kaszás-kelen-káposztás.jpeg

A Főtáv és az Urbanista közös játékának második fordulóját Gazdagrét nyerte, annyi szavazattal, hogy ha az Örs vezér tere két oldala egyesíti is erőit, akkor sem érte volna be az újbudai sztárt.Így Békásmegyer után megvan az újabb döntősünk. Na de ki lesz a harmadik? Csütörtök délig eldől.

Pest most először bizonyíthat!

Káposztásmegyer ugyanis egyelőre vezet Kelenföld és Kaszásdűlő előtt. Persze az állás még változhat, csak rajtatok múlik, ki jut tovább a döntőbe. Augusztus 29-én délig szavazhattok, hogy a III. vagy a XI. kerület indíthasson egy második játékost is, vagy esetleg Pest is labdába rúghasson végre.

Jöjjön rövid leírás a három versenyzőről, aztán mondjátok meg itt, melyiket szeretitek a legjobban!

Káposztásmegyer

Káposztásmegyer nem egy korábbi település helyén, hanem zöldmezős beruházásként épült a 80-as években. Az eredetileg húszezer lakásra tervezett telepből csak hatezer készült el a rendszerváltásig, amikor leállt a fejlesztés. Ezt alighanem senki sem bánja, azt már inkább, hogy a hozzá tervezett metrókapcsolat még mindig nem készült el (egy hónapja 2019-es átadás merült fel). Ennek ellenére fel van tárva a terület villamossal, buszokkal és vonattal is. Két ütemben épült, a második talán a legkorszerűbbnek nevezhető a szocializmusban épült lakótelepek közül. Legismertebb épülete ma alighanem az AquaWorld.

Káposztásmegyer többször felbukkant az Urbanistán is, de van egy csomó kapcsolódó hír róla az ittlakunk.hu oldalán is.

Történetéről a Wikipedián és itt olvashattok. Káposztásmegyer II.-nek saját Facebook-csoportja is van.

Szereted a Káposztásmegyeri lakótelepet? Szavazz rá itt!

Kaszásdűlő

Ahogy Káposztásmegyernek, Kaszásdűlőnek is arra utal a neve, hogy korábban csak mezőgazdasági célra használták a területet, ahol épült. A viszonylag kicsi - mintegy 3500 lakásos - telep nevezetessége a közelmúltban odatelepült MTV székháza, na meg Budapest legmagasabb építménye, melyről nem is olyan rég esett szó nálunk. Gyorsvasúti kapcsolatát a HÉV adja, de közvetlen buszkapcsolata van Újbudával és  belvároson át Kőbányával is.

Kaszásdűlő híreiről itt olvashattok többet az ittlakunk.hu oldalán vagy ezen a Facebook-oldalon, leírást a Wikipedia-szócikkben találtok róla.

Szereted a Kaszásdűlői lakótelepet? Szavazz rá itt!

Kelenföld

A kelenföldi lakótelep igen sokszínű (mint ahogy Kelenföld is az), 1966-ban épültek az első, 1983-ban az utolsó házai. A városközpont történetét Papp Géza foglalta össze a hg.hu-n, de érdemes a vonatkozó Wikipédia-szócikket is elolvasni. Közlekedési kapcsolatai most sem rosszak, de hamarosan még jobb lesz, hiszen a Bikás-park legtöbbet azzal szerepel a hírekben manapság, hogy a 4-es metrő megállójának megnyitásával párhuzamosan teljesen megújul. Kelenföldi híreket bővebben itt találtok az ittlakunk.hu oldalán.

Amúgy emlékezte? Az északi része bekerült a tavalyi városnegyed-bajnokságba, sőt tovább is jutott a középdöntőbe. Vajon a központi része is ilyen népszerű? 

Szereted a Kelenföldi lakótelepet? Szavazz rá itt!

Mennyibe kerül?

Az Index remek összehasonlító grafikonja a budapesti panellakások négyzetméterárát mutatja. Eszerint Kaszásdűlő (158 ezer) és Káposztásmegyer (156 ezer) nagyjából egy szinten van, míg Kelenföld valamivel drágább (190 ezer). /A térkép jobb széle sajnos lelóg, ennél kisebb méretben nem tudtam beágyazni sajnos./

Aktuális bajnoki hírek

Kíváncsi vagy, meddig lehet szavazni, mikor jön a kedvenced vagy épp milyen eredményt ért el? A lakótelep-bajnokság jelenlegi állásáról, eredményeiről és a jövőbeli alakulásáról itt találtok bővebb infót.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest panel lakótelep kelenföld káposztásmegyer kaszásdűlő xi. ker iii. ker iv. ker lakótelep-bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr745481291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi-master 2013.08.28. 09:12:00

Őrmező nem indul? :(

Bambano 2013.08.28. 23:09:55

Ezen a "Káposztásmegyer ugyanis egyelőre vezet Kelenföld és Káposztásmegyer előtt." mondaton még dolgozni kellene egy kicsit...

rozsomák 2013.08.29. 00:20:20

Most akkor Káposztásmegyeren végül mennyi is az átlagos ár ? A térképen 200e van négyzetméterenként, a grafikonon már csak 156e.

