Szabadság híd

A Szabadság híddal! Hajlamosak vagyunk ugyan esetleg csak arra emlékezni, hogy kezdetben hiányzott a középső részéről a fény, meg hogy ilyen vagy olyan alakú lámpákat helyeztek ki. De a végeredmény mindenképp klassz lett (főleg úgy, hogy követte példáját azóta az Erzsébet híd is), amit most egy nemzetközi díjjal is jutalmaztak. Mint az Ingatlanmagazin.com írja:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest híd duna belváros díszkivilágítás világítás szabadság híd v. ker xi. ker ix. ker

20101207185

 

 

Volt szerencsém Münchenben tölteni két napot és szeretnék pár olyan apróságról írni, ami nekem érdekes volt. (Aki bővebben akar tájékozódni német és osztrák városok - többek közt München - építészetéről, városszerkezetéről és egyéb csudáiról az kattintson át a Táj-Kertre.)



Az első különlegesség ez a Michael Jackson-emlékhely a Bayerischer Hof előtt, mely azért nevezetes, mert állítólag itt lóbált ki egy szerencsétlen lurkót az ablakon a jó nevű zeneművész. Hogy ez miért ok arra, hogy kegyhellyé váljon, azt nem tudom, de nem is ez a fontos. Mára ugyanis egy világszerte ismert pontja lett a megemlékezésnek.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Nem tudom, milyen lehet, de eredeti ötletnek mindenesetre eredeti: 115 oldalon keresztül, karikatúrákon mutatják be Budapest Kertváros, vagyis a XVI. kerület történetét. Mint sok helytörténeti könyv, sajnos ez is véget ér a távoli múltban (1903), ahol még nem sért senki élőt, de a címe alapján (Kerületünk története rajzokban - Kicsinyeknek és nagyoknak I.) elvileg lesz folytatása. Majd meglátjuk.

Aki pedig ezt szeretné meglátni, az december 20-ig a könyv rajzaiból látható kiállítást megtekintheti a Maconkai Orosz László Galériában. Nem fogjuk a térdünket csapkodni a röhögéstől a vicces rajzok láttán, de talán nem is ez a célja. Arra pedig mindenképpen jó kis kiadvány lehet, hogy valaki nekiüljön megismerni vagy gyermekeivel megismertetni lakóhelye történetét. Első és hátsó borító, meg egy belső oldalpár alant:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest könyv rajz xvi. ker

Vajon kinek a "jó kapcsolataival" dicsekszik az ingatlanos?

 

http://easycaptures.com/fs/uploaded/538/thumbs/2285986362_b.jpg

 

A hirdetés itt van (screenshot pedig itt).

Tipp: Arvedui, kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: biatorbágy fura hirdetés

süti beállítások módosítása