bzdmg: HPIM3471

Fotó: Sárhelyi Klári (Szent István park) és bzdmg (Lágymányosi öböl)

Hölgyeim és Uraim elérkeztünk az Urbanista és az Otthontérkép Városnegyed-bajnokságának első negyeddöntőjéhez! Aki itt nyer, az már tuti dobogós (mert akárcsak az EB-n, itt sincs bronzmérkőzés - két harmadik helyezett lesz). Első körben rögtön itt egy nagyágyú, BELSŐ-ÚJLIPÓTVÁROS (mely komoly eredménnyel, 219 szavazatot begyűjtve ütötte ki Budavárt), de BELSŐ-KELENFÖLDet sem kell félteni, hiszen ha Lipótvárost könnyedén maga alá gyűrte, talán az "új" sem okoz neki gondot.

Voksolni most is egyszerű lájkolással tudtok a Facebookon - szeptember 15-e délig. (Annak a képnek adjatok lájkot, amelyik a számotokra kedvesebb városrészt ábrázolja)

Bővebben az egész bajnokságról itt olvashattok!

 Előbb lássuk vázlatpontokban a fellelhető ismertetőket érzelmeskedés és poénkodás nélkül:

Újlipótváros

Kelenföld

 
 
Ki miben jobb az Otthontérkép adatai alapján?*
 
Újlipótvárosban olcsóbbak az ingatlanok, ám Kelenföldön olcsóbban lehet lakást bérelni, olcsóbb a garázs és a parkolás, kevesebb a kocsilopás (ez utóbbi kerületi adatok alapján!). Mindkét városrészben egyformán alacsony a lakásbetörések száma (ez is kerületi adat!) és a zöldterületek aránya.
 

Mit gondoltok róluk Ti?

Újlipótváros

Újlipótváros otthonos nagy falu, mindenki ismer mindenkit, a boltosok biztos tudják a nevedet is. (Ilona)

1946-óta Lipótvárosban lakom. A Szentistvánpark volt a gyermekkorom, a Gyerekeim, az Unokáim játszótere, most oda járok sétálni, gyönyörködni a Parkban és szemben a Margitsziget! A Város legszebb helye! :) (Klári)

Lakni még a Várban is lehet De ÉLNI csak az Újlipótvárosban. (István)

A zöld hiánya miatt nálam csak 2. helyen Újlipótváros. (d'oh)


Kelenföld

Tetszik, a fejlett infrastruktúra, az egyetemek, a komoly ipari hagyományokon alapuló innováció teszi versenyképessé Kelenföld- Lágymányost. Ne feledjük, 1938-ig Budavár, az I kerület késze volt. (Mihály)

Kelenföldön nőttem fel, számomra jobb hely nincs is! ;) (Ágnes)

Csendes, nyugis, zöld, belváros negyed órára, olcsó a kínai, kevés a csúnyabácsi. És közel a Kopaszi. Hátránya, hogy az "éjjel-nappalik" inkább nappalik, mert 10kor jól be is zárnak, de Pesten hazafele, vagy a Gellért téri 0-24 miatt ez nem egy megoldhatatlan probléma. (mikka87)

 

És most szavazzatok! 

 

Kattints ide és válassz a két kép közül, hogy Belső-Újlipótvárost vagy Belső-Kelenföldet szereted-e jobban! Persze akár mindkettőre is adhatsz lájkot. Kérlek, ne a képeket értékeld, azok most csak illusztrációk. Szavazni szeptember 15-én délig lehet.

Aki akar egyébként, az még szavazhat a jelenleg is folyó utolsó nyolcaddöntőben szeptember 13-án délig, a Belső-Ferencváros – Wekerletelep összecsapáson.

*Az Otthontérkép adatbázisában Kelenföld Lágymányossal esik egy besorolásba. Az egyes mutatók forrását és számítási módját a linkekre kattintva találhatjátok meg!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest újlipótváros kelenföld xi. ker xiii. ker városnegyedek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr914761527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. GGG77 2012.09.09. 12:48:31

Természetesen Kelenföld. Még, ha Lágymányost hozzácsaptátok, akkor is.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.09.09. 12:50:41

@Dr. GGG77: nem csaptuk hozzá, sőt elharmadoltuk a méret miatt :) ez csak az otthonterkep.hu oldalon csapódik egybe, gondolom hasonlók az ingatlanpiaci viszonyok

Plumper 2012.09.09. 12:57:14

Buda? soha... keszekusza utak, rossz közlekedés, drágább boltok (csak mert), szórakozás: késdobáló kocsma vagy puccos hely - köztes lehetőség nincs, kivagyi "polgárok" stb., és az is sokat elmond, hogy szinte mindenki úgy méri, milyen közel a belváros, vagyis Pest.:-D

Dr. GGG77 2012.09.09. 16:31:06

@~dá~: Megnéztem, a 16-ban még külön szerepelt Belső-Kelenföld és Lágymányos.
Amúgy mi speciel Lágymányosról költöztünk Kelenföld külső részére, pont azért, mert egyre élhetetlenebbnek gondoltuk a környéket.
Ennek ellenére Újlipótvároshoz képest még mindig ezerszer jobbnak tartom.

Dr. GGG77 2012.09.09. 16:37:15

@Plumper: Pest? Soha... Zaj, bűz, zsúfoltság, kevés zöld, rengeteg lakótelepi suttyó. Az is sokat elmond, hogy a pestiek többsége vágyakozva nézi a budai hegyeket, amikor átjön kirándulni a Normafához.

:)

Plumper 2012.09.10. 08:09:36

@Dr. GGG77: zaj, bűz, zsúfoltság, ugyanúgy a Bartók B. úton és környékén is. Reggeli dugójelentés: Hegyalja út, Lánchíd stb. teljesen beállt, konstansan. A bunkóterepjárósok csorognak le a "hegyi villákból".:-] Mi van a Normafánál zöld dombon és néhány lehúzó éttermen kívül? (a büfé és a rétesbolt még oké) Ha zöldre vágyom, tekerek egyet.:-D Najó, kirándulok a Budapest környéki ződbe.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.09.10. 08:32:40

@Dr. GGG77: most is külön szerepel :) mint írtam, az egybevonás csak az otthontérképes adatokra vonatozik

Dr. GGG77 2012.09.10. 11:24:18

@Plumper: Persze, csak egy kicsit ugyanúgy általánosítani akartam, mint te tetted. :)

Nekem is van Pestnek olyan része, ahová mennék, csak Újlipi nem tartozik ezek közé.
De Lipótváros, Belváros, Terézváros, Erzsébetváros bizonyos részei, utcái simán.

Alf (törölt) 2012.09.10. 18:13:33

Mostmár csak Belső-Újlipótváros?

Eddig csak simán Újlipótváros volt.

Akkor visszavonnám a szavazatomat, bocs.

Alf (törölt) 2012.09.10. 18:14:41

ja látom, régebb is volt erre utalás a szövegben, de ez nem számít.

facelvega 2012.10.02. 14:34:55

Szerintem Újlipót behúzza a végső győzelmet, pedig nem kéne.
süti beállítások módosítása