Az Index néhány napja (nagyjából, amikor a régi filmhíradók is nyilvános netre kerültek) felpakolt egy csomó filmet, amelyeket most legálisan lehet nézegetni, megosztani, beágyazni. Vannak egész estések, meg rövidfilmek is - na ez utóbbiból van itt egy jó pofa kis rövid etűd, sétáló Szabadság-szoborral, vicces művészeti utalásokkal, meg csöcsörészéssel. [Tipp: Sadia]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest film duna szobor gellérthegy

Már nem tudom, melyik hirdetéshez is tartozik Rózsaszín Ágy a galérián Állatok Konyhafűtés Perzsa

[+tipp: Anette Laboux, Sadia. Kösz!]

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

House of Arts - St. Petersburg from aron lorincz on Vimeo.

Végre újra posztol a Lőrincz Áron a Solidfill blogon. Ezúttal azonban nem meghasadt utcába potyogó autókat, papírból kivágott közteret, meg az Erzsébet tér felett cikázó űrhajókat, hanem a Zoboki-Demeter & Társaik Építésziroda terveit. Például szentpétervári Müpát (fenn - a video HD felbontású, alapbeállításként így töltődik, ezért érdemes teljes képernyős nézetre váltani vagy kikapcsolni) vagy épp az esztergomi prímásszigetre tervezett hotelt (alant). Külön érdekesség, hogy a Művészetek Palotájánál a budapesti épület belső tereinek fotóit használta fel a modellezéshez. Csillagrombolók nélkül is gyönyörűen megkomponált filmek.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: videó oroszország szálloda szentpétervár müpa esztergom zoboki gábor

Szentendre új köztemetője6

Épp a Váti Családbarát Város konferenciáján ülök és online közvetítek, de egy nagyon érdekes sajtóközlemény pottyant a postaládába egy világsikerről. A világsiker egy cégeknél általában óriási forgalmat jelent, mertem remélni, hogy ebben az esetben nem erről van szó, mert a hír a szentendrei új köztemetőről szól. Nos nem. Maradjunk annyiban, hogy nagyon jól néz ki, ami egy temető kapcsán lehet hogy furán hangzik, de mindenesetre talán ott lesz a helye a Táj-kert temetőgyűjteményében. A világsiker lényege, na meg egy csomó fotó alant:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: díj szentendre temető építész

babakocsi divat 1Na akkor a Kreatív város konferencia után most a VÁTI Családbarát város című konferenciájáról lesz 10-től online, twitteres közvetítést. Részletes program alant. Kérdéseket tegyetek fel nyugodtan kommentben vagy twitteren én meg továbbítom az előadóknak.

Az előadás véget ért, a dobozt kiveszem, az aktuális twitteket idekopizom, akit érdekel más is, az a www.twitter.com/urbanistablog oldalon követheti a dolgokat. (Gyakorlatlanabbak kedvéért: mint a blogoknál is felül van a legfrissebb bejegyzés, a konferenciakezdés meg alul)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: gyerek konferencia twitter népesedés

Pethes Mária: Judea Rex

Az Urbanista aztán igazán széles témakörrel foglalkozik párnégyzetcentis falragaszoktól a világvárosok közigazgatásáig, de a koldusok eddig bizony eszembe sem jutottak. Egy kedves olvasónk azonban "talán érdekel, mint urbanistát" topikkal olyan levelet (vagyis inkább publicisztikát) írt, amit nem hagyhattam ki. Remélem Ti is így látjátok, íme:

Az ugye mindenkinek alap, hogy a bűnüldözésnek kompromisszumokat kell kötnie bizonyos körökkel, hogy az utcán megmaradjon ez a beteges egyensúly. Feljövök a metróból, kiszállok a taxiból, látom, tudom, de mindegy, otthon vár a Playstation, meg a cigi, meg a gyönyörű csajom, aki reggel még paradicsomot is szeletel. Biztonságban vagyok, tök jó.

Nem tudom, mennyi kox a kussolás ára a Keletinél cirkáló járőröknél vagy közülük hányat kell leszopnia hetente egy józsefes kurvának, de az ugye mindenkinek alap, hogy ezzel kapcsolatban a Palotában legalább megközelítő számadatok rendelkezésre állnak. És az is alap, hogy a tarhálásra alkalmas lépcsők GPS koordinátára pontosan le vannak osztva, és ha valami változik, kábé le is jelentik a Tevében, nehogy már egy zöldfülű kék elkezdjen terepen rugózni. Mindez oké, hiszen mindig is így volt, így is lesz, itt ez a rend, meg minden nyugati demokráciában ez megy.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest koldus rendőrség belváros palotanegyed v. ker viii. ker

Harminc négyzetceniElütött mértékegységű lakáshirdetések elég gyakran landolnak az Urbanista postaládájában, de ott ugye egy netes űrlapok félregépeléséről van szó. Ez viszont egy szépen szövegszerkesztett, kinyomtatott, fénymásolt, kiragasztott hirdetés.

Sziasztok,

ezt a rekordárú, összehajtott zsebkendőnyi lakást az ELTÉ-n hirdetik, idioszinkratikus angol nyelvhasználattal. Gondoltam, nektek tetszeni fog, ha még nem jelent meg.

Üdv,

Linda

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés

Nádor utca fotó: helyitéma.huMegújult Lipótváros önkoris térképe. Pár kattintással minden épületről van valami infó onnantól kezdve, hogy védett-e, meg lehet-e emeletet ráépíteni, egészen odáig, hogy mi a beceneve, meg hogy néz ki.

A Király utca 15. lakói megegyezést keresnek a kerület vezetésével. A bérlők nagyobbik hányada évekkel ezelőtt perelte be az önkormányzatot, mert az tudtukon kívül értékesítette az ingatlant.

A Nádor utca 6. szám alatti házban élő lakók nagy része megvenné önkormányzati bérleményét, ám a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) csak akkor engedélyezi az értékesítést, ha az önkormányzat előtte teljes körűen felújítja a műemlék épületet. Róka fogta csuka.

A Móra Ferenc Könyvkiadó székháza épülhet fel azon a 810 négyzetméteres XI. kerületi ingatlanon, amely korábban a Bocskai úti Általános Iskola játszó-pihenő kertje volt.

[+tippek: Sadia]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása