Egy hónapja mutattuk be a Bikás park megújulásáról szóló videót itt az Urbanistán, amit pár nappal később eltávolítottak a YouTube-ról, mert még nem volt végleges változat. Ez viszont már az. A bíztató fejlesztésről már akkor megírtátok a vélemyényeteket a kommentekben, a kosárlabdapályáért többen is aggódtak:

"Reméljük a kosárpálya ha nem is ugynazon a helyén de legalább ugyanabban a szinvonalában megmarad, különben biztosra vehető hogy tömeglázadás lesz, mert Budapest legrangosabb utcai kosárlabda pályájáról beszélünk, ahová nagyon nagyon sok kosaras jár ki!

Van aki más kerületekből jön át csak e miatt, de van aki más városból... szal tuti értékelni fogják ha valami jobb pl rekortán pálya lesz helyette, vagy legalább a jelenlegi szinvonal!!!"


A XI. kerületi önkormányzat elárulta: "Kosárlabdapálya lesz, de egy teljesen újat fognak kiépíteni a teniszpályák és a strandröplabda pálya közelében." Hurrá!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: sport építés kelenföld zöldfelület xi. ker tétényi út bikás park etele út vahot utca bártfai utca kosárlabdapálya

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr365313974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malumba 2013.05.25. 18:50:37

Én a futópályáért aggódom inkább.
Nemrég adták át, és nagyon népszerű (nem csak a futók, hanem sajnos a járókeretes sétálgatók és banyatankos szombati piacozók, valamint a bringázó gyerekek körében is). A domb és a kosárpálya melletti részen viszont már most felhullámosodott a rekortán. Ha ilyen nagyszabású átalakítás lesz, azt aligha bírja ki komolyabb sérülés nélkül, és mivel az ez használóktól nehézkes pénzt lehúzni - ellentétben a játszóházzal és hasonló új létesítményekkel, attól tartok ez a végét jeleni a futkározásunknak :(
Arról nem is beszélve, hogy a következő két évben nagyjából esélytelen lesz használni a parkot, aztán pedig a hétvégi piacnak inthetünk búcsút.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2013.05.31. 23:07:27

@Malumba: A futópályát biztos, hogy rendbe fogják hozni, ettől ne félj.

Én a játszóházas dolgot nem értem..és szerintem felesleges pazarlás. Az a játszótér jó, lehet bővíteni esetleg, de olyan komoly akármit odatenni szerintem nem jó ötlet.

Arra is kíváncsi leszek, hogy a kutyák kitiltását komolyan fogják-e venni végre..Mert most sokan le se sz.rják. Ráadásul nem elég, hogy eleve nem sz.rathatnák oda a kutyájukat, mégis odaviszik a bunkók, még simán póráz nélkül is hagyják őket...Tudnám ilyenkor hol a közterület felügyelet... A tó is olyan dolog, hogy jó ötlet, ha meglesz a védelme. Hajléktalanoktól és egyebektől..

Vaandor 2013.06.02. 11:35:55

A futópálya egyébként a terveken is feltűnik, 0:42 -nél.

@sanche: Az is jó kérdés, hogy megmarad-e a kutyafuttató? Ha teljesen megszűnik, az csak rontaná a helyzetet szerintem!

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2013.06.02. 11:42:01

@Vaandor: A futópálya mellett a kutyafuttató ami halálbiztos, hogy ott lesz, ami rendben is van, cserébe büntessék már szanaszét a parkban kutyázókat...

Én inkább attól félek, hogy valami olyan parképítő iroda csinálja majd, mint a többi városi térnél, ahol a zöldterület azt jelenti ezeknek a csoportoknak, hogy valami oda nem illő sorba rendezett fácskákat odatesznek, jó keveset, hogy elég hely maradjon a díszburkolat tengernek..
..A videóból nem ez látszik, de erre sajnos mindig van esély egy park megújításakor...
süti beállítások módosítása