radio5.gif

Jó persze, ez lassan már nem a Magyar Rádió épülete, meg stílszerűbb lett volna Károlyi-palotát írni, de így mindenki jobban érti, miről is van szó. Tucatszám lehetne gyűjteni ilyen volt-ilyen lett (vagy inkább -ennyi maradt belőle) képpárokat Budapestről, de talán a Közlekedési Múzeum brutális lecsupaszodása mellett ez az egyik legmegrázóbb helyszín.

Valószínűleg azért, mert még nyomokban felismerhető az egykori épület. Na meg mert benn van a város szívében. Itt a Pollack Mihály téri Károlyi palota kerti homlokzata látható anno és ma:

radio1.jpg

radio2.jpg

Itt meg a kertkapuja (nekem itt valahogy még megrázóbbak a nyomok):

radi3.jpg

radio4.jpg

[A képeket telekinagy tolta fel a SkyscraperCity-re. Ebben és ebben a posztjában további képpárokat is találtok]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest magyar rádió töri palota kapu palotanegyed homlokzat műemlék viii. ker múzeum utca pollack mihály tér képpár lepusztulás

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr885784696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dekkard 2014.01.27. 19:31:51

Szia Dávid!
Teljesen érthetetlenül olvasom posztodat és az előzőt is a Közlekedési Múzeumról.
Nem érzem át mi a célod vele. A sorok között búvó áthallás nem jön át. Jó lenne ha megkeresnéd mind két épületről készült fotókat 1945 után. Sajnos 45-ben sikerült szarrá lőni és bombázni a német és szovjet és szövetséges csapatoknak szépséges fővárosunk. Ajánlom a Klösz foto albumot. A Rádióban ezt az épületet "olasz"épületnek hívták, itt működött a nyomda és az informatikai osztály, régen.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.01.27. 20:16:52

@Dekkard: szia, semmiféle áthallás nincs, azért nem jön át. ezek egyszerű, naiv rácsodálkozások. őszintén

Iosephus30 2014.01.28. 06:45:16

Örülnék, ha restaurálnák az épületet az 1945 előtti állapotába!
süti beállítások módosítása