~dá~: 100 0217

Mit keres egy kandeláber egy lakótelepi ház előtt? - tehetnék fel a kérdést, ha nem tudnánk, hogy helyesen úgy szól: mit keres egy betonsorház a budai várban? Az őrült tudós rejtélyes Donáti utcai lakásáról szólva már említettük, hogy gyönyörű kilátás nyílt belőle a Dunára. Egészen a hatvanas évekig, amikor odaépítették elé ezt.  Végül is nem tájidegen, sőt illik is a várhoz, amennyiben a tervező egy várfalat akart modellezni vele. Azóta a lakók jóvoltából egymaga megtölthetné az Árnyékolástechnika magazin összevont nyári számát. Külön felhívnánk a figyelmet a teljesen logika nélkül váltakozó kör és négyzet alakú szellőzőrácsokra. Komolyan, mintha amőbáztak volna egymással a kivitelezők a házfalon.

Aki ide akar költözni, annak nincs nehéz dolga, legalábbis ami a kínálatot illeti: Donáti utcai lakásokat nagyon sokat találni a neten. (Hogy pont ezt megleljük, ahhoz persze kell egy kis szerencse, mert a csúsztatott zsalusat minden épeszű ember téglának ikszeli be.) Igaz, az árak olykor az amúgy sem túl alacsony I. kerületi átlag dupláját is elérhetik az utcában (780 ezer/nm), de találni lakást már potom 420 ezer/nm körül is.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlan beton lakás duna kilátás i. ker csúszózsalus aki ide akar költözni

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr51665617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OftF 2008.09.16. 09:49:03

Óóóó az igényes látszó redőnydoboz! Régi hagyaték, amelyet az új építésű házakon is garmadával láthatunk. Rejtély. :-)
süti beállítások módosítása