Styxx (a Serbia Insajd szerzője, valamint számtalan másik blogé álnéven), ellátogatott a Beleznay Éva ex-főépítész által szervezett gyermektáborba. Szerinte jól sikerült, aminek örülök, melyet annak idején én is ajánlottam. Nos íme:

Ha egy, nemrég még magas pozíciót betöltött valaki szervez gyerektábort, óhatatlanul felmerül az emberben, hogy valamiféle rejtett PR-, de legalábbis sima önfényező, műmosolyos: „ország-világ előtt szeretem a gyerekeket!”– látványprojektről van szó.

A Beleznay Éva, székesfővárosunk egykori főépítésze által vezetett budapesti építészi-várostörténeti táborában pillanatokon belül eloszlottak az aggodalmaim.

Éva igazi civil. Annyira sztárallűr-mentes, hogy nehéz elképzelni, néhány évvel ezelőtt még ő volt székesfővárosunk No 1 urbanista tótumfaktuma. Ráadásul a gyerekekkel is remekül megtalálta a közös hangot. (Mindebben profi pedagógus rokona, Székey Magdi is segítette).

Néhány programpont a teljesség igénye nélkül: a Lánchíd és az Erzsébet híd gépházának a megtekintése a hídmérnök szakmai vezetésével, BKV-hajókázás a Kopaszi gátra, a Városháza dísztermében közgyűlési ülés eljátszása. A gyerekek alakították a polgármestert, a jegyzőt és a képviselőket. A korrupció mételyével (egyelőre) még meg nem fertőzött, tisztalelkű, ártatlan magzatainknak (stylusparódia, persze attól még lehet silány) természetesen eszébe sem jutott díszletként Nokiás-dobozokat rakosgatni. A gyerekek pl. arról szavaztak, hogy a Károlyi-kertben lehessen-e fűre lépni, avagy maradjon a prohibíció.

 

A délutánok kreatív kézműveskedéssel teltek. Hídmakettől a kollázs-technikával készített turistacsalogató plakátok elkészítéséig. Ami egy aranyáras Schobert Norbi-Rubint Réka-típusú celebgyerektáborban erőltetett jópofizásnak tűnne, az itt teljesen hiteles volt; pl. az egyik, 10 év körüli táborlakó által készített: „Sexy Budapest”-feliratú plakát. Mindez ésszerű áron, ráadásul a gyerekek kajáltatása a Gerlóczy teraszán zajlott.

 

Remélem mindenki azt hiszi, hogy rejtett PR-posztot írtam és jövőre sem lepik el az érdeklődők tömegesen a tábort, mert ha Éváék ismét táboroztatnak, tuti hogy visszük a gyerekeinket.

Íme a tábori blog:  http://budapestikalandozasok.blogspot.hu/

Ja, és a címben az Ybl-díjas gyerektábor csak poén, megjegyzem ennek a tábornak pont az a varásza, hogy nincs agyondíjazva. Éváék simán összekötik a kellemest a hasznossal és egészséges lokálpatriotizmussal fertőzik meg a lurkóinkat.  Ha netán valahol beléjük kötnének vidéken a „márpedig semmi pénzért sem laknék Pesten!” – szöveggel, akkor néhány konkrét példával el tudják mondani, hogy azért BP is legalább annyira cool, mint a faluszéli susnyásokban önfeledten bandaháborúzni.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing budapest városkép

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr34698434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása