design-paros.jpg

Nagyon klassz húzással rukkolt elő a Hype and Hyper, akik amúgy is szoktak nagyon klasszakat húzni. Ezúttal az Erzsébet téri egykori buszpályaudvar épületéből csináltak egy klassz minihonlapot, feldolgozva a történetét, hogy került műemléki védelem alá, s ahogyan lett belőle Design Terminál.

Ahogy a honlapjukon írják a projektről:

 

Az épület feldolgozásának témája hamar eldőlt. Változó funkciójából adódóan a múltat és a jelent akartuk megjeleníteni valamilyen formában. Láttatni szerettük volna a két korszak közti szignifikáns különbséget. A kezdeti 3D-s grafikák túlzottan korlátozódtak az animációra, amiből később nehéz lett volna továbbgondolni a témát.

Így jött az “Akkor és most” ötlet, ahol a régi és az új funkciójú épületet “kiterítve” mutatnánk be egyszerűsített grafikával. Az épület szerkezeti adottságai miatt az illusztráció megközelítőleg 2 m hosszú, így a következő ötlet az anyag szétszabdalása volt. A projekt elkészültével már korszakonként 5-5 darab plakát adja ki az épület teljes egészét.

A képek a buszpályaudvar miliőjét és a Fröccsterasz, Közért Bár és a Design Terminál hármasának funkcióját mutatja be. Az épület formájában nem, de funkciójában gyökeres változáson ment át életének eddigi 64 éve alatt, s a projekt ezt hivatott bemutatni a plakátok és a honlap segítségével.

 

A legszebb benne, ahogy megragadták azt a hangulatot, amit szeretünk az 1941-ben emelt épületben, és utána ugyanazt az érzést átemelték a mába:

designelemek.png

designelemek2.png

Ilyen az egykori épület a tablókon:

designgifregi.gif

És ilyen a maiakon:

designgifuj.gif

Ez pedig a készítés werkfilmje:

A Terminal akkor és most lapozgatós, húzogatós, kattintgatós minihonlapját itt találjátok. Bővebb infót meg itt leltek a készítésről.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés busz töri állomás műemlék lipótváros v. ker erzsébet tér design terminál

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr745697822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása