Tegnap hirdettek eredményt a Smarter Cities videóversenyen, amelyre összesen 34 kisfilm érkezett. A feladat a következő volt: egy saját magad készítette videóval rávilágíts a mindennapi városi életben előforduló problémákra, és ezekre megoldási javaslatokat adj.” A versenykiírás amúgy is elég képlékeny határait a pályázók még tovább feszegették, így aztán végül is összehasonlíthatatlanul sokszínű lett a mezőny. De zsűri nem csak ezért volt a szokásosnál is nehezebb helyzetben.

Hanem azért is, mert az összetétele is olyan összehasonlíthatatlanul sokszínű lett (a szervező IBM és a HWSW képviselői mellett négy blog – Webisztán, Doransky, Tsabeeka, Urbanista – szerzője próbálta megtalálni a legjobbakat), hogy első körben az egyes tagok top3-as listái között alig volt átfedés. Vagyis a döntések nem voltak éppen egyhangúak, de persze a végeredményt mindannyian elfogadtuk.

Na lássuk, kik is lettek a legjobbak!

A különdíjat Böröcz Angelika filmje kapta, aki nekem speciel a kedvencem volt. Nem éppen városfejlesztési téma, de egy egészen eredeti ötletről van szó, egy olyan apróságról, ami eszembe se jutott volna. Na és nem tűnik megvalósíthatatlannak sem.

 

 

 

A harmadik díjat Márton Felícián nyerte viszonylag egyszerűnek tűnő gondolatával, amely azonban annál praktikusabb: az utcára a boltok digitális jeleket sugároznak a náluk kapható termékekről és ha valami egyezik a telefonunkon tárolt bevásárlólistával, akkor jelez nekünk.

 

 

A második helyezett Yusuf Zalehy Bayrak olyan pompás videót rittyentett össze, hogy teljesen felesleges minden magyarázat. A megvalósíthatóságán sokat lehet vitatkozni, mint ahogy azon is, hogy mennyire hasonlít a dolog már meglevő rendszerekre, de az biztos, hogy az innovatív szemlélet nem halt ki a magyar kötöttpályás közlekedésből.

 

 

A fődíjat a Varga Levente - Varga Péter kettős vihette el. Ők tulajdonképpen semmi újat nem tettek le az asztalra, pusztán rendszerbe szedtek számos meglevő mobil alkalmazást és egy ügyes filmet fabrikáltak belőle. Még egy kis története is van, meg tele van jópofa betoldásokkal, íme:

 

 

Volt jópár film, amelyekben voltak még jó öletek, csak egyszerűen nem fértek be a legjobbak közé, vagy nem igazán illettek a verseny profiljába, de megérdemelnek némi figyelmet. Egy későbbi posztban ezekből fogok kiválogatni párat.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: film videó verseny város innováció

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr232425375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niro 2010.11.05. 17:29:51

Az én ötleteim akkor is királyabbak voltak:)

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.11.08. 13:52:15

A 2. helyezett ötletét a kínaiak már kitalálták megvalósítható formában:
www.youtube.com/watch?v=K27VmNfwsaQ

bár remélem nem lenyúlás egyik részről sem;-)
süti beállítások módosítása