Íme egy újabb csokorra való, Urbanistához érkezett, megválaszolásra váró kérdés:

Sadia: Ezekről az üres telkekről illetve házbontásokról tudsz valamit?

Dezső: Olvastam a blogon a Bérc u-i Vida villáról és eszembe jutott, hogy nagyon régóta érdekelne, ki építette és ki lakott a Bérc u. másik felén magasodó, tornyos, várszerű, piros téglás villában. Tudtok erről valamit?

tengereczki: tud valaki érdemi infót azzal kapcsolatban, hogy állítólag nemrég termálvizet találtak a kőbányai sportligetnél, az egészet aquaparkká akarják megcsinálni? viszont neten szinte semmit nem találok róla...

Az uccsó kérdés nem kérdés, de mivel nyakig ülök egy rakás más munkában, nem volt időm utánajárni. Eredetileg az lett volna a tervem, hogy csinálok egy jó kis összeállítást az Alleeról, a megjelent blogposztokból, kommentekből, indafotós képekből, levelekből összeollózva, de sajnos nem került sor rá. Egy levelet azért idemásolok.

Csandi: nem tudom, mennyire asztalotok egy oknyomozás építészet ügyben. Az újonnan megépült és átadott Alleeről van szó, ahol a napokban egymás után két szénmonoxid-mérgezéses eset is történt.
A közvetlen szomszédságában lakom, a házunkban lévő kisbolt az ott dolgozó munkásokkal volt tele az egész építkezés alatt. Már akkoriban is keringtek a hírek többfelől a csapnivaló kivitelezésről, az épület repedő tartópilléreiről. (Az alapokat télen rakták, állítólag silány munkával, az anyagok kilopásával). Az átadás előtti napokban a tető beázott, az áruszállító lehajtója a hírek szerint használhatatlan volt, aminek következtében a Váli utca felől voltak kénytelenek a boltok egy részébe bepakolni (ezt viszont volt szerencsénk "végigélvezni") - eltussolták. A sétányon már most repednek, mozognak és több helyütt megsüllyedtek a dísztéglák (naponta újabb részeken cserélik) - ez saját tapasztalat. Az üzletek berendezésekor, a világítótestek felszerelésénél volt olyan eset a munkások elbeszélése alapján, hogy leszakadt az álmennyezet (nem bírta el a világítótesteket).
Egy biztonsági szakember szerint az üzletek nagy része életveszélyes.
Nem tudom, mi igaz a dolgokból, mi pletyka, de egy utánajárást, ha tudtok, megérne a dolog, már csak az odalátogatók biztonsága érdekében is, a környéken lakók nagyon várták már az Interspar megnyitását, de a két mérgezéses eset után valószínűleg sokan távol maradnak tőle..

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kérdések bontás építés x. ker viii. ker xi. ker allee bérc utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr561543090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvazimir 2009.11.28. 16:56:42

Tengereczki! Itt találsz bővebb infót az Aquapark kapcsán:
10ker.blog.hu/2009/10/30/sportliget_helyett_aquapark#more1485668

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.11.28. 19:13:46

@Kvazimir: Üdv 10kerblog! :)
A térképen egy Józsefvárosi bontás van jelöleve, a volt Kenyérgyár, amit nyár elején kezdtek dózerolni, a helyére nem volt még tervezve semmi - de majd jól utánakérdezek.
A vörös téglás ház meg a Hegedűs villa
"Hegedûs ugyanis nem tejesember volt, hanem pénzügyminiszter, aki nem sóvárgott a gazdagságra, mint a „Hegedûs a háztetõn” c. darab szimpatikus zsidója, hanem az is lehetett, ha ilyen villát építtetett olyan helyre, amire a tejesemberek nem is gondolhattak.
A különlegesen védett övezetek beépítésének versenyében a szocialista rendszer sem kívánt lemaradni itt, a Gellért-hegy oldalán, ahol a zöldövezet által amúgy is biztosított értéket a különlegesen szép kilátás tovább növeli. A Hegedûs-villa mellé megépítették azokat a lépcsõs lakóházakat, melyekbe nem az uralkodó osztály tagjai, a proletárok, hanem a rendszer elitjének tagjai költöztek be."
www.norc.hu/pano/eTRDJkaX/

H.P.L. 2009.11.28. 21:32:19

A Hegedűs-villa századelőn élt pénzügyminiszter építtette magának. Korunkban Andrew Vajna-Dobó Kata páros lakott a kialakított lakások egyikében. Másikában pedig egy amerikai magyar, Sauska lakik, aki a Lighttech cégóriást és a Sauska borokat jegyzi. Az övé a felújított Dőry (?)-villa Zebegényben is. Bárcsak több ilyen hazánkból elszármazott iparmágnáns jönne haza rendberakni a villákat kastélyokat.....

humorpalanta 2009.11.30. 17:12:38

Minek kell még bevásárlóközpont???
Mellesleg, végre elkezdték látványosan csinálni a Köki-plázát. Egésszé haladnak. Mostmár érdekel, hogy mi lesz a dologból. Egy ideig csak azt lehetett észrevenni, hogy állandóan pakolgatták a darukat össze-vissza. Hol itt volt, hol ott...

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.12.27. 12:07:53

kemény ez az utolsó levél. a kisboltos néni nem szeretné, ha helyette az aleebe járnának az emberek, szóval magyaráz :)) köszönjük :))
süti beállítások módosítása