szemetdomb.png

Elég sok olyan levelet kapok, amiben arról számoltok be, hogy szemetes a város, meg már megint mit firkáltak össze ezek a büdös kölkök. Persze annyi ilyen hely és helyzet van a városban, hogy egy külön blogot meg lehetne tölteni vele, amit persze valószínűleg senki nem olvasna, mert rohadt unalmas lenne.

Felbuzdulva azonban azon, hogy a Zuglói Önkormányzat nem is olyan rég egy ilyen poszt hatására pikk-pakk rendet rakott (köszönet érte!), most megint lehozok egy ilyen panaszos levelet. Annál is inkább, mert a helyszín szintén a XIV. kerület, pontosabban a XIV. és a XIII. - egész pontosan Alsórákos és Angyalföld - határa.

Megmondom őszintén, Street View-val bejárva a zuglói oldalt nem tűnik annyira rémesnek a helyzet - a végigfényképezett környéken nem nagyon van szemét - főleg nem az ilyen városszéli senkiföldjékhez képest, ahol sajnos beletörődtünk abba, hogy fél autókba, kiszuperált mosógépekbe és eldobált üvegekbe botlik az ember.

Na de átadom a szót Katalinnak:

Fotók: Katalin, Rákosrendező

"Keresgéltem, de nem találtam olyan cikket ami Rákosrendező mai állapotával foglalkozna. A fejlesztésekről volt szó, ami talán majd egyszer lesz, de addig is érdemes lenne írni arról, hogy mostanában milyen állapotok fogadják arra az embert.

Sokszor járok a Rákos patak mentén, és Rákosrendező közelében a vasúti felüljárón át / Rákospatak utca/.(Zugló és a Angyalföld határa)

Ahogy elhagyja az ember a vastelepeket, és kiér a kisházakhoz a Tahi utcához,  mindkét oldalon szemétdombok éktelenkednek már évek óta.Újabban már át sem kell menni a hídon a híd előtt a Zugló részen is mindenhol szemét amerre a szem ellát, a kiüresedett vagonok tele mindenféle dologgal, a vasúti ház is iszonyat állapotban, összefirkálva stb.

Érdemes lenne ennek a témának is szentelni egy cikket, hátha valami történik ez ügyben, ill. érdekes téma lehet, hogy Budapest kellős közepén egy ilyen szégyenfolt éktelenkedjen. 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szemét hulladék angyalföld rákosrendező elhanyagolt xiii. ker xiv. ker alsórákos rákospatak utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr275787856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2014.01.29. 11:51:28

A 32-es buszról is(Árpád híd irányába a Reitter előtt)csodás a panoráma az egyre növekvő szemétkupacokra.

hatja 2014.01.29. 12:07:19

Amúgy a Tatai útig az mind Zugló a síneken túl is, Angyalföld ebben nem sáros most.
süti beállítások módosítása