni hagyni:

Tisztelt Állampolgárok!

A Bicskei Rendőrkapitányság vezetői és beosztotti állománya a törvényesség, emberségesség, tisztesség, tényszerűség betartása mellett látja el szolgálati feladatait. Jogsértés észlelése esetén azonban intézkedési kötelezettség áll fenn. Kérem, hogy a fenti tájékoztatásban foglaltakat szíveskedjenek figyelembe venni.

Tisztelt Állampolgár Olvasóink!

Balesetmentesen locsoljatok meg minél több Állampolgárnőt és ne ti menjetek vissza a Húsvéthétfőt követő kedd délelőtt ezért a bicajotokért!

ismealkeszbringa.jpg

Zöld erdőben jártam, Állampolgárt láttam.
Meglocsollak Édes, de italt ne addj kérlek!


Nem gépi meghajtású járművel vagyok,
És főúton tekerek tovább, hogy meglocsoljam anyád!
.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: rendőrség kerékpár balesetvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr526048474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása