Nem tudom, milyen lehet, de eredeti ötletnek mindenesetre eredeti: 115 oldalon keresztül, karikatúrákon mutatják be Budapest Kertváros, vagyis a XVI. kerület történetét. Mint sok helytörténeti könyv, sajnos ez is véget ér a távoli múltban (1903), ahol még nem sért senki élőt, de a címe alapján (Kerületünk története rajzokban - Kicsinyeknek és nagyoknak I.) elvileg lesz folytatása. Majd meglátjuk.

Aki pedig ezt szeretné meglátni, az december 20-ig a könyv rajzaiból látható kiállítást megtekintheti a Maconkai Orosz László Galériában. Nem fogjuk a térdünket csapkodni a röhögéstől a vicces rajzok láttán, de talán nem is ez a célja. Arra pedig mindenképpen jó kis kiadvány lehet, hogy valaki nekiüljön megismerni vagy gyermekeivel megismertetni lakóhelye történetét. Első és hátsó borító, meg egy belső oldalpár alant:

Kerülettörténet karikatúrákon + borító
Kerülettörténet karikatúrákon + borító
Kerülettörténet karikatúrákon + borító

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest könyv rajz xvi. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr582494490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napiframe · http://napiframe.blogspot.com 2010.12.08. 23:58:26

Kicsit divatjának múltnak tűnik ez a design. De jó ötlet!
süti beállítások módosítása