Kavicsjárda - fotó: Tamás

Azt hittem, a kavics vagy nem kavics kérdés csak a játszótereken okoz komoly problémát, de most Újbudán új frontot nyitottak neki. Én a magam részéről egyáltalán nem tartom hülyeségnek a parkokba telepített kavicsos ösvényeket (igaz szandállal a lehető legrosszabb burkolat), de az tényleg nagyon fura, hogy párhuzamosan egy köves út mellé húztak ki egyet. Tamás levele és képei alant:

Kavicsjárda - fotó: Tamás

Kedves Urbanista!


Egy-két éve parkosították a Botfalu utca–Háromszék utca–Brassó út által határolt közterületet, és azóta furdalja oldalamat a kíváncsiság – vagyis inkább az értetlenség – a csatolt képeken is látható jelenség okát illetően.


Ugyanis a Háromszék utcával határos járdát nem díszkővel burkolták le, mint a többit, hanem kaviccsal töltötték fel.


Még megdöbbentőbb a Brassó útról bevezető ösvény, mely egy több méteres szakaszon egymás mellett futó díszkő és kavicságy kialakítású (valamint keresztezi őket egy rejtélyes okból meghagyott, a régi betonlapokból álló út is).


Míg előbbit az esőzések hordják szorgosan az útpályára, utóbbiban a gaz vert gyökeret, így esztétikai értékük is megkérdőjelezhető – a praktikusságról már nem is szólva.
Kérem, segítsenek rájönni, vajon miért így alakították ki a park úthálózatát!
Köszönettel:
Tamás.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: közlekedés buhera park járda kavics sasad burkolat xi. ker botfalu utca háromszék utca brassó út

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr395418311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D4D 2013.07.22. 23:47:13

Azt írja Tamás, egy-két éve parkosították.

Mára semmi nyoma.

hát, ez gáz 2013.07.23. 03:04:24

A parkosítás uniós pénzen ment, a fenntartásra, karbantartásra nem jutott az önkormányzatnak. Gondolom én.
Bár az tényleg érthetetlen, hogy mi oka van a fenti irracionalitásnak.

turbocat 2013.07.23. 09:51:01

úgy vannak vele az etársak, mint a cucilizmusban......, úgy gondolták, egyszer megcsinálták, oszt sose rohad le..., de ez lesz mindennel, akárki meglássa, mert fenntartásra nincs egy kanyi sem !!! bár bürgermeiszter kibaktathat gyomtalanítani !

bioLarzen 2013.07.23. 10:04:47

Nyilván az egyik polgmest-helyettesnek térkőfektető-, a másiknak meg sóderterítő vállalkozása van.

A polgármester meg egy f*cking Salamon.

bio

bioLarzen 2013.07.23. 10:06:29

@turbocat: Anno apám egyik kollegája mondta, hogy az átkosban azért rohadt minden, ami köztéren volt, mert az, ugyebár, a nép vagyona, tehát, mondta a nép vezetése, akkor ápolja, gondozza a nép... :)

bio

bioLarzen 2013.07.23. 10:08:23

Egyébként, azt tudjuk is, hogy mindkettő járdának készült, vagy ez csak feltételezés? Mert, ha nagyon kreatívan gondolkodunk, a sóderes sávnak el lehet képzelni más funkciót is...

bio

D4D 2013.07.23. 15:59:30

@hát, ez gáz:

Ez majd mindennel így van. Tudok olyan aszfaltozott, jó alépítményű kerékpárútról, amit ma már nem lehet használni, mert benőtte a cserjés.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.07.24. 02:00:51

szeritnem olyan jo kis belvarosi nyaktoro kovet kellett volna rakni es akkor a poszter a korhazbol irogatna

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2013.07.24. 12:49:55

nekem a az apró kavics bejön, mondjuk szandiban vagy papucsban kissé kalandos. kicsit párizs , de leginkább gyermekkorom kispestje, sárga apró kavics az sztk mellett, az volt az igazi! :D

lutria 2013.07.25. 15:51:26

Nálunk pár éve egy huszadrangú gyalogos járdát(ahol naponta még százan sem járnak)elkezdték csapadékvíz elvezetni kb.50 méter hosszan,az egyik oldalán kövekből,betonból kialakítottak egy 2-3 cm mély vályút,a végére ástak egy fél méter mély gödröt,feltöltötték maroknyi méretű kavicsokkal(ez lett a szikkasztó,csatorna helyett). Persze a járda ettől még nem kezdett feléje lejteni,ugyanúgy megáll rajta a víz,vagy inkább a másik oldal felé folyik...Szerintem találtak valahol egy kis tartalék pénzt amit muszáj volt elkölteni,úgyhogy építették -a fele összegből ezt,és elszámolták a teljes összeget...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2013.07.26. 13:34:16

@szájhúzó kutya: Én is szerettem, amíg meg nem jött az első gyerek, és nem kellett babakocsit tolni rajta.
Utána újra szerettem, mert nyáron órákig el lehet játszani egy ilyen klasszikus, kavicsos játszótéren, ha van egy csap, ettől ugyanis -szemben a homokkal- nem lesz fülig saras a gyerek, nem kell otthon anyának magyarázkodni.

Lance2010 2013.08.03. 14:00:24

Én is a környéken lakom. Mióta ideköltöztünk, azóta vártam, hogy az undorító, ápolatlan parkkal kezdjenek valamit. Pár éve - mint írjátok is - én is azt hittem, hogy itt a Kánaán. Amit eddig senki nem említett, hogy veszélyes is. A parkban található lépcső mellett a betonelemeket fedő ferde betonlapok elmozdíthatók a helyükről, ez kisgyerekeknél akár balesetet is okozhat.

A sóderes sáv pedig elképzelésem szerint a futóknak készült.

Doryyka 2013.08.20. 08:02:28

Terkovet csak akkor kellene lerakni, ha utana valaki kiirtja a kozte felbukkano gyomot is. Jarda es jardaszegely kozott ugyanez. Nyugaton sehol nem latni az utakbol feltoro felmeteres gazt, ez is hungarikum :((
süti beállítások módosítása