Határ úti parkoló

Lehet, hogy nekiállnak kezdeni valamit a környékkel? Esetleg a Neo Centerrel? Vagy van valami más tipp? A hivatalos válasz érkeztéig várom a helyes megfejtést, mert nekem egyelőre gőzöm sincs róla.

 

Sziasztok!

A Határ úti metrómegállónál lévő parkolási helyzet már korábban is megért volna egy posztot, most azonban érdekesebbé válhat a dolog. 
 
Aki nem ismerné a helyet: egy-két éve az addigi hatalmas, ingyenes, jól használható parkoló tulajdonosa körbekerítette a területet, és napi-havi díjakat szed a parkolásért (a rendszámok felírását - korántsem nagyvárosi módon - egy olyan bácsi végzi, aki a betűket is alig tudja megjegyezni, hát még a számokat!). Ez még nem lenne gond, de ezzel együtt minden megállási és várakozási lehetőséget megszüntetett, megállni tilos (nem pedig várakozni tilos!) táblákkal, Demszky-karókkal, betontömbökkel (amelyeket egy időben a népharag odébb tolt, de azóta összehegesztették őket). Így tökéletesen megakadályozták annak a lehetőségét, hogy akár csak az autóból kitegyem-felvegyem az utasom, nem beszélve arról, ha pár percet várok rá, amíg befut a metrója. Amikor arra jártam, mindig féltucatnyi autós állt itt-ott, a parkoló bejárata körül, ahol egyáltalán meg lehetett állni arra a két percre.
 
Ennek a helyzetnek azonban egyelőre vége, tegnap ott jártam, és nagy ívű átalakításba kezdtek. Útszegélyt tesznek odébb, felszedték a Demszky-karókat, a járdákba is belebontottak. Ez időre még a parkoló is bezárt. Nem tudjátok, mi készül itt? Nagyon remélem, hogy nem egy még nagyobb akadály a tömegközlekedést is használó autósoknak, hanem valami értelmes... és ha már belekezdtek, a magántulajdonban lévő szakasz botrányos minőségű aszfaltját is illene kicserélni, mert így legfeljebb tízzel lehet végigdöcögni rajta.
 
üdv,
Gábor

 

Frissítve: természetesen a kispesti önkormányzat sajtósainak válaszára hiába vártam, ellenben az olvasók valóban villámgyorsan lökték a megoldást:

Áttelepítik a busz végállomásokat a KÖKI-ről ideiglenesen. Vélhetően szeptemberig innen indul az összes busz.(LevLev)

Kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés parkolás kispest határ út xix. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr942969793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LevLev 2011.06.09. 09:40:32

Áttelepítik a busz végállomásokat a KÖKI-ről ideiglenesen.
Vélhetően szeptemberig innen indul az összes busz.

gergeaux 2011.06.09. 10:02:19

Érdemes megnézni mondjuk a 182-es busz menetrendjét a BKV honlapján: ott szerepel egy ideiglenes is, amely június 16-tól augusztus 19-ig érvényes. Ugyanígy a 85-ös buszoké is megváltozik és így tovább. Minden buszt átterelnek a Határ útra. Megvizionáltam én ezt már 2 éve is, mikor elkezdték az alapokat:)

snr torrente 2011.06.09. 10:06:25

Nekem is az a gyanúm mint LevLev-nek, hogy a KÖKI ideiglenes áttelepítése miatt kezdtek el ott ügyködni. A legtöbb busz, aminek KÖKIn van a végállomása az nyáron (iskolai szünet alatt) elmegy majd Határ útig a metró ideiglenes végállomásáig. Úgy tudom, hogy lesz egy pár kivétel, pl. a 148as busz, de azok érintik az 50es villamost az Üllői úton, szóval át lehet róluk szállni Határ út felé.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.06.09. 15:56:27

ez a poszt már-már városjárói magaslatokra tör! jó ezt látni :)
süti beállítások módosítása