Budapest éjszakai élete messzeföldön híres és nem egy különleges szórakozóhellyel dicsekedhetünk. Vannak ugye világhíres romkocsmáink, a Föld legnépszerűbb bárja egy kiszuperált teherhajóban ring a Dunán, van aztán koncerttermünk vágóhídon és soha meg nem épült színház alagsorában. Ám mind között talán a legfurább a Corvintető, nem is csak a félelmetes dizájnvécéje miatt, hanem mert egy szellemáruház tetején működik

Most megint eredeti húzással állt elő: klipet készítettek a bezárásuk alkalmából. Persze nem húzták le végleg a rolót, január 30-án kinyitnak. Kiváncsi vagyok, mit lehet tíz nap alatt upgradelni, no majd kiderül. Részletes sajtó közlemény (némi New York Times idézettel) alant:

 

"Some of the best new bright spots here echo the glories of the city's interwar period. A legendary fashion center when it first appeared in 1926, the giant Corvin department store is now better known as Corvintető, a club and after-hours lounge that has taken over the building's top levels. Inside, concerts of dub, drum 'n' bass and electroclash run year-round, but if it's going to be a really late night, the enormous rooftop bar might just be the best spot to watch a sunrise over the city skyline." (New York Times) 

A Blaha Lujza téri Corvin Áruház negyedik emeletén található Corvintető 2008-as indulása óta emblematikus hely mindazok számára, akik a magyar és a nemzetközi elektronikus tánczene legfrissebb-legkúlabb zenéivel és arcaival kívánnak találkozni, nem utolsósorban bulizni, mindezen túl rendszeres visszatérők a hazai koncertélet kurrens zenekarai, előadói. Számtalan név, számtalan zenei stílus, emlék egy meglepő, vörös fényben úszó környezetben, mely a tavasztól őszig nyitott 600 nm-es tetőteraszával válik teljes élménnyé, ahol akár az alattunk elterülő várost, a nagy-budapesti naplementét, majd a napfelkeltét is meg lehet tekinteni.

2013. január 20-án azonban munkások hada szállta meg a negyediket, hogy Budapest legnagyobb underground klubja tíz megfeszített nap után vadonatúj arculattal, új külsővel és páratlan fénytechnikával, a Corvintető legjobb e-zenei hagyományait továbbgondolva január 30-án ismét ország-világ elé álljon.

- Szükségessé vált, hogy ismét mi lépjünk: annak idején az általunk indított Szóda vagy a Sark a hetedik kerületi romkocsmaturizmus első fellegvára lett, előbbi a mai napig él és virul. A Corvin Áruház lepukkantságát szándékosan felnagyító corvintetői szürreál-miliő erre rímelt és vált a város egyik legnagyobb klubjává - mondja Rozgonyi Zoltán, a Corvintető egyik tulajdonos-ötletgyárosa, a hazai underground egyik meghatározó személyisége, a Tilos Rádió legendás műsorvezető Rozija.  - Rengeteg ötletünk van arra, hogy mindazon zenei értékeket, amelyeket a Corvintető képvisel, megtartsuk egy teljesen friss, izgalmas, a romkocsma-hangulattól elszakadó beltéri környezetben - vázolja az előzményeket Rozgonyi. 

 Underground a város felett - a klub filozófiája nem változik, sőt új elemekkel gazdagodik.  

- Közel egy év előkészítő munkája fekszik abban, hogy 2013 januárjában végül megtörténjék a nagy újjáalakítás. Ebben legnagyobb segítségünk egy 30 fős fiatal csapat, mely hónapok hosszú egyeztetései során hozta létre az átalakítás legkisebb részleteibe belemenő terveket. A belsőépítészeti feladatokon túl leginkább az akusztikai fejlesztésre fókuszálunk: hangrendszerünk egyrészt minőségi kiegészítőkkel bővül, másrészt fokozottan ügyelünk a termekben lévő rendszerek elhelyezésére, hogy minden ponton ugyanolyan minőségben élvezhessük a zenét.
Számos egyéb technikai újdonságot vezetünk be: közöttük talán a leglátványosabb a klub plafonjára felszerelt, közel 3000 ledpontból álló fénytechnika, melyből több mint 1500 a nagyteremben található, ahol gyakorlatilag bármilyen szín- és hangulatvilág kikeverhető, kezdve a rezidens Rewind krú által oly kedvelt sötét tónusoktól egészen a futurisztikus-utopisztikus színorgiáig. Így bármilyen igényt ki tudunk elégíteni - sorolja Rozgonyi.

- Hiányt is pótolunk: végre valódi backstage-et kapnak a zenekarok és a dj-k. Fokozott figyelmet szánunk mindazokra, akik esetleg a nagyteremben zajló program mellett más zenére is fogékonyak, ezért új kistermet nyitunk a régi ruhatár helyén számukra, ahol a párhuzamosan futó partyt élvezhetik bárpult mellett vagy a tánctéren. Bárunk már este 8-kor kinyit, hogy buli előtt-közben pihenni, enni, inni, töltődni lehessen. Sokan kérdezik, hogy továbbra is korhatáros hely marad-e a Corvintető: igen, csak 18 év betöltése után látogatható a klub.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szórakozóhely corvintető blaha lujza tér palotanegyed viii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr625036703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása