fesztivalszinpadok.png

Remek poszt jelent meg a Timelord blogon (amelyen amúgy is azok szoktak megjelenni), mégpedig egy 1868-ban rendezett dalárdaversenyről. Igazi nyári fesztivál volt: belépővel, húzónevekkel (Erkel), az ország minden pontjáról érkezett fellépőkkel és nagy piálással. Ami azonban igazán meglepő, hogy mennyire hasonlóan épült fel a fesztivál infrastruktúrája is. 

A fedett színpad már önmagában meglepő, a mérete még inkább. Ráadásul ugyanazt a formát követi, mint megannyi szabadtéri színpad azóta is. Ez itt például balra a Budapesti Parké, amelyiknek a Facebook-oldaláról egy Irie Maffia-koncert képét nyúltam le.

A másik rajz története viszont kifejezetten kalandos: az eredetijét alighanem Munkácsy készítette, de erről olvassátok el a Timelord posztját.

debrecen

park

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest zene fesztivál rajz debrecen töri ix. ker apark

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr964788129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2012.09.21. 11:25:31

"És a hatalmasan fellelkesült publikum egyként kapott Erkel Franczi irányába, midőn az neves muzikalitás konczertje végeztén, az ráadás-számok performatiója közepette, a nagy hévtől elragadtatván, öltözetét megtépvén heves és hirtelen stage-divingot performálni méltóztatott. Az közönség reakcziója leírhatatlan vala, az nem mindennapos akcziót hatalmasan megünneplé."

(Pesti Kurier, 1868. július 12.)
süti beállítások módosítása