Eladó Anker Ez tényleg eladó Stukkó Szív Csillag

 

[Tippek: designpumpa.blog.hu, Anette Laboux, Sadia, Cook Kapitány, Gergely. Kösz!]
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

Állítólag a tankok miatt ilyenA főváros útfelújítós sajtóközleményeivel nem nagyon szoktam foglalkozni, de most kivételt teszek. Rendbehozzák ugyanis a Nagy Lajos király útját, amelyről Tankcsapda körút címmel volt már itt egy kisebb (hm.. természetesen befejezetlen, ráadásul a dizájnváltás miatt kissé szétesett) sorozat. Ebben épp az út állapota, na meg a tankokhoz fűződő városi legenda adta a címet, most viszont:

 

A munkák során a szakemberek teljes pályaszerkezet-átépítést végeznek, elbontják a kockaköveket, és helyette teljes aszfalt pályaszerkezetet alakítanak ki.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés út útépítés töri xiv. ker nagy lajos király útja herminamező

Tegnap a Gödör teraszán épp Magyarország legbénább nevű zenekarának első dalait dobtuk össze Doki barátommal, amikor észrevettem, hogy mennyire jópofán bezöldültek a szökőkutas óriáslépcső falai. Nagyon kamunak hangzik, de a szomszéd asztaloktól is dicsérő szavakkal illették munkát. A megoldásra a levelesládámban leltem, ugyanis András felhívta a figyelmemet a fenti videóra, ami az alkotás folyamatát mutatja be. Kicsit ugyan ijesztően kezdődik, meg hát azért bánhattak volna bátrabban a vágók az ollóval, de óvatos tekergetéssel érdemes végigfutni rajta. Akinek pedig vannak fotói a végeredményről, az küldje már el, mert tényleg klasszul néz ki - tegnap nem volt nálam gép. (A munkafolyamatról találtam párat)

Frissítve: Gyémánt Balázs küldött pár fotót, amit május 1-én készített, íme:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: gödör park belváros zöldfelület v. ker erzsébet tér

Berohadt

 

Épp a napokban olvastam Szily Laci remek cikkét a Time Out Budapestben az extrém városi horgászat (EVH) nevű sportról. Ennek, mint írja klasszikus változata volt, hogy az ember sertésbélféreggel fogott halat a trutyiból a Duna szennyvízbefolyóinál. A csatornázás óta persze ez a sportolási lehetőség megszűnt, így hódolói átálltak egyfajta gerillahorgászatra, vagyis ott pecáznak, ahol egész biztos tilos, esetleg meg is verik őket érte. A cikkben jó pár helyszín fel van sorolva a margitszigeti aranyhalas tavacskától az állatkertiig, de azért a fő-fő terepnek a városligeti tavat jelöli meg a szakíró.

Már azon törtem a fejem, hogy hogyan lophatnám el ezt a témát az Urbanistába, amikor egyszer csak küldött egy e-mailt, benne ezzel a linkkel, annyit fűzve hozzá, hogy "berohadt a városligeti tó". Bár a képen nem tudtam kivenni, de kitwitelője (@sallaidani) szerint halott madarak is vannak az "algás, büdös vízben".

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest állat környezetvédelem madár park városliget xiv. ker

monofashion 3[1]Idén is rendeztek kirakat-szépségversenyt ezúttal a Rákóczi-Kossuth tengelyen, amiről valahogy tökéletesen lemaradtam. Pedig még blog is indult hozzá és a múlt héten eredményt is hirdettek. A zsűri a Mono Fashion kirakatát találta legszebbnek. Egyfelől jogos, ahogy végignézzük a blogon a többi szereplőt, meg amúgy is kedves, feltörekvő divatboltról van szó (amelyik a Belváros vs. Király utca dizájnboltharcban is jeleskedik).

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest kirakat belváros v. ker viii. ker rákóczi út vii. ker kossuth lajos utca

süti beállítások módosítása