rakoskeresztur7[1]

 

FRISSÍTVE: Hopp-hopp. Mint Riz Levente, polgármester meglepően udvaris és meglepően hajnali kommentjéből kiderül, az Ingatlan.net kicsit összekeverte a beruházásokat (időközben frissített cikkében). Ugyanis nem az itt is bemutatott projektre nyert támogatást a kerület, hanem a városközpont újjávarázsolására. Részletek itt. És ha már itt volt, reagált pár hozzászólásokban felmerült problémára is. Köszönjük!

Ehhez hasonló címmel már elég sok közlemény, cikk, bejegyzés jelent meg. Ez annyiban különbözik azoktól, hogy nagyon úgy néz ki, meg is valósul. A Rákosmente Önkormányzata (magyarul Budapest XVII. kerülete) ugyanis 963 millió forint uniós támogatást nyert el ökováros-programjához Brüsszeltől. "A beruházás márciusban indul, és októberben fejeződik be. A városrész-rehabilitációt az EUrbanitas Tervező Kkt. tervei alapján végzik majd el. Az úgynevezett „Nyilas-tábla” területén olyan új, öko-szemléletű városrészt szeretnének megalkotni a tervezők, amely teljes egészében a megújuló energiaforrások használatára fog épülni." - adta hírül az Ingatlan.net.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest park építés patak rákoskeresztúr lakópark látványterv várostervezés zöldfelület xvii. ker rákoshegy rákos-patak

Ha lakáshirdetést adunk fel, könnyen megfeledkezünk azokról az extrákról, amelyek számunkra talán megszokottak, de sokak szemében növelik ingatlanunk értékét. Ilyen lehet például a különleges szilícium alapú nyílászáró, amely szinte hihetetlen módon a fényt átengedi, de a szelet nem. Vagy említhetném azt az utóbbi néhány ezer évben divatba jött megoldást, hogy a lakást belső térhatároló elemekkel kisebb egységekre osztjuk, így a különböző funkciók praktikusan szétválaszthatók. Esetleg azt, amit Dani talált az Urbanistának: egy lakáshirdetést, ahol külön kiemelik, hogy

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés

A beköltözéseknek köszönhetően növekszik Budapest népessége - áll az önkormányzat legfrissebb sajtóközleményében, ami elég érdekes, hisz nem véletlenül épp a budapesti agglomerációban nő leginkább a lakosságszám Magyarországon. Bár a természetes szaporulat a fővárosban is negatív, a magyarországi és külföldi bevándorlók egyelőre pozitívban tartják a mérleget. A teljes közlemény élve születés és halálozási adatokkal, a bevándorlási és elvándorlási mutatókkal, valamint a roma lakosság arányának változásával alant:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest demográfia

Bölényház Zsiráfház
Bölényház Zsiráfház

 

"Újra felépül a Kós Károly és Zrumeczky Dezső tervezte régi Zsiráfház és Bölényház. Az épületeket eredetileg 1912-ben építették, ám a második világháborúban mindkettő elpusztult. Az 1960-as években Kéri Gyula és Bodnár Ferenc tervei szerint épült, hasonló nevű újabb állatházak napjainkra elavultak, és nem is igazán illeszkednek a többi, Kós és Zrumeczky-féle épület műemléki környezetébe sem." - írja a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapja.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest állatkert bontás építés kós károly xiv. ker

kiégett kiégett

 

TuRuL_2k2 túl azon, hogy a Mandiner főszerkesztője, rendszeresen remek linkeket is passzol az Urbanistának. Legutóbb például ezt. A Mátyás térre hirdetett, állapotát tekintve "felújítandó" kecót az ingatlanos egy frappáns felütéssel (Nem szereti a tereket, és szeret felújítani?) és rengeteg fotóval ajánlja a vásárlók figyelmébe. Nekem annyira nem tűnik olcsónak a tér többi lakásához képest, bár ha valóban ki lehet alakítani két lakást akkor talán megéri. Vajon a tűzfal fotóját csak a szójáték kedvéért tették fel?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés lakás

Negyedik, egyben befejező részéhez érkezett "titkos ügynökünk", a rejtélyes levélíró sorozata. Miként előző posztjai, alighanem ez is meg fogja osztani az olvasókat és miként eddig, most sem kívánom előre kommentálni a leírtakat. Lássuk, mennyit is keres egy ingatlanos, mennyit kap a jutalékból és hogy mire is elég ez? Ja és mit tegyünk, ha magunk is fel akarunk csapni ügynöknek?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlanos

süti beállítások módosítása