Egyetlen hirdetés egyetlen mondatának ritkán szentelünk külön postot, de, amit zs küldött nekünk, feltétlenül megérdemli. Ennek az albérletnek a bemutatása végén ugyanis ez áll:

"a képek illusztrációk, elmondás alapján a valóságot tükrözik."

Vajon mit jelenthet ez? Csak tipelgetni merünk...

1. az ingatlanos valójában nem látta a lakást, mert lusta volt elmenni megnézni, inkább kért képeket a tulajtól.
2. az ingatlanos valójában ezzel a két képpel hirdet minden ingatlant évek óta.
3. az ingatlanos valójában festő, aki elmondás alapján készít igen tetszetős ingatlanfestményeket.
4. az ingatlanos valójában költő és ez a két sor művészi munkásságának a része.
5. az ingatlanos valójában zeneszerző és jobb lenne, ha visszatérne eredeti szakmájához.
6. az ingatlanos valójában "Gusztáv Adolf, és hogy ő valaki más, egyszerű tévedés".
7. az ingatlanos valójában egy nagy rovarszerű űrlény a Habrionpian-bolygóról.

Van valakinek még tippje?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés albérlet ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr27867419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.01.09. 15:14:00

Még a hirdetést sem ő írta!

pépé 2009.01.09. 15:15:17

"Kaukcó 2 hónap."
Ez talán kulcsfontosságú elem lehet a megoldásban.
A 4-es ez alapján kiesik. :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.09. 15:23:27

Nekem időnként ilyen fotókról csak az jut eszembe, hogy NEM akarom megtudni, milyen körülmények között laknak más emberek. Pont ugyanannyira felfordul a gyomrom az idegen faliszőnyegektől, törölközővel letakart kanapékról, az ott lakók számára természetesen elölhagyott de amúgy undorító konyhai-fürdőszobai tárgyaktól, mint amikor elkezdik mondani egy természetfilmben, hogy az emberi testben hány ezer féle láthatatlan apró élősködő van és hogy amúgy ez nekünk jó.

Olyankor azon morfondírozok, hogy bicskával vágom ki a saját beleimet, az ilyen otthon csendéletek láttán meg elfog a rettegés, hogy nehogy vendégségbe hívjon valaki! Arról nem is beszélve, hogy bár én nem osztom meg a vendégekkel, hol kúrtam már a lakásban, de hogy náluk nekem eszembe jut ugyanez a kérdés, az majdnem biztos.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2009.01.09. 15:30:00

ez igazándiból még a jobbik eset, mert legalább elmondja, hogy nem az eredeti képekkel szerepel a hirdetés. a gyakoribb az, amikor más képekkel meghirdetik, és a bemutatáskor szembesül vele a leendő bérlő, hogy átverték. annak ellenére csinálják persze ezt, hogy az esetek többségében nem éppen célravezető, mindenkinek kellemetlen. sajnálatos.
egyszer dolgoztam 3 hétig egy ilyen albérletes ingatlanirodánál, szóval onnan tudok néhány történetet, hogy hogyan működnek ezek a dolgok. mindenesetre sem bérlőnek sem bérbeadónak nem ajánlanám ezeket a közvetítőket.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2009.01.09. 15:33:10

közelebbről szemügyre véve ez pontosan az az iroda :)

cramy 2009.01.09. 15:33:14

most akkor 2. emelet, vagy első??? Talán kettőből első?

A csatolt képek alapján a valóság elég szomorú.
Mindenesetre van konyha és legalább egy, ablakkal rendelkező szoba, tehát alapvetően lakható, ha nem is "igényes".

Mioporfeszosz (törölt) 2009.01.09. 15:40:56

Ez szerintem nem az ingatlanosokról szól elsősorban, azok csak olyanok amit a "piac" kitermelt. Hanem a nálunk mindehol alapként jelen lévő emberi igénytelenségről, lustaságról, balf@szságról.

Magam is éppen ilyen kis lakást keresek saját lakásom mellé, tehát nem az a helyzet, hogy megyek az utcára ha nem találok 2 napon belül..