Elijah_Baley 2013.08.29. 09:33:52

káposztással az a baj, h a budapest vége tábla csak azért került a telep elejéről a végére, mert a békávénak nem érte volna meg arra a párkilométeres szakaszra plusz ellenőröket munkába állítani az agglomerációs kiegészítő jegyek ellenőrzésére :)

ledo76 2013.08.29. 10:19:58

Káp1 és Káp2 között nagy a különbség. Káp1 sem rossz, de Gazdagrétnél azért gyengébb kb Békással van egy szinten. Káp2 viszont az egyik legjobb Bpesti lakótelep, szerintem a nagyobbak közül csak Pók utca veszi fel vele a versenyt.

Elijah_Baley 2013.08.29. 13:29:17

@ledo76: persze. főleg, h mit mivel hasonlícc össze, békáson a hegyek felöli része egész jó tud lenni, a duna felé eső meg egészében rettenet.
k1 meg k2 is elég vegyes aszerint, h szalagházas rész vagy négyemeletes, sőt a kisebb házak közt vannak sorházak is, kerttel, garázzsal, parkkal(k1-en).
ölég nehéz egyben rámondani valamelyikre h jobb v rosszabb. attól függ, melyik részt ismered..

Elijah_Baley 2013.08.29. 13:48:10

azt meg sose értettem, gazdagrétben mi a jó azon kívűl, h ott forgatták a szomszédok közt telenovellát, tízemeletes panelek szigorú sorban egymás után, kifulladásig....

ledo76 2013.08.29. 14:25:26

@G. A. úr NERben: Békást úgy ismerem mint a tenyeremet, mert 4 évig jártam oda gimibe és több osztálytársam ott lakott. A hegy felöli rész csak egy árnyalattal jobb a másik oldalnál, de az egész telepen az egyetlen igazán normális rész a Királyok útjánál lévő pár négyemeletes, a többi olyan echte lakótelep. Káp1-en lakik a feleségem nagyannya, Káp2 meg mi (előtte Óbudán laktam), a legjobb barátom és a féltestvérem Pókon úgyhogy van összehasonlítási alapom. Én átlagokat veszek KÁP1 eleje olyan mint kb Békás duna felöli oldala (kivéve a Királyok útját) a vége viszont jobb Békás bármelyik részénél, Békásnak cserében szebb a fekvése. Káp2 viszont még a 8-10 emeletesekkel együtt is olyan jó, hogy Békásnak köze sincs hozzá, de még Gazdagrétnek se.

Elijah_Baley 2013.08.29. 15:13:22

@ledo76: hát, nézőpont kérdése ez is, békáson a lakások rettenet hetvenes évekbeliek mind gépészetileg, mind beosztásra, k1-en elég jó elrendezésű modernebb kecók vannak a tízemeletesekben.
szal én békást inkább újpest központtal tenném párba, nem k1-el.
amúgy meg kár h káp egyben fut a versenyen, a két lakcsi közt elég sok különbség van, de ez árban is megmutatkozik.

ledo76 2013.08.29. 15:53:22

@G. A. úr NERben: Igen a lakások valamivel jobbak Káp1 elején, de Békás parkosabb, szebb a fekvése, és talán a proliméter sem leng ki annyira, Káp1 vége viszont nagyon kellemes, összességében talán én is jobban kedvelem mint Békást. Káp2 viszont külön kategória, én is sajnálom, hogy együtt indultak.

ledo76 2013.08.29. 15:59:44

@G. A. úr NERben: Na ez nekem is talány. Tény, hogy parkos, szép a fekvése, viszonylag csendes, de a házak, lakások semmi extrák, látványra meg kimondottan nyomasztóak.

ledo76 2013.08.29. 16:00:55

@G. A. úr NERben: És a közlekedése se húha de jó.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2013.09.03. 22:26:57

@Bambano: jogos, javítva :) @rozsomák: az egyik az Otthontérkép adata, a másik a DH-jé
süti beállítások módosítása