pestipart[1].jpg

Budapest

Máshol


Bárhol

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr335061984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takacsi 2013.02.04. 16:16:27

"Turistaszemmel Budapesten (independent)"

azért ez elég durva...
"This parliament is almost the same size as its antecedent in London – which is pretty cheeky for a small landlocked nation. Some would say that's typical. The Hungarians were not imitating to flatter, they simply wanted a building commensurate with their self-image."

sorica123 (törölt) 2013.02.10. 18:19:42

@Takoca: Durva-nem durva, de az tény, hogy a Parlament nem a mai Magyarországhoz lett méretezve, hanem akkor épült, amikor a horvát kormányzatnak is el kellett benne férni például. Úgyhogy nem mond baromságot az angol, csak nézett volna utána, hogy miért ilyen kurvanagy az a ház. Nem jaszkarizásból, vagy mert mi így mulatunk...:)

Takacsi 2013.02.10. 18:29:46

@sorica123: igen-igen, de az utolsó tagmondat ("they simply wanted a building commensurate with their self-image.") azért elég kemény... Tök mindegy, hogy mikor miért épült ekkora, de ez a meglátás így azért kemény!

sorica123 (törölt) 2013.02.10. 18:34:42

@Takoca: azért vicces, mert egyfelől valóban sok magyarban van egy ilyen fajta "fenn az ernyő, nincsen kas" típusú janiskodási hajlam, másfelől viszont ez a gondolat egy angol turista szájából, közvetlenül, miután tanúbizonyságát adta, hogy nincs képben, elég viccesen hangzik.
Úgyhogy ha ezt én mondom, akkor határeset (bár én meg eleve rühellem azt, amikor egy népről többesszámban pufogtatnak jelzőket, hogy mind ilyenek vagy olyanok), ha meg így hangzik el, akkor idétlen...

Takacsi 2013.02.10. 18:48:23

"(bár én meg eleve rühellem azt, amikor egy népről többesszámban pufogtatnak jelzőket, hogy mind ilyenek vagy olyanok), "

ház ez az :)
süti beállítások módosítása