busz0180_0[1].jpg

"Mindegyik ilyen firkás? Nincs valami egyszerűbb, szép színű?" - kérdezték a gyerekeim, amikor megmutattam nekik a terveket. Pedig mindketten szeretik a Vízipókot és a Magyar népmeséket is (épp ezért hívtam ide őket a géphez), és nem is tudtam róluk eddig, hogy a minimalizmus hívei.

Kecskemétre ugyanis hamarosan 25 hibridbusz érkezik, amelyek egyedi arculatot fognak kapni. Ez tök jó ötlet, egyrészt kedves gesztus, másrészt tök jó reklám a fejlesztésnek. Nekem ugyan kicsit átláthatatlan a szavazási rendszer, de hátha nektek világosabb. Mint a város honlapján írják:

"Az első fordulóban a városban működő iskolák tanulói összesen 164 pályamunkát nyújtottak be, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a tíz továbbgondolásra javasolt alkotást. Ez utóbbiak alapján a második fordulóban művészeti team-ek kaptak felkérést arra, hogy négy fő koncepció mentén - rajzfilm, kecskeméti várostörténet/kecskeméti épületek, szecessziós művészet, absztrakt művészet – készítsék el pályamunkáikat.

A második fordulóban a Kecskemétfilm Kft. és a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola és Kollégium nyújtott be pályamunkákat. Ezekre szavazhat most a város lakossága a www.kecskemet.hu honlapon. A szavazatokat az önkormányzat 2013. szeptember 1-ig várja, majd - a lakossági vélemények figyelembe vételével - a képviselő-testület dönt arról, hogy mely múvészeti szervezetet/ szervezeteket bízza meg a végleges arculati tervek elkészítésével."

Én a magam részéről nagyon szeretem a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alkotásait - a Magyar népmese formavilágát kiváltképp - vagyis nagyon örülnék, ha valami ilyen jelenne meg. Eleve tetszik, hogy a város kezdi felfedezni magának a településmarketingben is ezt az egyedülálló lehetőséget. 

Ugyanakkor nekem is az a véleményem, hogy egyelőre kicsit letisztulatlanok a tervek. Legtöbbjük mintha csak hatalmas reklám lenne a buszon, szinte egyik sem olyan, mintha magához a buszhoz tartozna. Valamelyikkel nem is nagyon tudok mit kezdeni. Például azzal a kiégett macskaprostival (004)

Nektek mi a véleményetek? Ha valamelyik tetszik, itt akár szavazhattok is rá!

 

Tipp: Sadia, kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: dizájn közlekedés mese busz rajz rajzfilm kecskemét bács-kiskun megye

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr345479360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szb9 2013.08.26. 19:57:38

Biztos régimódi vagyok, de miért nem lehet egyszínű?

Füzesi főműhely 2013.08.26. 20:52:30

Itt legalább megkérdezik! És nem azért, de ezek szép, jól kitalált dizájnok. Sajnos flottában nem az igazi, egyedi Walt Disney reklámbusznak (tudom, Vízipók nem az) tökéletes.

KissGecihuszár 2013.08.26. 21:01:10

Hybridbusz, ez már egy értelmes, hosszútávú gondolkodást tükröző hozzáállás! És még a designról is megkérdezik a polgárokat, ez nekem már úgy hat, mintha nem Magyarországon lennénk... A BKK-nak miért nem jutott eszébe, hogy ők,illetve a VT Transman -melyre ugye rá lett eröltetve a Citaro- is a 150 db Citaroból mondjuk 50 db-ot hybridként rendeljenek, esetleg együtt a Kecskeméti (gondolom ez is Kunság Volános lesz?!) kocsikkal, így biztos olcsóbb lehetett volna és mindenki jobban járt volna. Hiába, Piatnik csak kártyát adhatott, észt már valahogy szerezni kell hozzá...

TH 2013.08.26. 22:08:00

A hibridbuszok és a szavazás jó dolgok, ezek a designok, viszont khm...nem valók semmilyen flottára, ahogy @Füzesi főműhely: írja...

Orszag 2013.08.26. 22:53:49

@tejfölöszöldbabfőzelék: Számból vetted ki a szót. Szerintem túl csicsás az egész.

gigabursch 2013.08.27. 08:47:03

Ha nem szerepelne a Busz022 kétszer és mondjuk sorban lenne, nem lenne baj.

Amúgy Vizipók, Magyar Népmesék.

papugaja 2013.08.27. 09:38:01

@gigabursch:
Ha jól veszem észre, az eredeti szavazó oldal minden frissítésnél újrakeveri a sorrendet, nyilván hogy a végén lévők ne legyenek hátrányban.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2013.08.27. 10:31:03

elég szar mind... inkább fessék fehérre :D

Nap 2013.08.27. 13:59:21

Eddig egyik sem jobb a bilikék pösti csodánál, pedig attól nem nagyon van lejjebb.

Nálunk ilyenek a buszok, szerintem elég jók: www.tiszavolan.hu/Pages/GetLargeImage.aspx?id=55

És nincs összetaknyolva az ablak!

darvaskristof 2013.08.28. 02:33:23

Igazuk van a szerző gyerekeinek!
Egy városi busz ennél legyen visszafogottabb. Jelezze a megjelenése, hogy ő egy városi busz, de ne terhelje túl vizuálisan, ne tukmálja rá magát a környezetére.
Nem beszélve arról, hogy megtévesztő, az ember inkább nézi valamilyen ezeket valamilyen maszek városnéző busznak.
Aztán nem kéne lemondani arról, hogy a busz oldalán lehessenek reklámok. Lefogadom, az utasok többsége arra szavazna, hogy legyenek a buszon reklámok és legyen olcsóbb a jegy.

fannadetta 2015.03.05. 18:35:43

"Igen ezazzzz. Legyen szürke és egyszínű minden!"
pff.....komolyan nem tudom ezt a felfogást megérteni. Oké az ablakok ne legyenek befedve mintával az engem is idegesít, de a külső borítás miért ne? Miért legyen egyszínű, ennyire túlzóan konzervatív? Minek? A buszozás nem egy vér komoly dolog. Sőt, amit a volán művel az meg már egyenesen kész vicc...( bocsánat, most már DAKK.)

Elég régi bejegyzés egyébként, de mindenki tudott nagy pofával ugatni, mikor senki se tudja ennek a hátterét. Kiadták a szerencsétlen grafikusnak tanuló bandának a feladatot. Senki nem adott támpontot vagy témát "Tervezzé osz' lösz valami" köszi.
Az meg már egyenesen a legalja, hogy lerondázzuk valaki alkotásait, úgy, hogy az illető órákat dolgozott rajta. Köszönjük szépen!
Seggfej banda. Begyöpösödött unalmas társadalom. Ami már egy kicsit is változatos vagy más az rögtön rossz. Mert ide egyszínű kell és elegáns és egyszerű...mert unjuk halálra magunkat az amúgy is rettentően unalmas hétköznapokba. Igen, kérlek.

Ja persze ezekből a tervekből semmi nem lett, mert hát ez Magyarország, ez Kecskemét....
süti beállítások módosítása