Elképesztő történetek részese vagyok naponta,
sőt, az elképesztő még a legemyhébb kifejezés!
Fa hulladékból (bútorlap?!?!) hozzá-"ácsolt" sufni "házrész", havi 80+rezsi..? Persze..:DD

Tehát:
Mert miért érné meg hamis képpel hirdetni, ha az ügyfél felháborodottan távozna amint ez kiderül?

Miért érné meg ingatlanossal hirdetni (a fent lévő hirdetések 85%-a ingatrlanos, főleg a kis lakások(?!?)) mikor az még százalékot is kér, plusz megtéveszteni igyexik a leendő bérlőket?

Egyébként a szóbanforgó lakást láttam, nem minősíteném ,a cím mindent elárul....

A képeken látható kis lakás egy kb patika ahhoz képest amit ezekkel a képekkel hirdetnek.
Azthiszem evvel kellően körülirtam miről is van szó konkrétan.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2009.01.09. 15:46:33

@dzsilla: én is találkoztam velük már, licitáltatni akartak, durva volt. Egy albira odahívtak 8-10 embert, és aki a legtöbbet adja érte, viheti.
Ezt a konyha képet folyamatosan felhasználják a hirdetéseikben, számtalanszor láttam már.

2009.01.09. 15:52:32

Jól tud photoshoppolni. Ez a valóság virtuális leképezése.

pépé 2009.01.09. 15:53:51

www.ingatlan.com/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&noreklam=1&id=2983089, de ahogy nézem, majdnem az összes képes hirdetésük ilyen.
Ugyanettől az irodától. Ez azért elég burleszk a digitális fényképezőgépek korában...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.09. 15:58:22

Úgy látom, majdnem az összes hirdetésében benne van a fenti mondat. Pár gyöngyszem még tőle:

"métrőórás."
"liftes/liftnélküli lakás kiadó."
"gérpesített"
"kaukció"

$Norbert$ · http://www.marketing112.hu 2009.01.09. 16:03:20

hát nem egy bizalomgerjesztő fogalmazás, az már biztos.

potyesz 2009.01.09. 16:05:33

A hirdetesben az is szerepel, hogy "igényesen bútorozott"... Na ja... nalam mar itt lebukott :)

DaveSlim 2009.01.09. 16:14:45

Pöhh.. mennyi sznob ember jár ide.... :s
Én a párommal, amikor összeköltöztünk, a második albérletünk az még ennél is rosszabb volt. De ez volt, erre volt pénzünk. Ennyi. Nagy kivetnivalót nem látok a képek alapján...de annak örülök, hogy mindegyikőtök biztos baktériummentes, csendes, budai villában lakik. Örülök, hogy ilyen sokan vagytok!
Remélem egyszer majd megértitek, hogy ez is egy lakás... és van, akinek ez/ilyen jut.

Laja123 2009.01.09. 16:16:23

Szerintem nem sok olyan fotó készült, és került hirdetés mellé, amely a valóságot tükrözte volna.

Amúgy meg az ilyen hirdetések leginkább egy öngóllal érnek fel, ez kb olyan, mintha kiírnák, hogy "ne is vedd zokon, de kamozok mindjárt már itt"

gonosz manó 2009.01.09. 16:37:22

Megfejtés: tulaj hirdeti valahol a lakását, az ingatlanos onnan lekoppintotta a telszámot és a képeket. Természetesen nem ment ki, ezért van ez a két képe.
A ház 2 emeletes, a lakást az elsőn.

