E

"A kelenföldi Bikás Park, a Tétényi út és az Etele út találkozásánál Újbuda egyik legfontosabb közparkja, ami ma is kedvelt és sokak által használt, de jelentőségét a négyes metró várható indulása még tovább fogja növelni. A kapcsolódó területek fejlesztésével párhuzamosan a park európai minőségűvé válhat: jó eséllyel „Dél-Buda Millenárisa" jöhet itt létre."

- olvasható a fenti videó alatt a Youtube-on. Millenárisos párhuzam nekem ugyan kicsit sántít (ott jóval több szellemes megoldást zsúfoltak össze, ráadásul egykori ipari épületek újrahasznosítása adta az igazi bukéját), de azt meg kell hagyni, hogy klassz lesz.

Lesz benne jó sok olyan dolog, amiért érdemes majd odamenni és a videó is mutatós (tetszik például, ahogy a "görparknál" megdöccen a kép). Hogy a közösségi kertek kicsinyke ágyásait mért kell szélesen térkövezett/betonozott rácsba illeszteni azt persze nem tudom.

Ha valaki nem ismerné a helyszínt, a Norcon körbejárható (bár már akkor is zajlott a metróépítés), vagy itt a Bing légifotója (mely ugyan régi és beágyazhatatlan, de jelen esetben jobb mint a GMapsé).

Tipp: Sadia és Sáfián Fanni - kösz!

Frissítve: a poszt élesítése után privátba tették a vidót a YouTube-on. Mint a XI. kerületi önkormányzattól megtudtuk, a terveket a dizájnerek publikálták, ám annak nem volt még minden részlete véglegesen egyeztetve a megbízóval. Az önkormányzat tájékoztatása szerint heteken belül elvégzik az utolsó apró simításokat a terven és akkor hivatalosan is a nagy nyilvánosság elé tárják a most csak "kiszivárgott" elképzeléseket.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest park építés látványterv zöldfelület xi. ker tétényi út bikás park bika-domb etele út vahot utca bártfai utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr685150024

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.21. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2013.03.20. 19:27:49

@Fricy: hopp úgy látszik, beijedtek a nagy nyilvánosságtól

Kummert Krisztián · facebook.com/bikaspark 2013.03.27. 15:17:06

Reméljük a kosárpálya ha nem is ugynazon a helyén de legalább ugyanabban a szinvonalában megmarad, különben biztosra vehető hogy tömeglázadás lesz, mert Budapest legrangosabb utcai kosárlabda pályájáról beszélünk, ahová nagyon nagyon sok kosaras jár ki!

Van aki más kerületekből jön át csak e miatt, de van aki más városból... szal tuti értékelni fogják ha valami jobb pl rekortán pálya lesz helyette, vagy legalább a jelenlegi szinvonal!!!

prick 2013.04.16. 14:37:25

@Dj.Gonzales: Leszarják ezek. Majd lesz fizetős pálya, a gyerekek meg sportolás helyett üljenek otthon a fészbuk előtt.
Szerintem minimum kéne egy petíció, hogy a pályát hagyják békén.

Kummert Krisztián · facebook.com/bikaspark 2013.04.16. 15:07:56

Igen! Addig aki szeretne itt tudja lájkolni a Bikás Park kosárlabdapályát, ugyanis van közösségi oldala, és nem kevés ember tölti ezen a pályán a fél életét... Többek között én is ;)
www.facebook.com/bikaspark
süti beállítások módosítása