Munkák a volt Balettintézeten (Andrássy út 25.) - fotó: BDZsH

A Balettintézet - leánykori nevén Drechsler-palota - tényleg az egyik legmostohábban kezelt műemléke Budapestnek (főleg mióta végre elkezdtek dolgozni a Várbazáron és a Honvéd Főparancsnokságon is). Ráadásul egy igen kiemelt helyen levő épületről (az Andrássyn, az Operával szemben) és egy igen fontos építészünk Lechner Ödön (és  Pártos Gyula) munkájáról van szó. 

Most ne foglalkozzunk azzal, hogyan kótyavetyélte el Terézváros 1997-ben vérlázító áron az ingatlant, hanem fókuszáljunk az épület állagára. Ugyanis a műemlék azóta is üresen pusztul. A legutóbbi hír az volt róla, hogy állagmegóvásként leverték róla a veszélyessé vált részeket.

Azután a híres Orbán-Tarlós közös sajtóbuszozáson, a miniszterelnök tett egy utalást arra, hogy valahogy vissza kellene venni a portugáloktól, ha hagyják pusztulni. És most láss csodát!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szálloda andrássy út átépítés terézváros vi. ker lechner ödön balettintézet belső-terézváros drechsler-palota

7. Sűrű tükörgyűjtemény a falon. Plusz lebegő lepkeizék. /képernyőkép/

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

kaszás-kelen-káposztás.jpeg

A Főtáv és az Urbanista közös játékának második fordulóját Gazdagrét nyerte, annyi szavazattal, hogy ha az Örs vezér tere két oldala egyesíti is erőit, akkor sem érte volna be az újbudai sztárt.Így Békásmegyer után megvan az újabb döntősünk. Na de ki lesz a harmadik? Csütörtök délig eldől.

Pest most először bizonyíthat!

Káposztásmegyer ugyanis egyelőre vezet Kelenföld és Kaszásdűlő előtt. Persze az állás még változhat, csak rajtatok múlik, ki jut tovább a döntőbe. Augusztus 29-én délig szavazhattok, hogy a III. vagy a XI. kerület indíthasson egy második játékost is, vagy esetleg Pest is labdába rúghasson végre.

Jöjjön rövid leírás a három versenyzőről, aztán mondjátok meg itt, melyiket szeretitek a legjobban!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest panel lakótelep kelenföld káposztásmegyer kaszásdűlő xi. ker iii. ker iv. ker lakótelep-bajnokság

busz0180_0[1].jpg

"Mindegyik ilyen firkás? Nincs valami egyszerűbb, szép színű?" - kérdezték a gyerekeim, amikor megmutattam nekik a terveket. Pedig mindketten szeretik a Vízipókot és a Magyar népmeséket is (épp ezért hívtam ide őket a géphez), és nem is tudtam róluk eddig, hogy a minimalizmus hívei.

Kecskemétre ugyanis hamarosan 25 hibridbusz érkezik, amelyek egyedi arculatot fognak kapni. Ez tök jó ötlet, egyrészt kedves gesztus, másrészt tök jó reklám a fejlesztésnek. Nekem ugyan kicsit átláthatatlan a szavazási rendszer, de hátha nektek világosabb. Mint a város honlapján írják:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: dizájn közlekedés mese busz rajz rajzfilm kecskemét bács-kiskun megye

süti beállítások módosítása