Az Egyesült Arab Emírségekben nem csak a világ legdinamikusabban és legizgalmasabban fejlődő városai vannak, de itt virágzik leginkább a multimédiás építészeti prezentációk készítése is. Ez mára olyan önálló műfajjá nőtte ki magát, hogy már paródiái is vannak.

Ez az Abu-Dzabi jövőjét bemutató kisfilm például egy városfejlesztési közhelygyűjtemény, de olyan szépen van összerakva, hogy öröm nézni.  Persze a figyelem középpontjában mostanában inkább Dubaj van, ahol olyan vakáció-fényképészeti csodák vannak, mint a tengerbe épített Pálmaszigetek. Ezt irigyelték meg a hollandok, akik most egy szélmalom alakú mesterséges félszigettel szeretnének revansot venni, rajta luxushotelekkel, golfpályákkal, szélerőművekkel és a közepén egy repülőtérrel lapátokra nyúló kifutópályákkal.


A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egyetlen szó nem igaz belőle, miként azt a nyilatkozó "arab sejk" maga is elismeri:


A szerzők pusztán paródiának szánták - egyrészt a "túlkommunikált" dubaji építkezésekének, másrészt a valóban tervezett Tulipánszigetének, amely egy hatalmas (száz kilométer hosszú!) tulipán alakú mesterséges sziget lenne a Holland partok előtt.

(Bár nem akarok tippeket adni, de meglepő, hogy a Dunába még nem akartak ingatlanosok mesterséges szigetet építeni...)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: vicc sziget hollandia tengerpart szélerőmű ingatlanfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr45626759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2008.08.26. 08:35:47

Nem városi téma, de erre rímel sajnos: mesterséges szigetet ugyan nem építenek, de TERMÉSZETESEKET BONTANAK EL a Dunában! www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=151796
süti beállítások módosítása