Egyes írói vénával megáldott ingatlanosoknak nincs idejük könyvet, sőt akár még blogot sem írni, azért a hirdetésfogalmazásban élik ki tehetségüket. Amikor belebotlottunk egy társadalmi problémákat boncolgató hosszú hirdetésbe, azt hittük elszigetelt jelenségről van szó. Ám rá kellett döbbenünk, hogy Matus Mariann ingatlanreferens valójában közel száz hasonló kis mű alkotója. Egyik legfontosabb stílusjegye a pontok hiánya (a kevésbé fontos mondatokat felkiáltójellel, a fontosabbakat három felkiáltójellel zárja, esetleg a mondatok közepére is belebiggyeszt egyet-egyet). A másik, hogy a shift billentyűje elá még évekkel ezelőtt beragadhatott egy Expressz újság, mert csupa nagybetűt használ. No de lássuk miről is ír!

Kezdésnek álljon itt egy intelem "Eladó üdölőövezeti telek III. kerület" című művéből azoknak, akik buták, mert "megunt szemetükkel" "saját levegőjüket kockáztatják":

EGYKOR SZEBB NAPOKAT MEGÉLT RÉSZÉN A HEGYNEK, EZ AZ OLDALA, MINDIG ELHAGYATOTT VOLT. A KÖZELI LAKÓTELEP LAKÓI SOKUNK BOSSZÚSÁGÁRA, SOKSZOR ITT RAKTÁK KI-LE A MEGUNT SZEMETET, SITTET. PEDIG BUTASÁG, MERT A SAJÁT LEVEGŐJÜKET KOCKÁZTATTÁK. REMÉLEM MÁRA MÁR ITT IS DOLGOZNAK A ZÖLDEK, ÉS MÁRA MEGSZŰNT EZ A CSÚNYA DOLOG!!! VÉGÜL IS, ÚGY TŰNIK EZ ÍGY IS VAN!!!

Máskor viszont a telek előnyös adottságait domborítja ki:

DÉL-KELETI TÁJOLÁSÚ A TELEK UTCAFRONTJA. EZ VISZONT TELEK ESETÉBEN, NEM LÉNYEGES, MERT CSAK EGY JÓ ÉPÍTÉSZ! S, OLYAN HÁZA LEHET, AMILYET ÖN AKAR, ARRA NÉZNEK AZ ABLAKOK, AMERRE ÖN AKARJA!

Amúgy a célközönséget nagyon pontosan be tudja lőni, például olyan horgászok, akik nem szeretnek pakolászni, esetleg vidékre vágyók, akik nem terveznek nagyüzemi növénytermesztést:

TEHÁT EGY IGAZI PECÁS ÁLMA EGY ILYEN LEHETŐSÉG, HISZEN NEM KELL KOCSIBA ÜLNI, PAKOLÁSZNI, HANEM HA ÚGY GONDOLJA, HOGY MÁR KAPNAK A HALAK, MÁR INDULHAT IS!

 

HA VIDÉKI ÉLETRE VÁGYIK, ÉS NEM ÁLLATOKAT SZERETNE TARTANI, VAGY NAGYÜZEMBEN NÖVÉNYEKET TERMESZTENI, EZ A HÁZ TÖKÉLETESEN MEGFELEL CÉLJAINAK

 

További kommentárok helyett beszéljenek magukért az idézetek:

AZ ÉTKEZDE NAGYON JÓL MŰKÖDIK, JÓL BEVEZETETT, ENNI-INNI-FAGYIZNI SZERETŐ VENDÉGKÖRREL!

ELADÓ SZŐRÖSTÜL-BŐRÖSTÜL EGYÜTT! MÉG AZ UTOLSÓ KISKANÁLLAL EGYÜTT IS! 15 ÉVES VENDÉGLÁTÓIPARI EGYSÉG! SOHA NEM ZÁRT BE, ÉS MÉG MINDIG TELE VAN, MERT EZEN A KÖRNYÉKEN IS SZERETNEK ENNI-INNI AZ EMBEREK!

A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS!NEM KELL FÉLNI A HAGYOMÁNYOSTÓL ELTÉRŐ ÉPÍTÉSI SZOKÁSOKTÓL, HISZEN EMBEREK SZÁZEZREI ÉLNEK MÁR KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAKBAN

A HÁZ 2000-ES ÁTADÁSÚ, DE ÖKO-BIO-VOLTA VÉGETT, A MAI IGÉNYEKNEK IS MAXIMÁLISAN MEGFELEL, SŐT!

