Korántsem akartam sorozatot csinálni a Budapesten játszódó videoklipekből, de ha egyszer levelekben kéritek, mint Olga, akkor muszáj:

Részlet Rocktérítő c. Xantus János filmből. A felvétel jó része egy cirkáló rendőrautó hátsó üléséről készült. Többször feltűnnek érdekes korabeli (1988 körül) budapesti városrészletek, életképek. Természetesen a brékelő gyerekek a kedvenceim, de jópofa a fékezés 4,40 körül, amikor (talán a Margitszigetről?) kikanyarodó rendőrautót nem engedik ki elsőre, és az uszály kürtje a legvégén. Nem tudom, hogy illik-e a blogba, de múltkori  az Animal Cannibals klipnél írtad, hogy szeretnéd bővíteni a zenei palettát. :-)
 
Megjegyzem amit az Animal Cannibals-nál írtam, az igaz erre is: történetesen ez is egy rap, mégpedig az első magyarok egyike (talán csak az Európa Kiadónak voltak régebben elhíresült darabajai a műfajban). Mindenesetre nagyon szeretem, úgyhogy igazán köszönöm! Amúgy végig tudjátok követni a rendőrautó útját a legelejétől?
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zene klip

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr191194812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.06.19. 13:02:55

Nem talán, bizos hogy a szigetről próbál kikanyarodni a kocsi. Némi hunyorítással hasonló jellegű mű a Cserhalmi főszereplésével készült Dögkeselyű c. krimi '82-ből. Hirtelenjében ezt* találtam róla, várostörténeti szempontból annyira nem jó, habár az Örs vezér tere régi állapotát meg lehet figyelni :)

*www.youtube.com/watch?v=w6LaCcVbTQU

mangorlo 2009.06.19. 17:57:54

elso repnek ezt szokjak hivni, meg maga a nagy geszti peter is mint mesterere hivatkozik pajor tamasra. a kiado az kesobb kezdett el reppes dolgokat csinalni, de nem sokkal. kevesen tudjak hogy volt megegy hasonlo zenekar a huckleberry az elegge hasonlo dolgokat csinalt mint a neurotic

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.06.19. 18:15:58

Ó, azok a nyolcvanas évek! Amikor még a busz- és villamosmegállókban a tábla fém volt és kék vagy sárga alapon voltak felfestve a menetidők és az állomások. Akkor talán még nem vitték el. Én pedig úgy toltam a dömpert akkoriban, mint senki más!

Lámpaoltó 2009.06.20. 00:40:17

www.drflash.hu/htm/varsa.htm
olt egyszer egy kis gimnazista, aki nagyon vágyott különbözni társaitól. Semmi kimagasló tehetsége nem lévén - hacsak nem számítjuk nagypolgári családból való származását, talán innen eredt a mindenáron kitűnni vágyás kényszere benne - untatta a tananyagban való jártasság lassú dicsőségének gondolata az iskola berkein belül, ezért, ahogy nyíladozó értelme körbetekintett a társadalom horizontján, megakadt a szeme egy harsány csoportozaton. A punkok színes társaságára figyelt fel, a hangos, saját zenével és igen feltűnő ruházkodással rendelkező csapat megragadta nyíladozó, vézna lelkét. -Ez köll nekem!- kiáltott fel a kis szégyentelen. -Ezek között fogok én fényes marginális karriert befutni!- Úgy is lett. Bakkancsot, csőnacit és bőrjakót öltött, a dzsekit divatosasan megszaggatta és piros szprével ferdén a hátára fútta, hogy: PUNK. Ezután az új szerelésben járt iskolába a lelkes neofita, és hamarosan az új "eszmék" leghangosabb hirdetője vált belőle. Megtörtént a metamorfózis, a lárvából Pondró lett. Vasárnaponként feljárt a Várba, kényesen forgolódott a külföldi túristák előtt: -Látjátok, itt egy igazi punk! Itt is van ám ilyen! Halihó, én vagyok a legnagyobb lázadó!- A félénk alnémet túristák pedig összesúgtak a háta mögött: -Hüha! Na ja, das ist ein original ungarische punk! Ovatoschan fotozd exotik tier, Hansi!- és elismerően kattintgatták rá a fotoapparátjaikat, amint a matyóbabás bazársoron peckesen végigvonult a vécélánccal gazdagon díszített pozőr.

Lámpaoltó 2009.06.20. 00:41:41

kis patak mentén békés a táj
erdei tisztáson szarvas legel
messze a fák közt lángol az erdő
az idillt a giccsen csak ez rontja el

testeddel Jehova rendelkezik
léted automatikus
úszkálsz a fajod gyűrűjében
és te vagy pontosan az a típus

szeretsz érintve elvegyülni
téged nem érhet vérvád
lelked közepe fénymásolt
tel-avivi gyémánt
süti beállítások módosítása