matyasfoldi_fo_megallo_1348564087.jpg_1599x992

Belső kerületek városnéző akcióiról igen sok szó esett már itt az Urbanistán, de a külsőkről annál kevesebb. Pedig az általam igen szeretett XVI-ban is sok látnivaló akad. Íme egy kis kedvcsináló holnapra és a hétvégére a Kertvárosi Időutazóktól:

"Sokan lemaradtak a Kulturális Örökség Napjain az autóbuszos Kertvárosi Időutazásról (80-an mégsem gyömöszölődhettek be a 40 fős buszba), de semmi vész, van még remény rá, hogy választ kapjon a tisztelt érdeklődő a címbeli feszítő kérdésre! Szeptember végén két izgalmas városnézésre invitál a XVI. kerületi Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, ahol számos talányra fény derül.

Ha arra kíváncsi, jóképű volt-e a hét megunt szeretőjét megfojtó, majd bádoghordó sírba záró bádogos, vagy hogy miért átlőtt nyakú fekete hattyú volt a földesúr Beniczkyek címerében, akkor nevezzen be 26-án, szerdán 14 órakor Cinkota gyalogos felfedezésére. Betérhet a látványos (egykori) kastélyparkba, a százéves tájházba, a legenda szerint büntetésből épített katolikus templomba, és az ezeréves múltú, ma evangélikus templomba, ahol felcsendül az orgonaszó.

Szintén kétórás gyalogos, idegenvezetéses városnézést javaslunk azoknak, akik a patinás ómátyásföldi villanegyed tüzetesebb megismerésére vágynak. Vajon kártyaadósságból miként született 120 éve egy „luxuslakópark”, és hogyan szórakoztak tehetős eleink? 30-án, vasárnap 10 órától kiderül! Útba ejtjük a festett kazettás mennyezetű kis evangélikus templomot és a madártanösvényt is.

Előzetes jelentkezés szükséges: 0620/9310-800."

Ja és rékérdeztem: a részvételi díj mindössze 500 forint!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest program xvi. ker cinkota mátyásföld

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr64801541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása