Nádor utca fotó: helyitéma.huMegújult Lipótváros önkoris térképe. Pár kattintással minden épületről van valami infó onnantól kezdve, hogy védett-e, meg lehet-e emeletet ráépíteni, egészen odáig, hogy mi a beceneve, meg hogy néz ki.

A Király utca 15. lakói megegyezést keresnek a kerület vezetésével. A bérlők nagyobbik hányada évekkel ezelőtt perelte be az önkormányzatot, mert az tudtukon kívül értékesítette az ingatlant.

A Nádor utca 6. szám alatti házban élő lakók nagy része megvenné önkormányzati bérleményét, ám a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) csak akkor engedélyezi az értékesítést, ha az önkormányzat előtte teljes körűen felújítja a műemlék épületet. Róka fogta csuka.

A Móra Ferenc Könyvkiadó székháza épülhet fel azon a 810 négyzetméteres XI. kerületi ingatlanon, amely korábban a Bocskai úti Általános Iskola játszó-pihenő kertje volt.

[+tippek: Sadia]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr681507593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:01:27

Molnár Gyula is ért a PR-hez: egy bohóc mellett fotózkodik...

Lámpaoltó 2009.11.11. 14:29:32

Muhaha, a Bocskai úti iskola udvarát egy bizonyos Impostore Kft építi be...
Imposztor jelentése: csaló, gazember, szélhámos.
süti beállítások módosítása