SmdX.jpeg_800x400

Emlékeztek még az Erzsébet híd budai lábánál álló fára, mely túlélte a világháborút, a hídrobbantást és az újabb hídépítést? Nem ennyire frekventált helyen, nem ilyen elagáns környezetben, de áll egy hasonló sorsú fa Kőbányán is. Még csak a fajtája sem oylan elegáns: a budai platán, ez "csak" egy szerény ostorfa. Legalábbis ezt írja róla Farkas Gábor, a Wang folyó verseinek olvasója, aki a friss, 2013-as képet készítette. A Wang sok remek posztja közül az egyik ugyanis a feleslegesen lerombolt Kőbányai Casinó szomorú történetéről szólt, ott tették közzé a baloldali képet. Jó, hogy ma is megvan, ha már a házat kirobbantották mögüle. Reméljük idén is kihajt!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest fa fénykép töri kőbánya x. ker képpár füzér utca vásárló utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr875010270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

túrósfaszúkurvaisten 2013.01.11. 00:09:55

ez elmondhatja bazd+: "Kőbányán születtem, ott is nőttem fel"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.01.11. 10:09:16

Nem is tudtam, hogy ilyen kincs mellett megyek el nap mint nap...

Pepibubó 2013.01.11. 11:32:51

Szegény fa, megérdemelne egy kis plusz törődést!
Tápanyag, víz, növényvédelem, egyebek.

Egyébként meg jó lenne egy leltár a kommunista diktatúra hazai pusztításáról - már ami az ilyen "kisebb" bűnöket illeti, mint a múlt "eltörlése", a hazai társadalom soha be nem gyógyuló tönkretétele mellett!
A közelben, pár-száz méterre álló, gyönyörű és kívül-belül párját ritkítóan egyedi Szent László templom például évtizedekig szálka volt az elvtársak szemében. Mi az, hogy "évtizedekig"? Végig, amíg a szovjet tankok hátán hatalmon voltak, föl volt állványozva, be volt deszkázva "felújítás" ürügyén, hogy kevésbé legyen látható a pusztulási folyamat. Meg azért is, hogy a mellette lévő kerületi Tanács elvtársi irodáiból kevésbé zavarja a "szocialista jövő" perspektíváját...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.01.11. 11:48:50

Gondolom budai hegyen kb 1000 db ilyen fa van.

burqus · http://wangfolyo.blogspot.com 2013.01.11. 22:04:25

@Gyurma73: ilyen, hogy százéves kaszinót robbantottak ki mögüle?
süti beállítások módosítása