15715931_95d229ea583699cf034fa492c3bc175e_l.jpg_600x800

A lom is foglalt, meg a parkolóhely is. István küldte a fenti képet, hogy kissé kontrasztba állítsa a nem is oylan rég posztolt kőbe vésett lomtalanítós felirattal. Állítólag már napok óta kinn van...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest felirat lomtalanítás

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr84576681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jokkura 2012.06.10. 20:04:41

Az összes ilyet kizavarni a mezőre gyomot tépkedni , vagy a erdőszélre,patakpartra szemetet szedni ...

öreg_répatorta 2012.06.10. 22:39:06

Ilyen nálunk is van Újpalotán. 20-án lesz a lomtalanítás, de már itt vannak. Ide szarnak, ide hugyoznak, ide szemetelnek és tűrnünk kell, mert a rendőrök nem tesznek semmit. Mit akarnak, hogy vadászpuskával kimenjek és egyenként lelőjem őket????

Szabó F. Balázs 2012.06.11. 09:37:52

És ez még egy kulturált megoldás (legalább kiírják).

Nálunk márciusban volt lomtalanítás, az önkormányzat és/vagy az FKF megpróbált előrelátó lenni, így csak öt nappal a szállítás előtt hirdette meg az akciót, és külön felhívta mindenki figyelmét, hogy csak az utolsó nap este vigye le a lomot az utcára.

A legfurább az volt, hogy a lomisok egy része hamarabb feltűnt a környéken, minthogy megkaptuk volna a papírt, volt aki tíz nappal előbb érkezett, mint a várható szállítási nap.

Persze amint megjött a papír, mindenki pánikszerűen elkezdte lehordani a lomot az utcára, így 4-5 órán belül határozottan szeméttelep-jelleget öltött a környék, amire persze tömegesen jelentek meg a hiénák.

Parkolásért persze nem fizettek, ha jött az őr vagy nekiálltak sipákolni hogy ez rasszistaság (sic!), vagy veréssel meg hasonló finomságokkal fenyegették meg azokat rábírva a távozásra. Azalatt a 6-8 nap alatt persze a kocsikban és azok környékén éltek, egész nap - tényleg 24 órában - ment az ordítozás a szemét felett, nem volt nyugalmunk. A kapualjakban vizeltek és szartak, mások után bepofátlankodtak a bérházakba is, szemeteltek, kunyeráltak és bár nem vagyok rosszindulatú, de eltűnt ez az. Állítólag a közeli CBA-ban és SPAR-ban is voltak lopások, ahogy a zöldségesek is elszenvedtek valamennyi nem várt hiányból eredő kárt.

Természetesen azonnal elkezdődtek a bontások, így az értékes fém megszerzése során minden egyéb hulladék szétszóródott. Fa, műanyag, üveg, és ilyen szivacs és szövetnemű szarságok - mert szétvagdosták a régi matracokat a rugókban lévő fémért. Aztán megjelentek a szállítók, szép lassan végigcsorogtak az utcán, felpakolták rá a lomot, persze feltartották a forgalmat, de aki szólt az csak "Ne akarjad hogy odamenjek te g*ci!" szintű választ kapott.

Aztán a nagyok eltűntek, megjelent az FKF, a nagyobb darabokat összeszedték, de érthető okokból nem nyalták fel az utcát. Épp ezért a második hullám is megérkezett, a csipegetőké. Ezek a maradékon marakodtak mint a keselyűk, illetve várták a mennyei mannaként későn érkező lomokat (hisz ilyen mindig van).

A lomizást tiltani kéne, vagy engedélyhez kötni és ha az nincs büntetni (ehhez úgyis baromira értenek ebben az országban).

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.06.11. 11:07:08

@Szabó F. Balázs: Állítólag idén van utoljára "központi" lomtalanítás. Innentől egy társasház egy évben egyszer kérhet majd konténert a szarjainak, a lakók meg egyezzenek meg előre az időpontban. Persze olyan helyen, ahol az emberek arra képtelenek, hogy egy tízsoros tájékoztatót értelmezzenek (melyik nap lehet/szabad/kell kitenni a lomot), ott csodákat nem lehet várni. Mi este hat-nyolc körül, sötétedés környékén szoktuk kitenni a cuccost, nincs is nagy rumli reggelre. Ami meg "közérdeklődésre" tarthat számot, arra eleve behívok egy pasit, ő felhozza a pinyóból és megy rögtön a teherutójára. Ő zsákmányol, nekem nem szakad le a derekam, kupi sem lesz, mindenki jól járt.

Cricket 2012.06.11. 15:09:55

Anno hozzánk a parkolóba már két héttel előre beköltözött egy "Lomis Csabi" feliratú utánfutó. Aztán megjött maga Csabi is, egy bentlakásos furgonnal. Még fogat is ott mostak napokig reggelente, a csatorna felett... Szerencsére fürdeni nem láttam őket, bár ez felvet néhány érdekes kérdést.

Llychllyn 2012.06.11. 17:25:11

Meg mernék rá esküdni, hogy ugyanezt a táblát láttam a harmadik kerületben lomtalanításkor.

amúgy igaz, első hullámban érkeznek a hiénák, aztán a keselyűk, tiszta national geographic...:)
süti beállítások módosítása