BÁR TUDJUK A CSERE RITKA, MINT A FEHÉR HOLLÓ, DE PRÓBA-SZERENCSE!

HA CSALÁDI HÁZNAK SZERETNÉ HASZNÁLNI A KEDVES VEVŐ, SZÜKSÉG ESETÉN A BELMAGASSÁGHOZ HOZZÁ KELL NYÚLNI.

És ezek tényleg csak kiragadott példák, gyakorlatilag a végtelenségig folytathatnánk. De van, amikor a sorok mögött magának az ingatlanosnak az érzései is felsejlenek.

ITT IS EMBEREK LAKNAK, MÉGHOZZÁ, BARÁTSÁGOS, BECSÜLETES EMBEREK, AKIK ODAFIGYELNEK EGYMÁSRA, EGYMÁS ÉRTÉKEIRE, EZÉRT IS MARADT MEG, EZ A JELLEGZETES, KERTVÁROSIAS LÉGKÖR. HAZAFELÉ MEGÁLLÍTJÁK AZ EMBERT A SZOMSZÉD NÉNIK, BÁCSIK, AKIK CSAK PÁR SZÓT, VÁLTANAK, ÉS MÁRIS JOBBAN ÉRZIK MAGUKAT. EZ JÓ ÉRZÉS, KÁR, HOGY , MINT INGATLANOS, CSAK RITKÁN, ÉS KEVÉS HELYEN ÉRZEM EZT A HANGULATOT, EBBEN A NAGYVÁROSBAN!

Mi mással is búcsúzhatnánk, mint az írónő kedvelt zárszavával:

BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY KORREKT ÁRALKU ESETÉN, KORREKT MEGEGYEZÉSRE SZÁMÍTHAT!!!

(Amelyhez néha még hozzá szokta tenni: AZ ÁR ABSZOLÚTE! IRÁNYÁR!)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlan hirdetés lakás telek lakótelep lakópark lakóház ingatlanos ingatlanosirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr36704464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2008.10.09. 09:05:16

magam is ezen a területen dolgozom.

Valljuk be, hülyék mindenhol vannak.

Én kapásból bolondnak gondolnám, és fel sem hívnám, de lelke rajta.

Az egyik hirdetési kedvencem: penthaus

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2008.10.09. 09:33:43

Szórakoztató. Ha a ház egyébként érdekes, engem nem tartana vissza a stílusa.

GONOSZ 2008.10.09. 09:37:49

MINT, SAS, KINEK! SZÁRNYA SZEGETT, ÁM! Ő, MÉGIS REPÜLNI HISZI, MAGÁT!! HÁT? LEGALÁBB SZEMET SZÚRT EGY A KETREC FELÉ JÁRÓ ÉRDEKLŐDŐNEK.
Kár, hogy nem lövi le valaki. ja !!!

pause 2008.10.09. 09:43:36

rettenetes rettenetes
a kepek szornyuek,a casplockrol meg leszallhatna a neni

a katona fehérben 2008.10.09. 10:27:28

Ez ipari tanuló Habuczki Ilonához képest!

www.ingatlan.com/habuczkiilona

Egyébként rettenetes, hogy emberek, akik ebből élnek, képtelenek megkülönböztetni a "helység" és a "helyiség" szó jelentését. Ja, és titeket visszahívnak, ha és amikor megígérik? (Vevőjelölti szerepben, tehát amikor pénzt hoznál nekik...) Tisztelet a kivételnek, persze.

hanna 2008.10.09. 12:11:00

Szerintem Parti Nagy Lajos teszteli az életben egy új regényszereplőjét.
Nekem a kedvencem: az Újlipót városban, a Bauhouse-ban.

thyles (törölt) 2008.10.09. 16:25:18

kicsit off, de mindenki figyelmébe ajánlom e vevőcsalogató képeket:

www.ingatlan.com/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&noreklam=1&id=2722908

a nappali és a fürdő különösen vicces, a tonnányi mosatlanról már nem is beszélve

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.10.09. 19:37:08

Az albérlethiénák meg mind kaukciónak írják a kaut. Na jó, van amelyik kaútiónak. =)

NémethMarcell 2008.10.10. 10:41:20

Ez még mind hagyján, ha nem hazudna.

70-es években épült társasház, távfűtés, 50 m2, rezsi 14 e nyáron, 26 e télen?! (Közös költséggel, vízzel, villannyal, fűtéssel, melegvízzel.)

Hát hogyne. ;)
süti beállítások módosítása