Most adtam el és vettem lakást, ezért vagyok kiososodva

gonosz manó 2009.01.09. 16:43:33

Az meg hogy mi milyen állapotú, arról ne is beszéljünk:

felújítandó: olyan koszos, hogy már a WC-t se mered megnezni, mert meg kellene fogni a kilincset (voltam ilyenben, betonig lepusztítandó, kifertőtlenítendő)

Átlagos állapotú: benne lakik a tulaj, nem költött rá már mióta beköltözött, de azért SZERINTE még lakható (de inkább betonig lepusztítandó)

Jó állapotú: tulaj 15 éve felújította, tiszta lakás

Részben felújított: már a tulaj sem bírta nézni, ezért maga barkácsoltan felújította. pl: szoba kifestve, konyhaba 20 ezres új bútor szintén betonig pusztítandó, semmi sem illik semmihez

Felújított: tulaj jó pénzért akarja eladni a lakást, mindenből megvette a legolcsóbbat és rárakta az előző rétegre. pl: 500 forintos laminált :) ha jót akarsz, betonig pusztítod, de jobb, ha meg sem veszed.

:):)

Shopping 2009.01.09. 17:08:38



Helóka!

Nem figyeltek?

Fűtése: gázkonvektor(héra)

Na ehhez mit szóltok?

Ez kb olyan, mint autóknál:

Opel Astra 1.6 benzin(dízel)

bubamara 2009.01.09. 17:13:24

nem ez az egyetlen ilyen hirdetés, ami így jelenik meg. Sajnos volt már dolgom ezzel a HomeSeekers ügynökséggel. 2000 Ft regisztációs díjat kérnek, amiért 5 címet tutti jó ígérnek.


Hát nem tudom, hány ember van, aki ezt az átlátszó pénzrablást bekajálja és fizet az állítólagos címekért. Szerintem egy sem valós közöttük, és a telefonszámon, amin érdeklődni lehet, ott azt mondják, hogy sajnos, már a lakás lekelt, de tudnak öt másikat mondani, újabb 2000 forintért.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2009.01.09. 19:32:49

@Mioporfeszosz: sajnos volt ilyenben részem bemutatósként, amikor kiküldtek egy olyan lakáshoz, ami hamis képekkel volt meghirdetve, mivel a tulajdonos nem egyezett bele abba, hogy az iroda hirdesse a lakást és hogy képeket csináljon róla.
hogy akkor miért is hirdetik?
azért, mert kiküldik a csicskákat (mint pl én is voltam), és aláíratnak a tulajjal egy ún. jelenléti ívet, aminek a hátoldalán igen apró betűkkel szerepel, hogy ha az iroda mégis kiadná a lakást, úgy jár neki a százalék, annak ellenére, hogy semmilyen szerződést nem kötnek. ezt többnyire azért írják alá, mert a jelenléti ív elvileg a bemutatóst igazolja (ez a szöveg), azzal meg többnyire senki se akar kicseszni, az apróbetűst meg nem olvassák el.
itt jön a képbe a szervező munkája, aki így vagy úgy rábeszéli a tulajt, hogy ugyanmá hadd mutassa meg a lakást így szerződésen kívül is néhány "ígéretes bérlőnek", akik ugye a hamis képeket látták, mi mást. és akkor kiborul a bili.
de az a helyzet, hogy itt nem az az egy bérlő számít, akikből úgyis van lakásonként 5-10 db, hanem a tulaj, aki így eléggé kellemetlen helyzetbe kerül, és talán belemegy a szerződéskötésbe mégis, mert elhitetik vele, hogy ők kiadták volna a lakást, és egyedül az ő hibája, hogy ezúttal mégsem, mert nem engedte, hogy eredeti képekkel hirdessék, holott a tulaj nem is bízta meg az irodát semmivel. (én sem értem, de az esetek néhány százalékában működik.)
a szervező azért csinálja ezt ilyen undorító módon, mert érdeke, hogy minél több tulajjal szerződést kössön, ugyanis jutalékos rendszerben kapja a fizetését, így minden követ megmozgat és a végsőkig elmegy, a saját kollégáin és ügyfelein átgázolva. röviden így működik a dolog és ez csak egy része sajnos. tartsátok minél távolabb magatokat ezektől.

adwise · http://www.alberletfigyelo.hu/ 2011.02.13. 23:35:31

Igen, akkortájt még annyira pörgött az albérlet piac:)
süti beállítások módosítása