Zavadil Borbála: A pláza

 

Nekiálltam bogarászni az Indafotót, hogy életet leheljek a kimúlt hét képei sorozatba, amikor belebotlottam ebbe a kedves fotóba. A felirat csak a legnagyobb felbontásban vehető ki, de érdemes rákattintani. A magyar és angol zászlók, az ABS-sel felszerelt Trabant, az épület és a zseniális elnevezés tökéletes harmóniát alkot. Nem viccből vagy gúnnyal mondom: nekem kedvem szottyant besétálni a Csirke Plázába. [Fotó: Zavadil Borbála]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: fénykép nap képe bevásárlóközpont tárnok pest megye hét képei

babits hauszmann függöny világítóudvar cukrászda létrák

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

http://ecoline.hu/image.aspx?id=b15600c7-ed83-4662-98b1-0c619cbdaa87&view=dcfc7991-93c4-49af-93f0-66a6ae761e05Stílusokon, bontásokon, ráépítéseken lehet vitatkozni, de a város közepén nehezen bocsájtom meg a zöldfelület-beépítést. Emiatt sajnos komoly előítéleteim vannak a Gellért-hegy vizét hasznosító, Rácz-fürdő helyén épülő Baglioni Hotel & Rácz Thermal Spa komplexummal. Mindenesetre év végére állítólag elkészül, és ebből az alkalomból egy csomó látványtervvel kiegészített cikket közöl az ecoline.hu. A nyolcmilliárdos projekt az egykori Ybl-féle terveket egészíti ki egy modern szállóval, meg egy csomó luxus dologgal. A vele párhuzamosan tervezett Citadelláig tartó siklóról egyelőre kevesebb szó esik. Mint az ecoline írja:

Ennek megépítéséhez az építési engedélyt megkapták, ha jogerőre emelkedne egy év alatt megépülhetne a sikló, amelynek ötlete már több mint száz éve, többek között Széchenyi fejében is felmerült. Valkó Csaba (az ingatlant fejlesztő Rác Beruházó Kft. egyik tulajdonosa) azonban egyelőre nem kívánt a jóslatokba bocsátkozni arról, hogy mikorra lesz meg ez a kiegészítő beruházás.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Egy éve indult az Urbanista, ami nem csak az öntömjénezésre ad kitűnő apropót, de arra is, hogy egy kis reciklálással ússzam meg a napi posztot. Ami a statisztikákat illeti, ez volt az első poszt a blog történetében, ez meg a legutolsó. A kettő közt közel nyolcszáz bejegyzés született. A legtöbbet természetesen azokat olvastátok, amelyek az Index cikkei közé keveredtek (az emeletes csepeli lakóhíd terve és a legdrágább budapesti utcák). A szimplán blogketreces anyagokból pedig magától értetődő módon a szexszel kapcsolatosakra voltatok legtöbben kíváncsiak: a szexszel fizetett albérletre, aztán egy másik hasonlóra, végül a pucér nővel hirdetett lakásra. Meglepő módon ebbe a toptársaságba keveredett a legélhetőbb városok listája is. Bár látogatottságban nem vette fel a versenyt a nagyokkal, nekem személyes kedvencem volt ez. A szülinapra elő akartam rukkolni pár újdonsággal, amelyekből (a megújított napi linkeket leszámítva nem sok minden lett). De mindenképpen jönnek, például a hét képei hamarosan feltámad valamilyen formában, mert azt sokan kértétek.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog

Versenyző a híd alól
            // Fotó: Nagy Attila, (c) 1999-2009 Index.hu

 

Szárszón nyaralok épp, ahol egész nap 15 megvadult gyerek vadul, üvölt, nyafog körülöttem, kivéve, amikor lemegyünk a strandra, mert akkor 150. Ennek ellenére meg tudom érteni, hogy Budapesten sem rózsás a helyzet, legalábbis Kutya Vacsorája szerint. Ugyanis hamarosan kezdődik a Red Bull Air Race, ami elég sok problémát okoz, legyen szó légszennyezésről vagy dugókról, na meg persze a zajról:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest sport repülő zaj

15Határozottan olcsóbb szállásnak tűnik, mint a japán hat négyzetméteres lakás havi 110 ezerért, de nekem azért kicsit mégis sok ez negyven rugó. Főleg ezért a 10 négyzetméterért, ami nincs valami túl fényesen vagy ötletesen berendezve. Ráadásul ugyanennyiért ugyanennek a kerületnek egy jobb helyén kétszer ekkora lakást is kapni. [tipp: hgregory]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés mini kiadó viii. ker

süti beállítások módosítása